Wednesday, 17 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 17 - 5 PERKARA YANG ANDA RINDUKAN


Assalamualaikum

Kejap jer dah cabaran ke 17, hihik, rajin betul mamamyja nak update selalu. Even tengah sarat-sarat nih. huahahah. Malas nak celoteh panjang lah, kita teruskan ke cabaran eh..

Cabaran Hari Ke-17 : 5 Perkara Yang Anda Rindukan

1. Rindu zaman belajar dulu


Kami memang rapat bertiga, rindu segala aktiviti yang dilakukan bersama-sama. Rindunyer huaahahah


yang nih kawan tempat mamamyja luah perasaan. Huhu, tapi sekarang masing-masing dah kawin. Jarang dah kami berjumpa. Kalau jumpa pon angkut la tentera-tentera masing2.

2. Rindu kat Tokwan


Dulu tokwan selalu bawa mamamyja jalan-jalan, minum kopi pagi2 naek basikal tua tu. Tapi semua tu sekejap jer sampai mamamyja darjah 3. Rindu saat2 tu. Al-Fatihah buat tokwan

3.Rindu zaman kerja Giant


Hehe, ntah haper2. Tapi seriously banyak2 kerja mamamyja suka kerja sini. Why, sebab banyak benda mamamyja belajar. Jawatan mula2 Account Assistant, pastu Human Resource then terus buat kerja-kerja amal seperti jadi cashier, artist yang tulis2 poster tu. heheheh best tau. Yang tu, kawan yang mula2 mamamyja kenal. Tapi semua itu cuma 2 tahun, mamamyja dapat tawaran kerja goverment. Terpaksa melangkah pergi. Hehehehe

4. Rindu Kucing


Actually bukan kucing ini yang mamamyja rindukan. Kucing nih giler. Suka gigit kaki orang. Xsuka!!!! tapi kucing nih mamamyja kutip kat tengah jalan yang sibuk tu. Sempat berhenti kereta amik 'dia'. Selamat juga kereta belakang jauh. heheheh. Ada lagi seekor kucing warna kuning yang kembang ekornya macam tupai. Ha, yang tu mamamyja rindu sebab berhabis duit bagai g klinik untuk sembuhkan kulit dia yang disiram air panas. Kejam betul orang tu !!!!  Tapi kucing tu mamamyja rasa ada yang membuangnya, sebab masa mamamyja bela dia, i tengah pregnant. uuuuu

5. Rindukan telatah masa anak2 kecik [sehingga besar mamamyja akan rindu]


Mamamyja rindukan saat diorang kecil. Telatah dorang, Yang paling penting bau-bauan mereka. Fuh, menusuk dikalbu betul dan insyaallah mamamyja akan lalui saat ini lagi bulan depan.. yehuuuu Tapi bukan masa kecil jer eh.. 

Oklah malam tadi xsempat nak draf, Pepagi buta nih baru terhegeh2 nak update. Klah nak cau. Banyak kerja nak kena siapkan before maternity leave... ah xsabar nak rehat sepuas-puasnyer...

12 comments:

  1. Ya Allah kejamnyaaa manusiaa yang simbah air panas kat kucing akak tu. Hurmmmn

    ReplyDelete
  2. No 1 n no 5 mmg selalu akan dirindui... yg no 5 tu... tai2 depa dah besar.... huhuhu cepat sgt masa berlalukan?

    ReplyDelete
  3. Sebut pasal kucing, panjang lebar nak cerita..Acik start bela kucing yang berbelas ekor ni masa Acik mengandung anak ke4...dah bersalin tu, kucing memang bersepah-sepah la..rumah kecik..sampaikan ada jugak yang tidur sebelah baby..orang yang dapat sume marah acik bagi kucing dekat dengan baby..alhamdulillah..sihat sampai sekarang. tak ada asthma.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Rindu bau baby...tak lama lagi dpt baby baru.

    ReplyDelete
  5. Opah dan Tok Wan sama kan............ ?

    no. 2 tu best.

    ReplyDelete
  6. Comelnya miow tidur lidah terjelir.. Hikhik! ^_^
    Follow u!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  7. salam kenal, saya singgah sini dan follow #269.
    jemput ke blog saya ya.

    www.norazua10.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. salam ukhwah puan..waaa ..tak lama lagi nak bersalin...semoga selamat semuanya...jagan lupa ceritakan ttg baby baru... have a nice day puan.. salam ukhwah....ok follow puan done...

    dari mommylina.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Kucing kita hari ni demam, bawa gi klinik cucuk... Singgah dan follow dari KBBA ;)

    ReplyDelete
  10. Mama myja sangat muda remajaaa...comellll hehehe

    ReplyDelete
  11. Rindu jugak!

    Hai yaya datang singgah! Selamat berkenalan :)

    yayaflanella.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. aah mama, zaman belajar paling awesome

    ReplyDelete