Monday, 26 January 2015

Group Whats App Mamamyja

Assalamualaikum,

Dah lunch ker semua? Mamamyja baru lepas, makan nasik ayam. Rasanya bulan nih dah cukup kot seekor ayam. Hahahaha asik2 nasi ayam, asik2 ayam jerk. Bilalah nak tukar menu nih? Hahaha

Hari nih, best sikit mamamyja kerja sebab dapat berita yang best. Yahooo...  Ujung bulan 2 mamamyja reunion bersama kawan-kawan. Kat Port Dickson.. Huhuk, bestnyer dapat mandi manda kat pantai. 

Entry nak rush nih. Jam 3 nak p meeting JITU (Jawatankuasa Integriti dan Tadbir Urus) selamat bermeeting lah yer buat mamamyja. 

Saja jer mamamyja nak share, tengok lah group What App i yang banyak nih. Rasanya ada yang lagi banyak dari mamamyja kan?. Nih yang terbaru GMBM (Grup Mama Bloggers Malaysia) dan yang lagi terkini baru create Sabtu lepas Aiman & Ijah (Group business keluarga kami) hahahaha ....



Dalam group nih banyak rules eh. Banyak perkara yang perlu dipatuhi. Ditubuhkan adalah untuk mengeratkan silaturahim, menghubungkan pertalian yang hampir2 nak putus (kawan-kawan masa belajar). Bersesuaianlah dengan zaman sekarang iaitu penyampaian melalui telekomunikasi. Cheewah.. 

Antara perkara yang dilarang adalah :
1. Mengumpat
2. Menghina
3. Mencarut
4. Mengejek
5. Berpuak

Tapi bukan selalu mamamyja online yer. Malam adalah masa bersama keluarga. If ONLINE pun mamamyja just tengok je ler. Nak menyembang bersama boleh, tapi kena tengok masa dan keadaan. Maklumlah ada baby, anak pon dah sekolah banyak benda yang nak dilakukan di sebelah malam. 

Semua perkara kena ada batas-batasnya. Betul x?? supaya tidak mengecikkan hati pasangan sebenarnya. Hahahaha ...


Yuhuuu.... dapat  souvenirs from Vietnam. Pegawai kat opis mamamyja bagi. Hihik.. cantik x?.

Ok lah yer, mamamyja nak g prepair tuk meeting jap lagi. Bubuy, see u soon

~ The End ~

10 comments:

  1. sedapnyaa makan nasi ayam. mamayja punya souvenirs tu sama dengan nani punya. heheeh
    jom join segmen saya mamamyja :D

    ReplyDelete
  2. Banyak juga group whatsapp myja ek..sonok tau mandi pantai kt pd. Syoknya
    Wah, cantik agt hadiah tu. Slmt bermeeting myja.^^

    ReplyDelete
  3. wahh..banyaknya group,selamat ber whats app mamamyja

    ReplyDelete
  4. saya pulak tak suka join group whatsapp..sebab takut bateri habis..whatsapp pun ada 4,5 orang je ..yang lain tak de..heheh

    ReplyDelete
  5. Banyaknya group whatsapp, eyja :) senang nak catch up dgn family & kenalan kan
    ole-ole vietnam tu cantik

    ReplyDelete
  6. lya byk left grup whtasapp..just join y penting2 aje...

    ReplyDelete
  7. Hehe... Sy pun bnyak group.. Tapi byk pasal keje je..

    ReplyDelete
  8. Banyaknya group mama. Saya pun kadang-kadang sekadar membaca ja. Tak tahu nak mencelah..hehehe

    ReplyDelete
  9. hahaha en asben pon sllu bebel asyik2 nasi ayam asyik2 ayam
    best ade grop byk2 ni smpai be3 cepat je kong
    ayu pon jarang on9 sbb ade anak kecik
    kene btl2 free baru boleh sampuk

    ReplyDelete