Saturday, 31 October 2015

Masih ada yang rindu..

Assalamualaikum,

Lama juga mamamyja tidak bersiaran. Ada yang rindu x?? 
Hahaha xd kot. Cuma yang ada member office je ler. 
Entah napa tetiba dia rindu kat kita. Hahaha

Kelakar dan terharu juga. Mungkin sebab dah 3 hari x jumpa kot, 
Tu yang tetiba windu tu datang..

see.. is that my name?? Banyak betul nama gelaran buat mamamyja nih
Ikut sedap depa la nak panggil apa. Hahaha
Mana dan jer nak panggil tu. Kelako tul lah kawan-kawan mereng aku nih

apapun i'm happy with you alls..

Haish.. mengantuk la plak bila menaip nih.
Apa nak taip pon dah lupa. Hahaha

4 my beloved friend yang sampai rindu-rindu kita tu, thanks ya
Kita pon rindukan kalian juga. 
Kursus sorang-sorang. sibuk dengan kawan-kawan di negeri yang lain pula.. 

Oklah, petang-petang sabtu nih mamamyja duduk rumah jer.
Tidak kemana-mana sebab xd mood nak keluar kot.
Ker sebab xd duit. Hahahaa kelakar nya. 
Bubuy...

~ The End ~
Read more ...

Sunday, 25 October 2015

LANGKAWI AGAIN???

Assalamualaikum,

Ye ker nih? Sekali lagi. 
Hahaha, mamamyja ingatkan 2014 is the last mamamyja g holiday...
 sebab Aisar dah Darjah 1, rupa-rupanya x. Huh

Masuk nih sudah 2012 hingga ke 2015
berturut-turut mamamyja pergi ke sana.
Apa yang best yer??

Nak kata makananya, biasa jer. Pantai, bersepah2 pantai kat Malaysia nih selain dari Langkawi.
Entahlah yer. Mungkin dah tertarik sangat kot. Haahaa

Adakah mamamyja berpeluang nak pergi? ataupun burn saja tiket tu?? 
Tengok lah keadaan cuaca sekarang
Last week jer 43 penerbangan ke Langkawi pon dibatalkan

Aduhai, seriau pulak mak rasa... Mudah2an Allah permudahkanlah urusan mamamyja dan kengkawan yang lain

kawan-kawan?? hahaha, kali nih kami pergi ber6.
Ramai x? seramai 23 orang termasuk kanak-kanak.. best kan?
So, i jadi pemandu pelancong. Hihik

Oklah yer, nanti kan cerita MEOW'S HOLIDAY TO LANGKAWI

~ The End ~
Read more ...

Thursday, 22 October 2015

Arissa dan tudung Aidijuma

Assalamualaikum
Tengah sibuk ibu mengemas tudung aidijuma nih
Arissa sibuk juga nak try semua tudung-tudung ibu
Maklumlah anak dara kan. 

Mamamyja kemas sebab dah sarat sangat mata memandang. 
Rasa ada yang nak di letgo sebab xsempat nak pakai. Ketagih je beli. Tu lah jadinya, HAHAHAHAHA

Arissa cuba banyak kali untuk memakai sendiri sebab melihat kakaknya buat begitu
Tapi, bila xboleh2 terus dia bising membebel2 bahasa dia lah. 
hahahahaha

Nak tengok x Arissa posing with scarf AJ

 "Chomel x saya" ... muka redha jer posing.
 Tapi bila mamamyja pakaikan dia dah meronta2 marah mengamuk
kena letak puting baru dia diam. hehehe

TAPI !!!!!! JADI BEGINI BILA

ibu cabut puting dia. Hahahaha
Mana chomel posing pakai puting kan..
Habis ngamuk. lagi ibu geram tengok

Mamamyja nak get ready untuk balik keje. Siapkan apa yang patut.
Balik cepat nak jumpa peluk cium dak tomei nih.
Rajin Arissa sambut ibu balik keje. Shuka x?? Of cause la i shuke. Huhu

~ The End ~
Read more ...

Wednesday, 21 October 2015

WORDLESS WEDNESDAY - JEREBU!!!!

Assalamualaikum,

Dah lama mamamyja tak bersiaran. Hehe, busy kot
Apa yang dibusy kan pon xtahu lah... ahaks

Jerebu makin kuat dan tiada kurangnya.


Pagi-pagi dah sampai opis. Jam 6.52 am. 
Masa perlu dipatuhi. Right??

Sepatutnya bukan pakai mask nih. Tapi dah ini jer yang ada dalam kereta. 
Pakai jugaklah "menghindari lebih baik dari mengubati"..
Jagalah kesihatan anda dan keluarga tersayang..

~ The End ~
Read more ...

Thursday, 15 October 2015

STUDY !!! STUDY !!!

Assalamualaikum,

mamamyja ker yang nak kena study tu? 
yer lah kot. Sebab nak menalaah sama untuk anak. Maklumlah anak dah start darjah 1. Nak xnak mamamyja kena follow and teman anak buat xcersice dia.

Balik je sekolah agama, aisar dah bagi ibu dia surat cinta. Padahal ibu dah tahu dah sure Jadual Peperiksaan Akhir Tahun. Mamamyja dah whatsapp cikgu awal2 bulan Oktober supaya leh planning program with family dan masa untuk aisar study.

Seperti biasa Tablet dan HP quarantine buat 1 bulan supaya boleh menerima hakikat. 
"ibu suruh study bukan suruh main" Mamamyja xdlah selalu beri dorang main tab nih. 
Kalau x ketagih sampai mata tu sakit-sakit. Kita tengok pon naek rimas. 
Macam xd benda lain nak buat selain dari mengadap tab tu. 

Subject yang paling mamamyja risau Bahasa Malaysia kerana dia careless dalam menulis.
Besar kecik, tinggi rendah tulisan dia. 
Kecuaian disitu dah kurang beberapa markah sedangkan jawapan dia betul. Masa mamamyja tengok kertas soalan dia memang geram sangat2.

Budak dalam kelas dia sahaja 22 orang straight A means markah 100% setiap subject. 
Dah tentu2 aggregate pon 100 kan??. Hadoiii banyak tul persaingannya. 
Ibu nih risau jer. Kalau boleh xnak turun kelas.  
Mudah2han Aisar cemerlang dalam peperiksaan. Ibu sentiasa doakan anak-anak ibu dipermudahkan segala urusan dan berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan.

Cuma ada cabaran pula dengan anak mamamyja yang kedua nih. 
Suka benar kacau abangnya tengah belajar. Mamamyja pon naek geram jugak. 
Bila diajak bersama-sama belajar dia xnak. Nak maen katanya. 
Arissa pon sama mengganggu abangnya juga. Adoiii stress mak!!!

Ok lah yer.. mamamyja nak sambung jadi Cikgu yer..

~ The End ~

Read more ...

Sunday, 11 October 2015

HAPPY BIRTHDAY ARISSA 1.0

Assalamualaikum

Entry lambat sikit. Maklumlah weekend sibuk dengan keluarga terpaksa la melambatkan kerja-kerja menghupdate blog. Kahkahkah.. Nih pon baru balik dari Pahang terus menaip entry takut-takut lah basi.

Actually mamamyja tengah frust yang teramat-amat sangat. Nak tahu kenapa? Nanti i cerita yer korang. Oklah malas nak lari dari tajuk sangat.



 Selamat Hari Lahir Arissa
Dah setahun umur anak ibu nih yer
Dah pandai jalan dah pun, alhamdulillah. Nih yang cepat jalan antara adik beradik yang lain
Ibu dan ayah doakan yang terbaik buat arissa insyaallah, amin.

 wanita melayu terakhir x kiter. berkain batik. Hahahahha, cam nih ar kalau balik umah mak hihik

 memang suka betul korang posing eh. hihik

Oklah mamamyja nak siapkan baju2 untuk esok. Dah keje kan?? Mood nak bercuti sudah datang. Hehehehe

~The End~
Read more ...

Thursday, 8 October 2015

MAHSURI JUBAH 2.0 - Bella Ammara

Assalamualaikum,


Wahai semua bloggers di luar sana, attention please !!!!!

Kepada sesiapa yang berminat dengan Collection Bella Ammara, mamamyja nak bagi tau nih keluaran terbaru pada 10 Oktober 2015 (Sabtu) ini.. 

 Mahsuri Jubah diperbuat daripada material LV Sateen dan diserikan dengan 10 'Songket Patch' bagi menampakkan ciri-ciri ekslusif 

 Emerald Green /  Sugar Pink / Lavender / Coral Peach / Sea Green




Hidden zip for nursing and wudhu' friendly dear ....

NOW !!!! I'm your trusted Personal Shopper

Untuk 10.10.2015 (Sabtu)
harga RM 159.00 sahaja
Tanpa Hidden Charge, Only POSTAGE sahaja.
Whatsapp mamamyja NOW untuk menempah slot 016-2427738
Last Payment Receive on Friday Nite and item will post it to you on Monday 12.10.2015 via POSLAJU

COD AREA : SG.BULOH / KUANG / KUNDANG / CHERAS

~ The End ~




Read more ...

Sunday, 4 October 2015

LOVE GRUNGE AIDIJUMA

Assalamualaikum,

Mamamyja tengah HUNTING tudung nih!!! tapi kalau boleh nak yang NEW!! even kalau PRELOVE pon nak yang sekali pakai. Aduhai banyak songeh pulak dia nih. Hahahahahah



Siapa leh tolong mamamyja carikan LOVE GRUNGE nih... Help, kalau boleh nak NEW yer. Sekali pakai pon xper janji JUJUR... xmau tipu2 yer. dosa tau..

~ THE END ~
Read more ...

Saturday, 3 October 2015

Welcome Oktober

Assalamualaikum,

Apa khabar semua hari nih?? tengah buat apa tu eh?? Sabtu kan hari nih, nak g mana eh? dengan keadaan yang berjerebu. xkan nak keluar jenjalan yer. Rasa sesak sangat nafas nih. Better duduk rumah. Tapi kekadang terasa bosan. Hahahaha

Oktober, apa yang best eh? entahlah kan. Sambutan birthday 2 anak dara mamamyja tu. Tapi mayb sambutan yang sederhana kerana bulan November nya nak g bercuti.. Nantikan eh. Meow  Teams Vacation again.. Hahhha Yang hari tu pun nak cerita pasal team meow xciter2 kan

Nanti lah bila ada masa kita Throwback hokay..



Profile pic berwajah baru. Semuanya mamamyja tukar. Maklumlah cepat bosan sikit. All profile fb, ig, whatsapp mamamyja dah tukarkan kepada yang lain. Yuhuuu

Happy weekend all friend

~  The End ~

Read more ...