Thursday, 4 December 2014

Tommee Tippee dan NUK

Assalamualaikum,


Petang-petang nih tengah der masa free update blog lah. Kali nih mamamyja nak cerita pasal botol susu arissa. Anak-anak sebelum nih memang tak der masalah bila mamamyja belikan botol susu untuk mereka. Mamamyja adalah pengemar produk Philips Avent, sampaikan ke breast pump pun jenama yang sama. Cuma sekarang nih bertukar kepada Tommee Tippee pula. Kenapa eh? Sebab Philips Avent memang mahal. Hahaha, memandangkan kos hidup yang semakin tinggi nih mamamyja beralih pula kepada Tommee Tippee. Tapi kan, mushkil sikit. Bukan ker sama jer harganya. Hahahaha, abaikanlah yer.

Disebabkan mamamyja adalah seorang penggemar shopping online, jadi faham-faham jer lah yer.

Mamamyja akan mencari barang sehingga dapat harga yang paling best iaitu murah dan free shipping


Paling mahal harga yang mamamyja tengok adalah RM130. Ini lah yang paling murah setakat nih. So, terus mamamyja grab. Boleh jenguk fb nyer yer. Chubby Cheeks House


Barang yang dibeli dah sampai. Abaikan kotak yang kemek, sebab ia langsung tidak mendatangkan masalah. Janji botol semua dalam keadaan baik. 

Tapi !!!

Lepas mamamyja try nak bagi Arissa dia xnak puting tu. Putingnya keras. Aduhai, sayang.. First time ibu dapat kerenah anak yang berbeza. Terpaksalah ibu cari botol susu yang lain untuk berikan kamu minum sayang. Kalau bukan kerana panggilan temuduga tempoh hari, minggu nih baru mamamyja ajar arissa minum susu dalam botol. Kelam kabut habis pantang carikan botol susu yang sesuai untuk arissa

Akhirnya !!!! Jumpa yang ini


Botol susu NUK yang harganya RM 26.00 after less RM 24.00 Kawan mamamyja yang suggest nih katanya puting susu itu seolah-olah puting ibu

Selepas mamamyja try berikan susu kepada Arissa, alhamdulillah dia nak. Dapatlah ibu tinggalkan kamu dengan tenang. Kalau x mau risau jer ibu dengan kamu nanti..

Yang nih shopping walk in yer. Sebab nak pastikan ia betul2 benda yang dikehendaki. Karang beli online, salah beli pula. Masalah nanti. hehe

Bottle untuk stok ebm Arissa dah nak habis. Apa lagi mamamyja jalan2 shopping online. Akhirnya jumpa juga yang murah. Tapi x free postage coz mamamyja beli below RM 100



Akhirnya barang yang dipesan dah sampai..


So, kepada penggemar shopping online barangan baby. Boleh la klik link tu yer dan kepada yang tahu blog atau page fb jual barang baby murah2, share la ngan mamamyja eh.

Oklah, mamamyja nak susukan arissa. Dia dah bangun tu. Huhu Sebelum tu mamamyja belanja sekeping gambar arissa yer.


"Hye kawan-kawan bloggers ibu.. Saya Arissa.."

~ The End ~

11 comments:

  1. olo olo comelnya arissa... ash tak nak myja yang tomee tippee tu... entah kenapa ntah...nak AVENT jer...

    ReplyDelete
  2. tembamnye arissa... kalau eda cam ni nak tinggal pon sayu..

    ReplyDelete
  3. tomeinya arrissa...tommee pon cantik....zaman anak2 kecik dulu akak suka beli avent(botol susu) dekat singapore sebab murah sket dr sini or kirim kawan2 yg prgi US...beli kat sana...

    ReplyDelete
  4. pipi dia buat kita geramm. heheh :D

    ReplyDelete
  5. comeynya baby arissa..
    bam bam sgt nih...

    betul tu mamamyja, klo shopping on9 ni kt mmg kna byk survey utk dpt harga n tawaran terbaik

    ReplyDelete
  6. habislah saya kawen nanti asyik nak shopping je. hehe

    ReplyDelete
  7. Bambam nye arissa.
    Baby saya bagi botol MAM. Tapi dia xnak. Dia nak yg fresh Dari ladang. Hehehe...
    Nasib baik sy x keje...

    ReplyDelete
  8. sedapnye Arissa tido...geram btl tgok pipi Arissa tu, rase nk geget2 jerk...;)

    ReplyDelete
  9. Hello anak comel! Aunty geramlah tgk pipi Arissa.
    Alhamdulillah, ibu tak pening kepala lagi. Masalah botol susu Arissa dah selesai :)

    ReplyDelete
  10. Asalam..cubit pipi ckit..semangatnya..

    ReplyDelete
  11. Tembamnya arissa.
    Anak saya yang kecik ni pun banyak kerenah tapi sekarang ni pakai puting biasa ja

    ReplyDelete