Thursday, 15 October 2015

STUDY !!! STUDY !!!

Assalamualaikum,

mamamyja ker yang nak kena study tu? 
yer lah kot. Sebab nak menalaah sama untuk anak. Maklumlah anak dah start darjah 1. Nak xnak mamamyja kena follow and teman anak buat xcersice dia.

Balik je sekolah agama, aisar dah bagi ibu dia surat cinta. Padahal ibu dah tahu dah sure Jadual Peperiksaan Akhir Tahun. Mamamyja dah whatsapp cikgu awal2 bulan Oktober supaya leh planning program with family dan masa untuk aisar study.

Seperti biasa Tablet dan HP quarantine buat 1 bulan supaya boleh menerima hakikat. 
"ibu suruh study bukan suruh main" Mamamyja xdlah selalu beri dorang main tab nih. 
Kalau x ketagih sampai mata tu sakit-sakit. Kita tengok pon naek rimas. 
Macam xd benda lain nak buat selain dari mengadap tab tu. 

Subject yang paling mamamyja risau Bahasa Malaysia kerana dia careless dalam menulis.
Besar kecik, tinggi rendah tulisan dia. 
Kecuaian disitu dah kurang beberapa markah sedangkan jawapan dia betul. Masa mamamyja tengok kertas soalan dia memang geram sangat2.

Budak dalam kelas dia sahaja 22 orang straight A means markah 100% setiap subject. 
Dah tentu2 aggregate pon 100 kan??. Hadoiii banyak tul persaingannya. 
Ibu nih risau jer. Kalau boleh xnak turun kelas.  
Mudah2han Aisar cemerlang dalam peperiksaan. Ibu sentiasa doakan anak-anak ibu dipermudahkan segala urusan dan berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan.

Cuma ada cabaran pula dengan anak mamamyja yang kedua nih. 
Suka benar kacau abangnya tengah belajar. Mamamyja pon naek geram jugak. 
Bila diajak bersama-sama belajar dia xnak. Nak maen katanya. 
Arissa pon sama mengganggu abangnya juga. Adoiii stress mak!!!

Ok lah yer.. mamamyja nak sambung jadi Cikgu yer..

~ The End ~

9 comments:

  1. Good luck Aisar, smg dipermudahkan dan diterangkan hati Aisar insyaAllah.

    ReplyDelete
  2. Dah nak musim exam ni kan, semoga dapat kejayaan cemerlang Aisar

    ReplyDelete
  3. memang macam tu kan~ anak2 nak peksa, mak yang risau.
    Zura pon kena sama2 belajar ngan anak jugak. kalo tidok susah nak ajar dia balik kalo dia x paham. Zura risau bahasa Arab. kikiki

    ReplyDelete
  4. budak2 sekarang memang bijak2..kadang2 tu ada yang kita tak nampak pun dia belajar tapi dapat result gempak..heheh

    ReplyDelete
  5. aisar ade tuition ke sis?
    budak2 skang pandai2 kan...silibus pun makin susah2..huhuh

    ReplyDelete
  6. Sesi belajar dan ulang kaji masih boleh diteruskan lah ye,..sekolah tutup, exam postponed.

    All the best utk Aisar :)

    ReplyDelete
  7. Oh, selamat menelaah buat eyja sekali :)

    ReplyDelete
  8. aida da letih dah myja.
    da 4-5 minggu jadi cikgu kat umah.
    minggu ni diorang exam.
    alhamdulillah weekend ni boleh jalan2 la.
    letih!

    ReplyDelete
  9. Alahai..sama la kt... time ank exam, dgn mak2 kna study

    ReplyDelete