Tuesday, 18 November 2014

Hari Suaikenal Murid Darjah 1 Tahun 2015

Assalamualaikum,

Hari nih baki pantang mamamyja tinggal 5 hari. Yahoo x sabarnyer nak habis, Sebab nak buat preparation untuk pergi ujian fizikal, nak pulang kerumah. Rindu bangat sama rumahku. Nak mengemas. Dah tunggang langgang rasanya rumah tu. 

Hari ahad nih Aisar kena lapor diri ke sekolah baru dia sebagai Murid Darjah 1, ibu memang xcited. Tapi hari ahad tu ibu masih dalam tempoh 44 hari (last day). Should I go or stay at home??  Ah, pegi je lah eh. Tapi boleh ker? Haha


Mula-mula terkejut bila dapat surat nih. Murid-murid akan dikenakan Ujian Diagnostik. "Sesiapa yang ada pengalaman tentang Ujian ni x? Boleh share dengan mamamyja". Ujian yang bagaimana yer.

Actully, mamamyja nak pergi sangat coz der taklimat untuk Ibubapa. Disebabkan ini pertama kali. Ibu betul2 teruja. Haha, ayah xpergi pon xper janji ibu dapat pergi dan dengar taklimat yang akan disampaikan. Tapi kalau keadaan tidak mengizinkan ibu suh ayah jer lah yang pergi. Hehe


Persiapan yang ad hoc. Pakai jer lah yer Aisar. Hujung bulan 12 nanti kita shopping barang sekolah yer. Ibu betul2 dalam pantang time nih. xsempat nak pilih. Alat tulis masih ada. Lagipun mamamyja memang beli stok alat tulis yang banyak. xpayah ibu nak ke kedai setiap bulan beli pensil. Hahaha

"Mood - xcited, believe or not next year mamamyja 3 series ^_^"

10 comments:

  1. Org tua2 pesan nk dkt habis pantang kena jg sket takut bentan. Ms pantang ank no 2 hari nk habis pantang sue kena bengkak sue smp demam.

    Ya allah mmg x larat nk buat apa. Sakitnya pun mmg x terkata.

    So becarefull ye mamamyja..:)

    ReplyDelete
  2. Ohh, mesti mamamyja excited! Sekolah dekat dengan rumah ke,...kalau larat dan rasa mampu, bolehlah pergi kot...

    ReplyDelete
  3. salamss mama, wah awalnya aisar ada orientation.....:):)

    ReplyDelete
  4. Ujian diagnostik yg mcm mne tu? Gmbr xbrpe jelas. Hehe.
    Tp ujian diagnostik nie dibuat utk pihak skola tahu thp pelajar trsebut. Soalan yg diberikan mudah je. ;)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  5. wahh abg dah nak masuk sekolah.. mesti semangat kan . dia mcm suka kalau dpt kawan kan kan kan .

    ReplyDelete
  6. Anak kedua saya pon nak masuk darjah 1 2015...diaorg dah habis ujian diagnostik...ujian ni dia tnya2 basic2 jer, nak tau keupayaan membaca, menulis & berkira...tabahnya awak berpantang 44 hari...saya lepas 2 mgu dah drive hantar anak sekolah..hihi

    ReplyDelete
  7. Mama, hujung pantang kena jaga betul-betul. Jangan sampai bentan.
    Muda lagi anak dah sekolah. Ibu awet muda.hehehe

    ReplyDelete
  8. Sy blm hbis pntng dh kuar ke jpj ngn shopping mall.. Hehe.. Terdesak pnya psal..

    ReplyDelete
  9. Ala 3 series pon ade 3 ank da xape... hehe tp cm xcaye jela mama...

    ReplyDelete