Sunday, 14 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 13 - CERITA KASUT SAYA

Assalamualaikum..

Super Sunday, Happy Weekend.. Esok dah work dah. Arggghhh, hehe.. Monday Blues pula.. Tapi esok pagi check up 36 Weeks.. masuk opis lambat sikit. huhu. 

Cabaran Hari Ke-14 : Cerita Kasut Saya

Haduyai, apo yang den nak cerita nih? Kasut memang banyak, itu pun ada yang dah bagi orang. Tinggal la dalam 10 pasang eh, ntah xkira pula.  Xd lah banyak sangat kenangan kat kasut tu sumer.. tapi dah der cabaran pasal kasut, mamamyja try jer lah cerita eh. Hihik kelakar la plak

"SILA ABAIKAN KOTAK KASUT TU YER"


Ini kasut kawin mamamyja. Dari sekarang tahan semenjak tahun 2007. Lama kan??
Kasut nih mamamyja pakai untuk pergi interview jer, alhamdulillah akhirnya lulus dan sampai sekarang tiap kali dapat panggilan interview mamamyja akan pakai kasut nih. 

 Kasut biru, haduyai xpernah2 teringin nak membeli kasut warna cam nih. Tapi disebabkan Jamuan Raya Tahun 2013 dan nak melaram punya pasal. Akhirnya mamamyja grab juga warna biru nih, dan menang siot.. hahahah



Kasut nih saja gatal-gatal nak beli.. Try sebab beli pakai ZALORA, selamat size ok. cuma segan bila pakai, sebab blink blink ... mamamyja akan pakai bila ada event kat tempat2 tertentu jerk. huhu


Kasut nih salah beli !!! keras giler kot. aargghh.. pakai time kat opis bila attend mesyuarat besar2 .. 


Kasut cam nih mesti ada, sebab senang untuk kemana-mana. Tidak menyakitkan kaki ku.. Macam2 jenis flat nih.. tapi xkan nak snap semua, separuhnya ada dalam kereta..


Sport Shoe mamamyja, sedap giler kasut nih. Hubby yang belanja. Sebab tu sayang giler kasut nih. Ce la try jenama BROOKS. Selesa dan lembut giler. Tapi kasut nih mamamyja sayang nak bawak keluar 'pijak tanah' so kasut nih mamamyja pakai time pegi Fitness First or activities indoor sahaja.


Nih la kasut preggy mamamyja. Tapi seakan-seakan lah. Mamamyja xsnap pon sebab kasut tu der dalam kereta. Selesa dan lembut giler. Mamamyja boleh pakai sebab tiap kali preggy kaki mamamyja xd la kembang atau bengkak. Tu yang leh wear sandal cam nih.


All my collection, der yang xtersnap.. maklumlah, merata2 letaknya. Mamamyja nih hantu kasut, baju and handbag.. Baju toksah citer lah.. banyak nyer sampai xcukup wardrobe nak letak.. aduyai. hihik

Oklah yer, mamamyja nak kemas rumah. Nak balik rumah MIL, maklumlah dah nak sarat nih. Bila-bila jer tu. Doakan mamamyja yer kengkawan. 

14 comments:

  1. banyak giloss koleksi kasut sis :)

    ReplyDelete
  2. kasut blink blink tu lawa. kalo pakai mesti cam pari pari....

    ReplyDelete
  3. Banyaknya kasut. Mmg cantik2 semua. Saya tak reti pakai high heel ni...hihihi

    ReplyDelete
  4. Lepas bersalin boleh pakai balik ye.Jaga diri mamamyja..
    Semoga selamat bersalin.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Cantik-cantik semua kasut mamamyja... paling minat kasut blink-blink tu :D

    ReplyDelete
  6. tak pernah ada kasut kaler biru...hehe...nmpk cantik la pulak sis ngan ribbon tu...hehe

    ReplyDelete
  7. byk koleksi kasut..hehe..jom tengok cite qis plak

    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-hari-14-cerita-kasut.html

    ReplyDelete
  8. wah banyaknye kasut mama myja, cantik pulak tu

    ReplyDelete
  9. banyakknya kasut mama myja...saya kalau dah suka 1, 1 tu jelah yang saya pakai...huhu..kalau byk2 gini tak terpakai jadinya..

    ReplyDelete
  10. vote for kasut oren n glitter! :D

    ReplyDelete
  11. Wow......dulu suka gak pakai heels....now lebih kepada flat shoes je :(

    ReplyDelete