Tuesday, 10 November 2015

AJ - Paris Gold Label

Assalamualaikum,

Tengah buat per tu?? Mamamyja tengah free nih. 
Sambil2 dorang tengok Minions yang entah ke berapa kali dah ulang-ulang. 
Naek bosan dah mamamyja. Sementara menjadi minat si tecik tu. 
I pon meluangkan masa tuk menaip. Padahal nak gosok baju keje untuk esok.

Aduhai, xd mood langsung nak keje nih. Lagi 3 hari
Mood I dah ke laut nih. Nak terus cuti je rasanya.
Tapi apakan daya cuti I masih tinggal lagi 7 hari xsilap. 
Sampai hujung tahun nih.. hihik

Act mamamyja nak citer pasal 1 tudung AJ yang tengah HOT giler sekarang nih.
Tudung Paris GOLD Label permberian percuma dari Datin Juma sempena birthday dia pada 5.11.2015
Semua pergi ke Outlet AJ untuk dapatkan tudung free.. Tapi I yang bekerja nih boleh ker nak pergi?
Memang x la kan. Apatah lagi nak beratur sepanjang2 keretapi tu. Seawal-awal lalat bangun.
(kul berapa lalat tido?) hahaha

Keesokkan harinya terus berleluasa di fb menanyang tudung2 yang dapat free tu.
Bagi yang tak dapat macam i nih? mampu tengok je ler..
Haha, dalam hati. aduhai cantiknya. Nak jugak!!!!
Dan kepada yang dapat tu, mereka terus menjual. dengan harga yang xhagak-hagak dek akal fikiran
paling mahal yang mamamyja tengok RM 150.00 sehelai. Ko giler??? 
Dapat free dan ko jual dengan rege cam tu?? alasannya, penat beratur untuk mendapatkanya.
So, nak komen apa kan? Semoga dia bertemu dengan buyer yang xkedekut macam i nih. Hahaha

Akhirnya pada petang sabtu yang lepas mamamyja pon menulis hasratnya di FB dengan harapan ada yang ingin menjual dengan harga yang kena dek akal fikiran. Haha

Saja jer mamamja letak RM100 supaya ada seller yang murah-murah nih keluar.
Akhirnya yang paling murah ada RM55 tapi ia kurang menyakinkan mamamyja sebab mamamyja kena lebih berhati2 sekarang nih. Ramai penipu. 
Bahayakan.. sebab tu kalau boleh COD terus. Senang..

Abaikan tangan Arissa. Sibuk jugak nak amik tudung tu.
Pada mamamyja ia cantik. Xtahu la bagi korang. Haha
Setiap orang berbeza pandangan dan penglihatannya. BETUL x??

Mamamyja rahsiakan berapa harganya. Yang pasti bukan RM100.
Siapa pandai teka??? mamamyja akan bagi sehelai tudung AIDIJUMA 

Pengomen yang pertama dapat meneka dengan TEPAT akan menerima sehelai TUDUNG AJ (tapi bukan yang di atas) daripada mamamyja. Siapa cepat dia dapat!!!

Syarat2nya..

Follow blog MAMAMYJA.COM
Jawapannya sila taip di ruangan KOMEN di bawah ye berserta dengan FB LINK KORANG
Supaya senang mamamyja nak hubungi pemenang.
Tarikh tutup penyertaan pada 13 November 2015
Hadiah akan dipos selepas daripada mamamyja balik bercuti. Harap Maklum

Good Luck and All The Best

~ The End ~
Read more ...

Sunday, 8 November 2015

Best Dress 2015 - Alhamdulillah

Assalamualaikum,

Happy Sunday!! tengah buat apa tu? mamamyja ngah tunggu en suami balik dari fitness. 
Lambat pula baliknya. Update la blog kejap. Hehe

Citer balik pasal throwback yang lepas, boleh klik sini...
Nih la mamamyja nak story. Ape benda tu eh?? Hihik

Winner of Best Dress on Birthday Party Kelab PUUN Selangor.

Wah!!! suprise kan. Hahahaa.. saja gatal2 suka-suka then xsangka pula boleh menang.
Actually baju raya yang xterpakai2 pon. Haha

Jom layan gambar lah yer. Tapi xberapa nak best sebab x bawak kamera.

 Pheeweett x? Hihik

 Best dress Lelaki, tapi pakai selipar. Hahaha

 Kenapa muka mamamyja cam tu? cam malu2 jerk. Hahaha

 Possing sikit. Poyo giler kan mamamyja.
Act i memang cam nih. If der yang buat tema2 nih. 
Pantang kalau x join. Sure join punya. hahaha


See.. memang over. Haha

Leh jenguk sini untuk kemenangan kali pertama Tahun 2013. Hihik
Hadiahnya pon dah selamat dikerjakan oleh Geng Meow's
Malas nak bawa balik rumah sebab nanti mengadap jer. Nasi pon xlalu makan.

Baju from Buttonmybutton
Kasut from Summit
Tudung from Zahraonlineshop

Bolehlah terjah yer.. Oklah yer, mamamyja nak melipat kain. Dah menggunung tu.

~ The End ~
Read more ...

Friday, 6 November 2015

THROWBACK - Alhamdulillah

Assalamualaikum,

Salam Jumaat semua. Tengah buat apa tue?? 
Mamamyja seperti biasa happy jer bila dah hari jumaat.
Masih menghitung-hitung hari. Haha
Lagi 7 hari nak g holiday!!!! 
Ahhhh, syoknyer.

 Congratulation!!!!
Alhamdulillah. Hahahaha
Nak tahu sebab apa?? nanti mamamyja citer eh

Abaikan tempat yang bersepan-sepah tu. Hahahaha
Seserabutnya kepada mamamyja tu. Tengok pon pening. Hahaha

Oklah bubuy. Mamamyja nak keluar g karok. Siapa nak itot??

Nak karok sangat, karok la kau!!! haha

~ The End ~
Read more ...

Wednesday, 4 November 2015

FULLCAT TUDUNG AIDIJUMA

Assalamualaikum,


Entah kenapa tetiba mamamyja terlalu huntingkan design Fullcat dari Aidijuma nih.
Sampaikan suatu hari itu mamamyja sanggup membida untuk mendapatkannya. 
Haish teruk betul kan?

Tapi itu lah yang terjadi kepada sesiapa yang terlalu fanatik dengan Tudung Aidijuma nih
Sehinggakan sanggup buat apa sahaja untuk memilikinya. 
Cuma kena pastikanlah bahawa yang tudung itu masih elok lagi kondisinya.

 tengok rezeki siapa yang dapat memilikinya
Mamamyja memang dah lama hunting kan design nih.
Cantik sangat ker? bagi korang
Mungkin sebab mamamyja nih sukakan kucing, tapi entahlah

Harga sebenar White Label adalah RM10
Tapi bila penjual2 ini mencandat mereka akan mengenakan upah sebanyak RM5.OO untuk sehelai
dan pada hari keesokkan harinya harga sehelai tudung White Label akan menjadi RM20.00 tidak termasuk kos postage.
Ha tengok berapa harga yang mamamyja dapat beli untuk FullCat nih.

Harga permulaan RM 30.00 kenaikan adalah RM 1.00 sehingga jam 11.30 malam. 
Waktu mula mamamyja dah lupa la pulak. Hehe
Punyalah ramai yang nak bid dan akhirnya ia menjadi rezeki mamamyja.
Harga terakhir adalah RM 75.00
Hamik ko.. dah minat sangat sanggup mamamyja beli.

memang membazir kan. dulu masa orang jual murah x nak amik
Pandang sebelah mata, last2 bila dah xd mencari bagai nak giler. Hahaha
BTW untuk harga terkini sekarang mamamyja nampak ia sudah mencecah RM 85.00 sehelai.

Tadaa... homei x kak ton. Cit. hihihik

Akhirnya mamamyja dapat memilikinya. 
Buat yang diluar sana, xyah lah nak ketagih sangat dengan Tudung Aidijuma nih.
Sebab memang susah nak berhenti nanti. Hahha
Mamamyja pon sudah berfikir2 nak retire. Insyaallah. Try my best..

~ The End ~
Read more ...

Sunday, 1 November 2015

Hello November

Assalamualaikum,

Tengah buat apa tu? Kejap jer kan dah bulan November. 
Pejam celik, pejam celik udah nak hujung tahun. Hahaha
Umurku pon semakin meningkat tuanya.

Next year planning masih belum ada lagi. 
Preggy for 4th baby? Maybe hold dulu. 
Boleh kan? Hahaha


Apa nak buat hari ni yer. En suami pon keje. 
Nak keluar jenjalan boleh jer. Tapi nak kena mengusung ketiga-tiga 'handbag' nih
Pening mak nak oii...
Nak tengok wayang pon x tahu citer apa yang best. Hahaha, download sudah.

Ok lah seperti biasa rutin harian
Menggosok baju sekolah - baju kerja, basuh tudung-tudung nealofar dengan tangan.
Busy jugak tu kan. Hehehe

~ The End ~
Read more ...