Friday, 3 October 2014

39 Weeks Pregnant

Assalamualaikum,

Salam Jumaat, entry dah petang. Hehe, mamamyja sibuk menyiapkan kerja-kerja kat opis tu. Amboi cam confident jer leh cuti terus hari isnin nih. Tapi memang cuti hari isnin kan?? sebab ahad public holiday. Best ... best

Bila difikirkan pasal kerja sampai bila pon x pernah nak habis. Ada jer kerja yang datang satu persatu. Hehe, nak xnak mamamyja siapkan mana yang termampu. Nak snap pic meja dah clean dengan fail2 pon terlupa. Seronok sangat nak balik kerja. Haaha, mengantuk la plak mata nih.

Aktiviti mamamyja tiap-tiap petang, bersiar-siar turun naik bukit kat rumah MIL, untuk cepatkan bukaan. Itulah yang mamamyja buat tiap kali tunggu hari nak bersalin. Moga-moga cepat. Sebab xnak induce. Nih anak ketiga x tahu pula cam ner plak nasibnya. Lain anak lain ragamnyer. Selalu berdoa semoga dipermudahkan semuanya.


Seperti biasa anak-anak kesayangan ibu selalu temankan ibu xcercise. Hehe, sebelum tu kita welfie dulu pakai monopod yer. Hahahah


Mendaki bukit nih jer lah yang mamamyja mampu buat. Itupun dah sakit-sakit bahagian pelvik lepas berjalan-jalan.. Tapi apakan daya, ibu terpaksa buat. Nak xnak kena kuatkan semangat. Tiap-tiap petang 5 pusingan, kalau larat. xlarat mamamyja dapat buat 3 jer. Hihik..


Salah satu software yang der dalam hp mamamyja. I'm Expecting. Boleh download guna Google Play. Sudah mula rasakan debaran nak melahirkan. Ya Allah seram sejuk di buatnya. Malamku tidak lena, setiap jam bangun. Bagus juga baby mengerakkan ibu bertahajjud di malam hari. 

Dah nak masuk maghrib. Nanti nak taip entry lain pula.

~ The End ~

14 comments:

  1. Semoga semuanya dipermudahkan. Insyaallah...

    ReplyDelete
  2. mudah mudahan selamat dan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  3. semoga segalanya dipermudahkan... Aamim..

    Jom singgah sini http://aienlieyrusli.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Waaahhhh rajin betull!

    Singgah ye di http://fleurnotes.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan mamamyja..walaupun anak no 3, muka macam anak dara hehe..

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan. insyallah :)

    ReplyDelete
  7. dah nak masuk 40 minggu ............... wo ho ho ........

    semoga bersalin lepas raya

    ReplyDelete
  8. tak sabar tau nak tengok baby.... comey mamamyja without mekap :)

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan dan selamat semuanya. Tak sabar nak tengok muka baby! :)

    ReplyDelete
  10. Asslmkm mamamyja.. Semoga dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  11. Rajinnye buat senaman.. bagus2.. untuk kesihatan bersama.
    nampaknye Zura pon kena ikut MamaMyja punye cara.. senam~ heheehe

    ReplyDelete