Sunday, 21 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 21 - TEMPAT YANG ANDA INGIN PERGI DAN TAK PERNAH PERGI



Assalamualaikum,


Kejap jer dah hari ahad. Cepat betul masa berlalu kan. Today besday anak sulung mamamyja yang ke-6. Malam nih nak keluar pergi celebrate besday dia. Actually mamamyja x pernah pon nak buat besday party. Kenapa eh? entahlah. Mungkin masing-masing ada pendapat tersendiri kan??

Cabaran Ke-21 : Tempat Yang Anda Ingin Pergi dan Tak Pernah Pergi

Of cause Tanah Suci Mekah

Mamamyja x pernah pergi, tapi hubby mamamyja rajin pergi sana. Rezeki dia.. Hihik. Bila lah mamamyja dapat pergi eh? Haji pon mamamyja dah register, cuma sedih sebab xdapat pergi dalam service. Tahun 2053 kalau x silap. Mamamyja dah pencen dah pon. Rugi sikit sebab kerajaan bagi cuti 40 hari sekali xdapat pergi. Hum....

Bukit Tinggi


Macam kelakar jer, orang lain dah pergi. Mamamyja xpernah-pernah jejak lagi. Nak wat cam ner duit x berapa nak cukup [tapi langkawi tiap-tiap tahun] sama ker kos nyer?? hahaha, mungkin sebab malas nak drive tu yang jadi xpernah nak pergi tu. Ngeee, Tapi best ker Bukit Tinggi nih? Sesiapa yang pernah pergi share la pengalaman dengan mamamyja eh??.  

Oklah, mamamyja nak berehat sekejap then sambung  buat kerja lain. Nak buat kerja rumah, dah x duduk rumah dah. Sebab dah nak bersalin. Sekarang mamamyja tinggal di rumah MIL.. huhu

8 comments:

  1. Impian saya pun nak pergi ke mekah jugak. Nak tgu buat haji, lambat la nak tgu turn. Insyaallah ada rezeki buat umrah dulu.

    ReplyDelete
  2. saya pernah pergi sekali hadiri mesyuarat .. taklah sejuk sangat macam Genting. Nyaman je.
    Tapi gambarnya entah mana pulak tersoroknya.

    ReplyDelete
  3. saya pernah pergi.. tapi rasanye biasa2 je.. takdela best manapun..

    ReplyDelete
  4. Saya pernah pergi Bukit Tinggi tu. Tak sejuk sangat.... tak juga besar sangat. Tapi cantiklah kalau nak posing-posing. Better tidur sana kot baru dapat feel kat Perancis. Semoga impian untuk Mekah tercapai dan dipermudahkan Mamamyja bersalin nanti ya. Take care :)

    ReplyDelete
  5. kat Malaysia rupa nyaa..ingat kn kat luar negaraaa...nk pegi jugaaakk...

    ReplyDelete
  6. Melancong ke Bukit Tinggi seronok juga, ada banyak tempat yang dibina menggambarkan suasana di negara-negara luar. Paling popular di kalangan pelancong rumah teh Jepun di sana.

    Selamat harijadi ke-6 kepada anak sulung Mama Myja, moga diraikan bersama keluarga dengan meriah :)

    ReplyDelete
  7. Fraser Hill, sha pun belum sampai lagi mamamyja... hahaha... orang lain dah pi, kita tak sempat lagi....

    ReplyDelete
  8. bukit tinggi ni deknat ngan umah...

    ReplyDelete