Sunday, 23 November 2014

SELAMAT TINGGAL 44 HARI, YAHOOO !!!

Assalamualaikum,


Alhamdulillah, akhirnya tamatlah sudah 44 hari berpantangku. Mamamyja berdoa semoga diberikan kesihatan yang baik untuk hari-hari yang mendatang. 

makanan terakhir pantang, biskut wheatmeal jacobs cicah milo.. yummy

Sila abaikan air tu yer. Sebabnya mamamyja memang x pantang ngan air. Mamamyja akan minum banyak. Menyusukan, mestilah kena minum banyak air, tapi orang2 tua x bagi. Hehe

hihik, belanja 1 pic masa kat hospital saat menunggu waktu untuk bersalin.

Lepas nih bermulalah episod baru buat mamamyja. Seorang ibu yang akan menjaga bayi, ditambah dengan aisar yang akan bersekolah dan auni yang suka meragam.

Pagi2 bangun jam 4.30 bersiap2 untuk menghantar anak dan pergi kerja. Jam 4.30 balik keje pon belum tentu dapat balik ke rumah. Pick up auni and arissa, then tunggu aisar balik sekolah. Oh, tidak dapat mamamyja bayangkan. Silap2 jam 7 baru sampai rumah. Dengan nak masaknyer lagi, nak meneman aisar wat homework lagi. Hoho, tetiba rasa macam nak nanges. (belum harungi lagi da nak nanges ke) Mampukah mamamyja menjalankan rutin itu setiap hari?

Oklah, bye.. bye pantang. Sehingga kita berjumpa lagi pada tahun 2017 In shaa allah, jika diberikan umur yang panjang.

# esok mamamyja akan ke office, nak siapkan dokumen interview. sapa nak itot. hehehe

~ The End ~

14 comments:

  1. Assalamualaikum mamamyja.. Semoga mamamyja sihat selalu..salam perkenalan

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..
    semoga dikurniakan kesihatan y baik2 utk uruskan anak2 n rumahtangga.. amin

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..tahniah dah habis pantang.
    InsyaAllah u can do it... i have been there and done that..sure u can too..
    Btw kita sebaya :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. semoga sihat sihat selalu lepas ni :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah....jaga kesihatan walaupun dah habis pantang

    ReplyDelete
  6. Insyaallah mampu mamamjya :) btw tahniah dah abes pantang..hehe

    ReplyDelete
  7. yeyyyy !! cuti dah habissss... boleh merapu lagi lepas ni...

    ReplyDelete
  8. Asalam..horeyyy..lega rasa na mamamyja..tapi persiapkan diri untuk hari2 yang mencabar mamamyja seperti yang diutarakan tue..jaga diri ya..

    ReplyDelete
  9. samala mamaja..kita dulu pantang pon minum air banyak sebab nak menyusu tp mak membebel la kata tak elok la..layankan jelaa

    NadiaMansor menulis tentang.. : Cara Meningkatkan Berat Badan Dengan Shaklee

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah pasti boleh. Allah swt kn ade ;)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  11. Sudah merdeka! Didoakan Mama terus sihat dan bertenaga utk tempuh hari2 dengan rutin yang sibuk!

    ReplyDelete
  12. Sy bru nk tmpuh pnglmn ptma.. Pun dh terkontang knting dgn si zahra ni..

    ReplyDelete
  13. Abis suda??? Ayu ade sparuh lg nk tmpuh ni mamamyja.... alaaa ase lame lak... hmmm skg pon ase nk ngis je mama...

    ReplyDelete