Friday, 12 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 12 - 5 WISHLIST ANDA

Assalamualaikum...


Cabaran yang best. Memang ada 'wishlist' pon tapi xd sampai nak senaraikan before nih. Pastu ader pula cabaran, maka berkoba-koba lah mamamyja nak senaraikan. Hihik. Cuma bila dipikirkan balik "wishlist" nih adakah ia KEHENDAK ataupon KEPERLUAN ???? tapi bila mamamyja tengok ia banyak kepada kehendak. Elok ker? membazir kan??

Cabaran Hari Ke-12 : 5 Wishlist Anda

1. Laptop
Actually sekarang mamamyja dah pon der laptop, napa nak beli lagi? Ha, tu dikatakan gatal.. KEHENDAK sebenarnya tu. 


2. Breast Pump Spectra M1
Ha, nih pon KEHENDAK juga, before nih mamamyja ada dah AVENT Manual and Electric. Tapi KEHENDAK punya pasal, ujung bulan nih mamamyja grab Spectra M1 pulak.. yang lama tu wat per? nak letgo pon sayang. In case kalau pump nih tertinggal kat opis leh lew pakai yang dekat rumah tu ha.. lagipun xlarat la nak usung2. Just usung susu boleh la kan.. hihik


3. Samsung Tab 8.4
Nih kenapa xpuas-puas lagi, KEHENDAK juga tu. Tab 10, Note 2 dan der.. huhahahah


4. Rumah Idaman
Actually, rumah pon mamamyja dah ada. Tapi Apartment. Nih dah rumah teres pula. [Gambar Bunglow] Untuk Aset beli banyak pon xper kan.. So, kumpul la banyak-banyak..


5. Kereta Idaman Mazda 8 MPV
Ha, nih belum tentu la dapat. Wish la banyak mana pon. Hihik


Oklah, itu jer lah wishlist yang mamamyja leh senaraikan. Hehe, ntah bila dapat pon x tahu lah. Mudah2an bila ada rezeki lebih nanti. Mana tahu kan..

Ok bye

11 comments:

  1. Amin... Cpt atau lambat, semoga wishlist ini akan termakbul... ;)

    ReplyDelete
  2. Insyaallah mudah-mudahan semuanya dipermudahkan ya :)

    ReplyDelete
  3. Mudah-mudahan tercapai semuanya...

    ReplyDelete
  4. pergh!!!... tu kena keluar uit bebanyak tu.. kikiki... takpe, mesti boleh.. usaha lebih cikit je..

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah..mudah-mudahan tercapai apa yang di hajati tue..

    ReplyDelete
  6. InshaAllah jika kita percaya & usaha bersungguh-sungguh tiada apa yang mustahil! :)

    ReplyDelete
  7. wahhh macam banyak ke persamaan kita untuk wishlist tu ... hihihi...

    ReplyDelete
  8. Mudah-mudahan tercapai kesemua wishlist, Insha-Allah :)

    ReplyDelete
  9. semoga termakbul hajat mamamyja :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Ha??? aduhai, cam no nih.. jawab jer eh. hihik

      Delete