Monday, 15 September 2014

36 Week Pregnant

Assalamualaikum,

Petang-petang nih tengah free nak update blog lah, kali nih pasal pregnancy. Dah lama x update. tapi tiap2 hari mamamyja post pasal cabaran 30 hari tu. Best sangat sebab banyak komen dan mamamyja pon rajin visit. Suka baca cabaran diorang.

Simptom-simptom yang mamamyja alami sekarang nih

~ sakit punggung
~ perut rajin mengeras
~ tidur tidak lena, rasa nak tidur duduk sebab bila baring baby akan keraskan badan dia
~ sakit bahagian bawah. [myb sebab dah berat nih]
~ susah nak bangun bila dah baring, perut dah besar agaknyer. 
~ lenguh kaki
~ sakit pinggang


Barang first batch mamamyja beli, baju baby 5 pasang semua size 6-12. Kenapa beli besar eh? sebab senang, x yah beli banyak kali. Baby mamamyja akan kuar 2.5 ke atas dan kurang drpd 3.0 kg. sebab tu kalau size 0-3 xberapa nak muat sangat.. hehhe


Baju second batch belah kanan, yang sebelah kiri baju abang and kakak dia yang masih elok lagi sebab baju tu size 0-3. xpakai lama sebab x berapa muat dengan diorang.


Proses membuang tag price dan terbalik kan baju sebab nak basuh.. weee


Dah siap basuh sidai ler... eeee bestnyew. Tengok tu xpernah dapat like sebanyak tu. hahaha jakun


Dah kering, lipat masuk beg dan box.. 


Nih pula Mittens and Booties abang dengan kakak. Mamamyja nak basuh sebab tu tengah match2kan mana tahu der yang hilang. Hehe


Yea... dah siap semuanya, mamamyja pon packing dalam bag. Hitam bag ibu dan yang coklat bag baby.. 

Seperti kebiasaannya mamamyja akan tunggu keluar tanda je nih. Seperti anak-anak sebelum nih tanda mamamyja adalah darah. So, kalau dah der tanda tu.. Suprise.. haha, mulalah naek turun tangga nanti. Supaya mempercepatkan lagi bukaan nyer. Contraction toksah citer lah, memang dah x boleh nak duduk @ baring.. mesti nak berjalan. Nanti darah mamamyja akan berciciran di lantai.. Sian cleaner tu nak kena bersihkan.. 

Oklah mamamyja nak ready dah nak magrib nih.. Bubuy

10 comments:

  1. semoga selamat mamamyja... tak sabarnyeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... memang x sabar hehehe

      Delete
  2. wah..cukup banyak dah tu baju baby..sampai baby umur 6 bulan pun tak payah beli dah..

    ReplyDelete
  3. Mudah-mudahan semuanya dipermudahkanNya nanti..
    Bestnya nak dapat baby baru :)

    ReplyDelete
  4. Haih... gerun pulak baca darah berciciran di lantai... moga segalanya dipeemudahkan Allah... take care...:D

    ReplyDelete
  5. semoga selamat melahirkan baby ya. barang2 tu semua dah cukup sangat dah tu. hehehe.

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum Mama Myja..Salam perkenalan..Semoga diberi kekuatan untuk melahirkan dan semoga Allah permudahkan segala-galanya..Amin.

    ReplyDelete
  7. Ala rindunya nk lalui mement-moment ni balik :)

    ReplyDelete
  8. Heeee smoga selamat semuanya,... skg mggu ke 32 pon baby dok mengeras saje mamamyja.. xtau lah kalau dah hujung2 nanti cmne lak

    ReplyDelete
  9. Ayu rasa baju utk 6-12 mcm lum ada je. Hihi. Gud luck mamamyja.

    ReplyDelete