Monday, 15 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 15 - SURAT KEPADA SESEORANG

Assalamualaikum,

Hehe, tajuk nyer memang mencabar tul, dah lama xbuat surat nih. Apatah lagi nak mengarang. xper kita sahut jer cabaran tu. Seperti biasa mamamyja akan taip 1 day before sebab nak fully time mengadap lappy memang idak ler. Sibuk memanjang. Nih pon baju xlipat2 lagi nih.


Cabaran Hari Ke-15 : Surat Kepada Seseorang

Nak bagi kat siapa eh??? k lah jangan gelak eh. hihik

Assalamualaikum Abang,

Tinggal lagi beberapa minggu dan hari lagi saya nak melahirkan anak no.3 kita. Di kesempatan ini saya nak memohon ampun dan maaf jika selama nih saya der buat salah atau perkara yang menyinggung hati dan perasan abang. [eh, bukan time raya dah minta maaf ker]. Ah,,, xkisah lah. 

Terima kasih di atas segalanya, terutama time saya mengandung nih. Abang banyak melayan kerenah saya yang boleh dikatakan macam2 jugak lah. Biasalahkan orang mengandung. Macam2 pe'el yang dilakukan. Terima kasih sebab temankan saya pergi check up walaupon dah anak yang ketiga. [Kekadang kena drive sendiri jugak] Terima kasih sebab jagakan anak-anak yang lagi 2 tu. Terutama nurul auni yang memang banyak kerenah. Terima kasih sebab basuhkan poo poo dia. Saya memang xlarat nak buat, sakit perut nak tunduk..

Lastly, saya mohon maaf dan terima kasih di atas segalanya. Doakan saya di permudahkan bersalin seperti sebelum2 ini. Insya Allah. Doakan kami selamat berdua. Saya sayang awak seluruh jiwa dan raga saya.. [huarghh... rasa nak nanges]

Truly,
Your Love, Eyja

Hihik,  oklah yer Cabaran dah disahut. Tunggu cabaran esok harinyer... bubuy

15 comments:

  1. Setiap kalo nk bersalin, saya pn akan tulis sesuatu utk suami saya. Tapi just taip.dlm henpon and save.

    ReplyDelete
  2. tetiba rasa terharu pula,,.. mulanya tadi memang nak buat surat pada si suami.. tapi, takut terrrnangis... tak mahu lah.. malu..kiki

    ReplyDelete
  3. Salam, hai mamamyja.

    Jalan-jalan blogwalking sini. Btw, Semoga dipermudahkan urusan mamamyja dan selamat melahirkan ye. =)

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak tulis surat...tersengih2 baca surat mamamyja,walaupun ringkas,tapi sungguh bermakna..ngee

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan kelahiran Insya Allah :)

    ReplyDelete
  6. Semoga sis dan baby sihat hendaknyee.....Alhamdulillah...dikurniakan suami yg bertanggungjawap...

    ReplyDelete
  7. wah surat..sadisnyer.. si suami yg membaca pasti akan memaafkan segala dosa2 kak

    ReplyDelete
  8. semoga di permudahkan segalanya dan bahagia d samping anak2 dan keluarga,huhuuu kita lak bgenang air mata huhuuu...

    ReplyDelete
  9. officially entri ni ada sentimental value ... wajib simpan ni :). Semoga urusan kelahiran sisi dipermudahkan Allah insyaAllah :)

    ReplyDelete
  10. sedihhhh...semoga dipermudahkan urusan untuk kelahiran baby nanti ya..sob sob

    ReplyDelete
  11. Huda doakan semoga segalanya berjalan dengan lancar dan segalanya dipermudahkan Allah, Insyallah =D

    ReplyDelete
  12. comelnye surat akak..hehe.
    btw semoga semuanya berjalan dengan lancar. saya doakan semuanya baik-baik belaka dan dipermudahkan oleh Allah SWT

    jum nengok saya punye plak:
    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-hari-15-surat-kepada.html

    ReplyDelete
  13. semoga mamamyja dipermudahkan ketika bersalin nanti. amin :)

    meh lawat blog sy jugak :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. semoga MamaMyja selamat bersalin dan mudah bersalin. Amin.............

    Surat saya dah siap tau.

    ReplyDelete
  15. Sweet surat ni... rasa nak nangis juga pun ada.. huhuuu... moga segalanya selamat yea...

    ReplyDelete