Friday, 28 November 2014

STUDY JOM!!

Assalamualaikum,

Salam jumaat semua, entry dah petang. Semalam mamamyja dah pulang ke rumah sendiri. Oh, rindunya x terkata. Hari nih hari yang buzy ler kan. Nak mengemas sikit2. Maklumlah baru pas habis pantang. xkan nak buat yang berat2 kan.

First perkara yang mamamyja pikir bila balik ke rumah. Internet!!! memang menjadi satu masalah kalau xd internet kat rumah. Memang xd la kan buat masa sekarang nih. Uuuuwwwaaa nak nanges rasanya. Cam ner nak update blog nih. Itu jer lah perkara yang menghilangkan rasa boringku tatkala anak-anak tidur. Nak access pakai HP, memang x puas apatah lagi nak update blog. Walaupun Note 2 dikira besar jugak. Tapi ahhh, x best lah.. hehe

Study!!! bila nak study nih mamamyja oi. eh, sudah. every nite per. hahaha... maklumlah dah berhandbag 3 nih payah tul nak study. Bila start jer, keluarlah bunyi-bunyi nih

"ibu !!!!! tengok la auni nih..."
"ibu!!!! auni nak mam cik..." (makan nasik)

Pening dibuatnya, tapi itulah. Dah nama pon anak-anak kecil. Ku sabar jerlah. Kalau marah pon bukan faham. Hehhee

nota adhoc. Lari dari bidang yang diingini. Ku gagahi jua membaca.. Tulisan pon cakar ayam. Dah lama xmenulis. 

Internet kat sini SLOW bangat seh. Mamamyja try langgan tuk 1 week. Wifi apartment nih. Hadoii nak loading satu2 memang penat nak tunggu. Naik bosan pon der. Sabar jer lah. Peliks jugak bila try speedometer, 212mbps. Laju tu. Tapi entah kenapa slow. Nak langgan streamyx, xdpt nak teruskan sebab nak tengok commitment untuk next year. Sebabnya nak pakai banyak duit. Huhu


Ok lah, sampai sini jer lah. Mamamyja nak mandikan arissa. Malam nih nak menonton rancangan fev. Maharajalawak Mega. huhu

~ The End~

9 comments:

  1. Dulu sue alami mslh internet yg sama mcm mamamyja. Skrg x lg lps bertukar pd unifi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hum, kat kuang nih line unifi xd lagi. kalau x dah lama register. dah la mamamyja and hubby nih kaki download. haha. kalau nak download mamamyja sure balik cheras rumah ibu. download puas2. haha

      Delete
  2. selamat study mamyja..huhu..lau internet slow sgt memang susah nak blogging kan..

    ReplyDelete
  3. selamat study mama :) kalau dah lama tak menulis memang macam apa lah tulisan

    ReplyDelete
  4. mama study apa? gigihnya..nak jaga anak2, nak study lagi..internet pulak slow. salute kat mama!

    ReplyDelete
  5. Akak pun sama macam mama. Rasa tak puas kalau update blog pakai iPad/phone. Kena dok depan komputer gak.
    Selamat menelaah, mama :)

    ReplyDelete
  6. Selamat pulang ke rumah mamamyja.... uh mmg xpuas pki fon.. tp skg trpksa la sbb nk bkk.laptop mmg xkn smpt punye... hehehe

    ReplyDelete
  7. Xoe.. ada rezeki nanti langgan la stremyx.. lya pom pkai y murah je. Ok la stakat nk blogging. X try u mobile, org kata ok jugak..

    ReplyDelete
  8. Sme la. Update pkai note x puas mcm pkai laptop. Mcm ade yg kurang je..hehe
    Jom join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete