Tuesday, 25 August 2015

KAD ASTRO NOT DETECT

Assalamualaikum

Sedihnya bila dapat Channel Free tapi xdapat nak nengok. Sakitnyalah hati nih. Geram kan?? Balik jer dari rumah mak lepas kenduri, nak nengok tv malam tu. Bukak dapat lah layan dalam 5 jam pastu tersalah tekan sikit remote tu. Terus jam then rosak terus kad. Bengang X !!!!

 nampak x tanda kuning kat kiri tv tu. Symbol Tanda Seru Kuning tuh ha..
tu maksudnya ada masalah la tu. Hahahaha

"Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas. (S2)

Mamamyja dah buat banyak kali. Kuar masuk slot kad tu. Naek geram dah rasanya bila xjadi2.
Last2 mamamyja terus call Helpline Astro. Selamat time tu kul 11malam. Der jugak lah orang nak menggangkatnyer. Kalau x pakat xsolve la masalah nih.

Pihak Astro suh mamamyja buat sendiri dengan arahan guna telefon jer
Cuci cip kad tu dengan pemadam, lap dengan kain yang bersih.
Masalah still same. Xboleh diselesaikan.
Katanya kad astro dah rosak. Dekat Serial Card No menunjukkan 0000 0000 0000

Oh rosak rupanya. [bosannya la, bila time free kad pulak nak rosak. ada jer masalah dia]
Pihak Astro akan hantar kad baru dalam tempoh 3 hari bekerja.. OMG!!! Lamanya
Naek bosan la mamamyja nanti. Hehehe, padahal biasa jer pon kan. Poyo jerk.

Klah 3 hari pon tunggu jer lah. Nak buat cam ner dah rosak kan??? Hehehehe, nanti dah dapat kad baru mamamyja story eh. Oklah, Bubuy. Terasa macam nak melelapkan mata jer nih. Ngantuk bangat

~ The End ~

6 comments:

  1. Nani hari tu pernah ajdi macam ni jugak tapi esoknya tu dah ok

    ReplyDelete
  2. Inagt tak,dulu astro yang biasa tu je mana ada rosak2 kan??sejak 4 tahun lalu bertukar piring hitam nama beyond ni asyik rosak..saya punya astro kalau tutup suiz ,tak boleh buka semula..memang dalam mood stnby je astro tu..kalau tertutup atau tiba2 black out ,kena keluar kan fius dia kejap,lepas tu masuk kan balik baru menyala..pelik2 je..heheh

    ReplyDelete
  3. haaaiiiishhhh.. muja paling sakit hati dgn astro kalau cerita tengah best, tetiba tak ok sebab hujan.. grrr

    ReplyDelete
  4. Salam...astro saya mngalami masalah yg sama..kdg2 mlm ada channel dan siang nya tak ada...masalah awk mcm mana ya..dah selesai ker..?

    ReplyDelete
  5. Big Head Soccer And Head Soccer is one of the popular games in our web site big head basketball and Big Head Football big head basketball and Big Head Soccer and big head basketball you will experience the most exciting game of football. Not only that Big Head Football and With Big Head Football and Head Soccer or Big Head Soccer is the compelling game of adrenaline sports including football. In the site head soccer there are games like Big Head Football and Head Soccer and head soccer and head soccer unblocked I wish you enjoyable experience with soccer heads and head soccer 2 and big head basketball or big head soccer

    ReplyDelete