Thursday, 30 July 2015

SENARAI PESERTA SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

Assalamualaikum..

Cam ner? Alhamdulillah hari ini saja dah ada 5 orang peserta. Jadi lah daripada tak ada yer. Banyak juga sambutan kiranya tu.. Promote yer jangan x promote tau. Hihik

Mamamyja dah tengok, cantik2 baju raya sumer nyer. Raya kan, semua nak cantik betul x?? Seronok baca kisah2 baju korang. Hihik

Ok lah, kat sini mamamyja tempekkan senarai peserta. Siapa yang berkesempatan bolehlah blogwalking dorang nih. Mamamyja pun akan jengah dan follow korang juga. Jangan risau tau.. 

  1. Mamamyja
  2. Khatyaiman
  3. Dsupermama 
  4. Miminadam 
  5. Riana Little Cutie 
  6. Puteri Kenari
  7. Honeyonnee
  8. Cikla Punya Belog
  9. PCL
  10. Izzati Suhaide
  11. Mia Liana
  12. Mamabiha
  13. Pink Velvet
  14. Maamieiqi
  15. Lyafrina
  16. Sulaman Lace Heaven
  17. Jom bercontest
  18. Addinfarhani
  19. Diari Seorang Mama
  20. Belog Shiela
  21. Cinta Itu Indah
  22. Ibu Ainul Alif
  23. Hidayu Ayumie













Good Luck and All The Best !!!!
Read more ...

Friday, 24 July 2015

MEOW'S : Posing Back to Work

Assalamualaikum,


Perkara yang susah nak tinggalkan adalah berposing. Hahahaha, tengok ler nanti. Bila ahli Meow's dan cukup. Cam nih la gayanya. Itu pun masih der yang cemburu. Haish, xfaham betullah! duduk sorang pon orang sebok, beramai-ramai pon sebok jugak. Apa kena la dengan penyakit manusia nih yer??? 

 muka mamamyja first day masuk opis lepas bercuti raya. Yeay!!! lemau





Hahahaha, mood masing2 tengah xd nih. Masih kelaut masin lagi tu.

Oklah mamamyja nak balik dah nih. Esok baru keluar entry nih. Ngeee 

~ The End ~
Read more ...

Thursday, 23 July 2015

Back To WORK !!!!

Assalamualaikum,

Khamis yang indah lagi mendamaikan... Seperti biasa mamamyja telah memulakan rutin hariannya. Selamat kembali bertugas mamamyja, setelah bercuti raya selama 7 hari dan hari ini LEMAU rasanya. Kahkahkah

Sampai jer opis, tengok ada Door Gift atas meja.

Siapa yang kawin time2 raya nih? xtahu pon

 kita buka yer, tengok apa yang ada di dalam.

da..da..da..........

 Oh, Menteri Besar Selangor bagi Kuih Raya!!!! Best x? huhu

Close up sikit... Hihik

Oklah yer, mamamyja dah start nak buat keje walaupun xd mood sebenarnya. Kata nak beraya sangat xd la plak. Cuma seronok duduk rumah jer kot. Hahaha rasa aman dan tenang jer hidup bila dekat rumah. Disamping anak ngan suami.

~ The End ~

Read more ...

Wednesday, 22 July 2015

Wordless Wednesday - Baju Raya Kedua

Assalamualaikum,
Posing sikit yer !!!


*klik pada gambar untuk paparan lebih jelas*

Baju mamamyja by Zahraonline Shop. 

Ada sesiapa yang berkenan bolehlah klik link nih. Dialu-alukan untuk LIKE juga.


Sulaman yang cantik hasil dari nun jauh di sana Bukit Tinggi, Indonesia. Kualiti kainnya yang memang tiptop. Boleh tempah mengikut warna kegemaran anda lagi.. 

Mamamyja dah tempah untuk perkahwinan adik bulan 8 nanti. Tunggu mamamyja update yer.. hihik

Thanks to my beloved camera man.. my son hokay, sebok nak tangkap gambar ibu. 

~ The End ~
Read more ...

Tuesday, 21 July 2015

SYAWAL 1436H - Day 1

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya !!!! Maaf Zahir dan Batin. Hari ini baru mamamyja sempat nak update blog. Padahal kat belakang nih dah macam2 bunyi dah. Anak-anak dah bangun. Arghhh... tadi mengedit nyer hal, nih nak menaip la pulak. Huhu

Amacam raya? best x? mamamyja beraya dengan mak ayah tahun nih Best Giler seh. 

Sebelum tu mamamyja mohon jasa baik follower i, LIKE FB mamamyja boleh x? Hehehe


Jom layan gambar hari raya pertama mamamyja di kampung. Macam-macam mimik muka yang anak-anak buat. Apapun ibu gembira sangat-sangat.













*Sila Klik pada gambar untuk lebih jelas*

Tempat : Parit 10 Timur, Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan
Tarikh : 17 Julai 2015 (Jumaat)

Baju mamamyja dan anak-anak by Azleesya Cotton
Tudung ibu by Nealofar Hijab
Tudung Anak by Little Dariena

Siapa yang berminat, leh la klik url di atas. Hehehe

Oklah mamamyja nak sambung mengemas nih. Padahal tengah menyambil2 nih. Hahahha
Read more ...

Friday, 10 July 2015

PHOTOSHOOT KAD RAYA

Assalamualaikum.

Jumaat dah, cepat nya masa berlalu. Minggu depan dah raya!!! oyeh, oyeh.. best nyer la kan?? selamat tahun nih ABC 6 hari jer, xd la banyak sangat nak mengganti nanti. Malam nih agak-agaknya lah kan mesti ada yang dah pulang ke kampung..

Korang sumer balik biler? mamamyja balik khamis pagi. Best2. yuhuuu

Team MEOW's




Bahagian Pentadbiran dan Kewangan

 siapa yang gediks sangat tu? mamamyja la kan. hehehe

Warga Pejabat Penasihat Undang-Undang Negeri Selangor


Kali nih gambar x meriah sebab x ramai yang free, semuanya sibuk dengan kerja. Hehe, hopefully next yer dapat penuhkan corum. 

Amacam persiapan raya? dan ready? 


~ The End ~
Read more ...

Saturday, 4 July 2015

STREAMYX MILIKKU JUA

Assalamualaikum,

Akhirnya, dapat juga mamamyja melanggan Streamyx dan telah pun dipasang pada sebentar tadi. Kahkahkah, Happy rasanya. Harap-harap adalah masa dan ruang sedikit untuk mamamyja update pada weekend. Nak update waktu kerja memang x lah kan. Tambahan sekarang nih, keje x pernah nyer nak surut. Baru jer nak surut dan datang yang lain pula. Hehee

Apa khabar sumer? Rindu mamamyja x? Mesti x kan, maklumlah kita nih dah jadi suam-suam kuku. Takut sikit masa lagi bersarang pulak. Heheh

Gambar semasa technician datang sebentar tadi.




Macam mana persiapan raya? dah ready ker semuanya? Mamamyja semua dah siap tinggal nak membasuh dan menggosok jer. Tak sabar rasanya nak beraya. Hehehehe, poyo giler. Maklumlah raya kali nih dah berlima. 

Oklah yer, mamamyja nak sambung buat kerja rumah. Bye, jumpa lagi nanti.. Hehehe
Read more ...