Sunday, 21 February 2016

Penang, Street Art [2016]

Assalamualaikum,
Cerita Penang belum selesai lagi setakat Bukit Bendera sahaja. Ada lagi yang boleh dikongsikan. Cuma frust sikit bila 3D Art di Penang, mamamyja xberkesempatan nak pergi. Ingatkan bila pegi time raya-raya cina nih bukak. Rupa2nya tutup.. FRUST sangat2.

Bila check semula rupanya di Langkawi 3D Art pon mamamyja xshare lagi yer?
Hahaha sabar menunggu eh. Nanti mamamyja share

Di Penang Street Art nih sepatutnya mamamyja nak pergi petang. Sebab keadaan cuaca yang amat-amat terik. xdapat nak bayangkan. Tapi memandangkan 3D art tu tutup terpaksa la kami pegi juga time tengahari buta nih. Jalan dilorong2 yang agak sesak dengan kereta sebab raya cina. Dengan parking yang xd. Hahaha.. rasakanlah pergi time public holiday gini. 

Macam2 nama kalau kita search Mural Art Penang / Penang Street Art
Dilukis oleh pemuda yang bernama Ernest Zacharevic dari Lithuania.
Gambar yang sudah kelihatan lama. Ada juga cat yang dah terkopek2.

Kids on Bicycle
 haha selalu cam nih salah posing dan xreti nak pose pon. 
Orang ramai menunggu nak bergambar sebenarnya.
Malu sikit bila salah posing. Haha

 Nih xd nama. Hahaha main tangkap jer.
Magic
adik mamamyja salah tangkap geramnya !!!
 Music jalanan. btw best sebab guna alat2 terpakai
sebenarnya dia dah pasang lagu siap speaker besar dalam kereta tu ha. haha
Skippy
Kasihannya dia dah luntur warnanya.
Love Me Like Your Fortune Cat
Pandai sangat2 posing yer. Hahaha bantailah nak oii
 Hahahaha... 

Brother and Sister on Swing
 Siap mengejek lagi tu. Haha bagus, bagus.


 Penat ibu ayah tunggu layankan kami. Hahaha
Nampak x basikal ngan beca tu
Sewa basikal 1 jam RM40.00
Sewa beca 1 jam RM60.00 tapi kayuh sendiri boleh naik 6 orang
Agak2 korang lah rajin jalan kaki atau melaburkan wang yer?.. Heeheh
Children Playing Basketball
Nampak sangat xreti main kan? Haha
Yeoh Only
Marking GorgeTown
Panas siot.. padahal malu, sebabnya kereta lalu lalang.
Old Motorcycle
 nurul auni!!!! memang suka berposing

Best sangat-sangat walaupun berjalan kaki. 
Yang penting anak ibu, arissa paling sporting sangat2. Auni je mengada-ngada sikit. Maklumlah kuat cengeng. Mamamyja nak share nama2 gambar dan tempat di sini tapi apakan daya mapsnya hilang. Puas mamamyja cari. Tak jumpa-jumpa juga. Geram tahu x!!!. Kesalahan diri sendiri yang susah nak dimaafkan. Haha kat mana nak korek info2 lagi nih? xdapat nak share berapa banyak art yang ada kat sana. [Huh]

Tak banyak tempat mamamyja pergi sebab keletihan dan kepanasan.
Diri sendiri yang penat bukannya anak-anak. Adik mamamyja jer sempat pergi ke semua tempat
 Kami teruskan berjalan tanpa hala tujuan sebab sebelum kuar Hotel xamik maps. Tu lah padahnya kalau terlupa. Jalan dan terus berjalan jumpa balai bomba Lebuh Pantai
Ibu kata arwah atok pernah tinggal sini sementara kerana tiada sesiapa yang menjaganya waktu itu. Tapi cam ner dia naik ke rumah yer. Sebab tangga no lift. Mesti penat tercungap.

Pernah tinggal sini? Dengan siapa?
Dengan sepupu mamamyja lah. Anak menakan ibu. Dia masih bekerja disini. 
Kebetulan dia tengah rehat makan2 di pondok yang kami duduk tu. Terus ibu sapa. Hehehe
Perjumpaan yang tak dirancang. Dah alang2 menjemput terus lah. Kenduri bulan 4 nih nanti.
 hamik ko. Siap boleh naik kereta bomba lagi. Hihik
Balai Bomba Lebuh Pantai Pulau Pinang
Seperti biasa posing. Kenangan nih. Bila lagi nak jumpa. Bukan selalu balik sini. 

Jom layan gambar dalam iphone pula. Hihik




Kami nak balik dah.. Next ke Padang Kota pula.
Kepada siapa nak tengok gambar sebenar dan info2 lebih lanjut lagi boleh search yer. Hahaha
Link?? .. xtahu nak amik link yang mana. Sebab semuanya cerita serba sedikit.

Oklah nantikan cerita Penang part 3 pula.

Part 2 - Penang Street Art

~ The End ~

7 comments:

  1. bestnye..ramai ramai dengan family lak tuh..bertambahlah seronok.

    ReplyDelete
  2. dah pudar kaler dia..kn?/kalau terang ni memang lebih cantik gambar nya..

    ReplyDelete
  3. Xpnh smpai ke peneng.. Ntah bila la kaki nk jejak sna..

    ReplyDelete
  4. Kalau dah sampai Penang, mmg rugi kalau tak ke situ :)

    ReplyDelete
  5. aida ari tu tak gi situ.
    hmmm sebab hujan. and busy ke lain.
    lgpun gi dgn kakak & abg ipar, diorang lead the way.
    i adik kecik. kena dok diam hi hi hi...
    will repeat ler ke penang 5 beranak :)

    ReplyDelete
  6. cantik sgt..lya suka sgt pegi tmpat2 camni..

    ReplyDelete
  7. i'm really enjoying this article and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often.

    ReplyDelete