Sunday, 14 September 2014

Liebster Award Tagged by FAMF Tower

Assalamualaikum,

Tetiba mamamyja di 'tag' oleh  FAMF Tower. First time nih. Tengok jugak pebenda nyer Liebster Award nih. Xper lah mamamyja cuba jawab erk..


Peraturan Liebster Award :

Mention the person who nominated you with a link to their blog
Answer the 11 questions asked
Nominate 11 other blogger with a smaller following but with lots of potential
Create 11 of your own questions for them to answer
Notify your nominate


Mamamyja try menjawab yer..

1. 3 perkara yang anda titik beratkan pada blog anda
~ Design
~ Info
~ Idea

2. 3 perkara yang boleh ceriakan hari anda
~ melihat muka suami dan anak-anak mamamyja tiap2 pagi
~ suasana tempat kerja yang tenang, aman dan damai
~ makanan pagi yang tidak men'spoil'kan mood mamamyja

3. 3 lagu utama yang ada dalam playlist
of cause lagu terkini kan
~ Come Back Home
~ Rude 
~ Jaga Dia Untukku

4. 3 benda utama dalam beg tangan
~ wallet
~ buku mengandung [coz sekarang tengah mengandung]
~ handphone

5. 3 perkara yang buat anda ggggrrrrr marah !!
~ kalau orang banyak bersembang tapi x buat kerja.. hahahah
~ suka melambat2kan kerja yang urgent
~ sebok jaga tepi kain mamamyja

6. 3 destinasi percutian idaman
~ Langkawi [walaupun tiap-tiap tahun pergi]
~ Amsterdam
~ Paris

7. 3 haruman kegemaran
~ Flora from Gucci
~ Evelyn Rose from Crabtree & Evelyn
~ Mountain Rose from Body Shop

8. 3 rancangan TV (TV Show) yang anda ikuti
~ Super Spontan Mustika
~ The Voice AXN [dah habis dah rancangan nih]
~ Maharajalawak Mega 

9. 3 buku/novel yang anda suka
~ Ombak Rindu
~ Tiada yang Kedua 
~ Jangan Ganggu Lenaku

10. 3 perkara yang anda suka buat pada masa lapang
~ Berblogging
~ Main dengan anak-anak
~ Window Shopping

11. 3 perkara tentang diri anda yang ingin dikongsi
~ suka berkawan
~ xsuka dikongkong
~ kuat makan

Maaf yer disebabkan mamamyja adalah seorang mommy yang busy, xdapat nak teruskan Liebster Award ke peringkat yang seterusnya. Hehe.. Tapi bila ada orang tag, mamamyja cuba untuk menjawab.. Thanks kepada yang TAG mamamyja..

6 comments:

  1. suka makan?? ehh macam sama je.... kalau dekat boleh ajak mamayja jalan2 cari makan... hihi ! semoga baby dan mamamyja sentiasa sihat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup memang suka makan. Cma preggy nih jer kna control. Huhu.. terima kasih..

      Delete
  2. eh.. bawak adik baby ek... boboii ke gegurl tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Em.. xtahu la. Scan ritu doc pon xsure ngn jwpn dia. Kata nya gegurl. Tapi bila org tgk perut kata boboy.. hihik

      Delete
  3. Thanks Mama Myja, sudi jawab soklan2 tuh.
    Perkara2 yg buat mama marah tu samalah ngan saya :)
    Nway, jaga diri dan baby elok2 ye..

    ReplyDelete