Thursday, 27 November 2014

SAMAN MBSA

Assalamualaikum,

1st  Time nih mamamyja kena saman!!! keluar jer dari bank, tengok kat kereta. SAMAN!!! aiyark apahal lak tetiba dia rush pulak tempat nih setelah sekian lama memang xpernah pon terjadi. Geram pon der jugak.. Choiii betul lah. Mentang-mentanglah 25.11.2014 gaji. Ko saman aku yer...


Seksyen Kesalahan 4
"Meletakkan kenderaan di kawasan jalan selain daripada petak letak kenderaan yang di sediakan (Bandar Baru Sg. Buloh)"

Selamat MBSA yang saman kalau Polis or JPJ, xpasal2 kurang mata demerit mamamyja sebab masih dalam Percubaan (P).

Dihati kecilku, aku pegi bank buat kad atm yang xpired. Bukannyer pergi keluarkan duit. Korang saman aku!!! selamat RM 10 jika (Bayaran dalam masa 24 jam) sepuluh hinggit pon duit lor

Haish malu plak rasanya dah tua2 masih dalam P, maklumlah dulu before kawin ibu suh amik lesen awal2 malas aku kata. Sekarang dah tua baru ada Lesen. Anak pon perli.. ish, ish xpatut. hehe

Jom lah biru kita sejukkan badan. Setelah panas membahang secara tiba-tiba tadi..

 Dah lama biru mamamyja nih xmandi. Kesian ko biru, tapi mamamyja mandikan sekarang musim hujan. xperlah dah sesak nafas dah masuk kereta. Penuh pasir, macam kat laut. Mana datang pasir2 itu????

Paham2 jerlah bila ada anak cerdik pintar duduk dalam kereta. Macam-macam hal ler. Itu selamat seat masih tidak comot kerana "Anda Dilarang Makan dan Minum Di Dalam Kereta" Hoho memang pantang makan-makan dalam kereta nih. 

Oklah, mamamyja nak buat apa yer hari nih?? yes membaca dan terus membaca. Mana tahu lulus ujian fizikal leh masuk temuduga.. Mudah2an Insyaallah

~ The End ~

12 comments:

  1. huhu,, nak terkena la tu mamamyja...

    ReplyDelete
  2. Buat spoil mood je dapat surat cinta MBSA pagi-pagi ni...

    ReplyDelete
  3. hehe..tak pasal2 dapat suart cinta ya...kirim salam sayang jelah kt die.. :)

    ReplyDelete
  4. Alamak...surat cinta dtg mlayang..

    ReplyDelete
  5. Spoil mood betulkan dpt surat cinta nih...peraturan dlm kereta tu pun sama jg dlm kereta sue..kalo ank2 lapar kadang mkn juga dlm kete.huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Kalerful surat cinta tu...hehehe...

    Dah lama keta tak berbasuh. Bagusnya tak makan & minum dalam keta.

    ReplyDelete
  7. sabar je lah kan dapat surat cinta. :)

    ReplyDelete
  8. Sy pling x suka terima surat cinta cmni..

    ReplyDelete
  9. Mmm, tak bestnya surat cinta ni..

    Salam perkenalan mamamyja. Jemput singgah ke blog hazamiesouq.blogspot.com ;-)

    ReplyDelete
  10. Nsib baik trus byr. Mmg rm10 je pun. Klo biar lme2 cecah ratus2 jgk tu
    Pencarian Sponsor Diperlukan

    ReplyDelete
  11. tiap kali terkena saman or perkara tak diingi berkaitan kereta ni, saya selalu cuba mind set, Allah nak lindungi kita daripada sesuatu yang lebih bahaya, sesuatu musibah yang lebih tak diingini. so, apalah sangat kena saman daripada kereta rosak teruk or nyawa yang melayang.

    ReplyDelete
  12. Ohh tibe2 rindukn si putih plak... hehehe
    alahai mamamyja nsb 10 hemgget je.. xd la trase sgt yee... ade jugak lesen wlupon baru buat.. dr xde kn

    ReplyDelete