Saturday, 20 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 20 - QUOTE KEGEMARAN ANDA

Assalamualaikum,


Happy Weekend you oulls. Hahaha, per program hari nih? Mamamyja duduk rumah jer xd g memana pon. Bosan pulak rasanya, tengok lah petang nanti kalau dah bosan tahap gaban nanti. Keluar jugak window shopping. 

Cabaran Hari Ke-20 : Quote Kegemaran Anda


"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa yang ada pada diri mereka" - Ar-Ra'd:11

Mamamyja suka sangat dengan Quote nih, sebab motivasi yang penuh makna dan mudah untuk kita fahami. 

Ok lah done Cabaran hari nih. Tunggu cabaran esok pula. 

10 comments:

  1. Sokong quote ini..kalau kita tak berusaha untuk mengubah diri kita sendiri, macam mana kita nak jadi apa yang kita nak kan myja...

    ReplyDelete
  2. quote yang bagus, sebagai peringatan kepada diri kita sendiri..

    ReplyDelete
  3. suka jugak quote ni?? sokong mamamyja

    ReplyDelete
  4. Ayuni pun suka quote ini. Jika seseorang atau sesuatu kaum tidak memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik, sudah tentu Allah tidak akan membuka jalan kepada kebaikan bagi mereka.

    ReplyDelete
  5. betul tu. Kena berusaha jika mahu mengubah nasib sebab impian tidak akan jadi kenyataan jika kita asyik tidor.

    ReplyDelete
  6. Like 1000x... nice sharing, dear! :)

    ReplyDelete
  7. tahniah anda ada blog yang sangat cantik..

    jemput jalan2 yr,,
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Terima kasih kerana memberikan URL kpd Abe Kie di Kelab Blogger Ben Ashaari. Jadi Abe Kie dtg sini untuk follow blog awak. Jemput terjah blog Abe Kie bila ada masa.

    ReplyDelete