Wednesday, 17 December 2014

Perhimpunan Bulanan SUK

Assalamualaikum,


Minggu yang busy, mamamyja seperti biasalah nak mengejar dateline ajer. Huh, kelam kelibut dibuatnya. Semuanya nak cepat. Maklumlah nak hujung tahun. Itu lah salah satu sebab kenapa mamamyja amik cuti bersalin 2 bulan jer. Banyak kerja nak disiapkan. 

Lagipun pe'el mamamyja nih xsuka nak susahkan orang. Tambahan pula mamamyja cerewet orangnya. Suka buat kerja dengan kemas dan teratur. Itu salah satu prinsip mamamyja. So kalau ada yang buat keje sekadar 'melepaskan batuk ditangga'. Lebih baik mamamyja jer yang buat semua. Betul x?

Kat Pejabat SUK nih, ini lah first time mamamyja turun perhimpunan bulanan. Xmacam pejabat lama mamamyja di Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar, Putrajaya dulu, kat sana ditegaskan bahawa setiap kali perhimpunan bulanan adalah wajib turun kebawah. 

Kalau dekat SUK nih mamamyja x boleh hilang dari tempat bekerja. Haha, macamlah "important" sangat kita nih kan. Kerja di Bahagian Pentadbiran jer pon. Bukannya Setiausaha Pejabat yang tidak boleh kemana-mana. Tapi nak buat macam nana kalau dah "ARAHAN " jadi kena lah akur, 'SAYA YANG MENURUT PERINTAH', yer kan. Hehe

Sekitar majlis perhimpunan bulanan bersama PKNS

Wah sure kepanasan nanti. Nampak x mamamyja yang mana? hahah poyo giler

ngee.. gambar x berapa nak clear sangat. sebab dek terpancar sinaran pagi.

ha, kenal x sapa tu?? Menteri Besar Selangor yang baru.

Tengok mamamyja dapat per. Goodies bag from PKNS. Yahoo !!!

 
Wah dapat calander next yer. Alamak der 2 la pulak kalander 2015 nanti. Yang satu lagi ditempah khas oleh mamamyja. Nanti I update entry eh.

 Oklah, mamamyja nak buat kerja. Nanti time lunch mamamyja nak blogwalking.

~ The End ~

13 comments:

  1. mama bgus nya..nk cuti 2 bln ke? cuti je la 3 bln hehehe

    ReplyDelete
  2. mamamyja keja ngan state ya..sama la..bak satu calendar tue..ngeee

    ReplyDelete
  3. Biasa org kerajaan mmg bizi hujung2 tahun ni.. wah rezeki dapat nasi lemak ke tu? emmm...sedapnye. selamat bekerja mamamyja :)

    ReplyDelete
  4. kita ni kakitangan awam kena lah menurut perintah kann :)

    ReplyDelete
  5. seronoknya siap ada goodies bag:)

    ReplyDelete
  6. boleh kee tempah kalender utk 1pcs je?

    ReplyDelete
  7. Banyaknye isi dlm goodies bag tuuuu!
    untung lah cam nih. turun kat perhimpunan dapat goodies beg.
    heheheehhe.

    Ooo.. memang MamaMyja sengaja amik 2 bulan cuti bersalin jer lah ye.
    tu lah Zura heran.. rasanye MamaMyja keje gomen. selalunye cuti bersalin pekerja gomen 3 bulan.
    MamaMyja nih kategori orang kuat keje kot. hehehe

    ReplyDelete
  8. Bguslah ada pekerja mcm mamamyja ni. Mesti kerja sntiasa tratur kemas je. Seeloknya mcm tu la.. bila buat keje msti la bsungguh.. bkn skadar nak buat je.. lg pom kerja tu punca rezeki kita kan..

    Mamamyja y tudung kaler coklat cair ke?

    ReplyDelete
  9. saya pun tiap-tiap bulan wajib turun perhimpunan tapi bulan ni buat kat dewan sebab cuaca tak mengizinkan

    ReplyDelete
  10. Selamat menyudahkan kerja-kerja ye, eyja :)

    ReplyDelete
  11. Mesti berpeluh2 perhimpunan tu kan ija...tengok matahari tu pehh teriknyaaa..

    ReplyDelete
  12. Klau pergi mna2, balik bwak goodies bag tu yng best. Hehe

    ReplyDelete
  13. Untung la kan dpt goodie bag tu.
    Okay. Nk tunggu entry pasal kalendar plak. Hehehe..

    ReplyDelete