Tuesday, 2 September 2014

CABARAN 30 HARI: HARI 2 : 5 CARA MEMENANGI HATI SAYA



Assalamualaikum..


Cepat-cepat mamamyja nak taip untuk cabaran hari kedua nih. Hehe, before jam 12 malam kan? Insyaallah sempat kebetulan anak mamamyja sumer dah tido.  Letih sangat kot. Hehe, nak tempek gambar apa eh? Gambar banyak sangat tapi xtahu nak letak yang mana. Boleh ker cam tu? eheheh xkira nak tempek jugak...

Cabaran Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Saya


5 Cara Memenangi Hati

  • Ikhlas - dalam apa jua, xkira lah persahabatan or couple. Tapi kalau couple x lah kan, sebab mamamyja dah married. Terutamanya persahabatan, mamamyja bencikan orang kutuk belakang-belakang nih. Depan kita, adoiii pijak semut pon x mati. Bila mamamyja tahu .... ahahah, nasib badan ler.
  • Hadiah - mamamyja memang sukakan hadiah. Bagi lah apa2 pun mamamyja tetap appreciate.. xkisah lah murah ker mahal
  • Kekemasan dan Kebersihan - Disebabkan mamamyja memang seorang yang cerewet. Nak kata teliti pon yer jugak. Dari segi kerja, mamamyja memang sejenis orang yang particular. xsuka keje yang cincai boncai. 
  • Wayang - Yea!!! mamamyja memang suka tengok wayang. Hahaha [nih part memang kena dengan en.suami, sebab dia suka bawa mamamyja tengok wayang] tapi pilih cerita yer. Melayu xnak, nak citer omputih jer. hehehe
  • Tidak Memaksa - Xsuka orang paksa-paksa nih. Entah kenapa eh. Dari dulu lagi. [ada cerita disebaliknya, tapi mamamyja pendamkan jer lah yer] yang pasti tolong jangan paksa mamamyja berkawan dengan siapa pon [perempuan jer]
Oklah yer. Tunggu cabaran hari ketiga pula yer .... 

7 comments:

  1. cabaran apa ni? mcm menarik je. de org lain post pasal ni jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cabaran kelab blogger ben ashaari. Kalau berminat leh tgk dekat fb group tu.. hihik try pm pn sue izza

      Delete
  2. Semua org suka hadiah. Termasuk saya. Hehe irra selalu dapat hadiah dr husband selepas bersalin. Hikhik. Salam perkenalan dari irrayyan.com

    ReplyDelete
  3. miya pom xsuka org paksa miya..hehehehe

    ReplyDelete
  4. macam nak bagi hadiah je..esok jalan ke blog acik ye.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. ooohhh.. joint contest lah nih...hehehe
    good luck yer~

    ReplyDelete
  6. Okay, pcl x paksa mamamyja singgah blog pcl...dan sesipa pon yg lain juga. Yeah ikhlaskan hati dlm segala hal.

    ReplyDelete