Friday, 1 August 2014

Hari Raya Pertama Di Rumah Mertuaku

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya, sibuk ker korang beraya?? Mamamyja jugak yang xd mood nak beraya tahun nih. Kenapa? First, anak sulung mamamyja kena Chicken Pox. Start jadi hari Rabu. Dah sah2 mamamyja xdapat beraya. Kedua, terpaksa la mamamyja beraya dengan keluarga sebelah mertua. Masuk nih 2 kali berturut lah yer. Nak bawak anak balik kampung memang payah sebab Aisar blum lagi sembuh. Tambahan pula ramai plak yang preggy kat kampung tu. Kalau mamamyja bertiga jer pegi beraya tinggalkan anak kesayangan yang sulung tu memang x lah kan. Langsung xd mood nak beraya kalau x cukup ahli keluarga. Sedih nak berseronok2 tanpa anak.

Jadi ibu terpaksa berkorban demi anak. Raya, still dapat beraya dengan Aisar. Cuma nak keluar berjalan-jalan tu xd la sangat. Karang x pasal2 berjangkit. Memang susah nak terima hakikat bila kita xdapat nak beraya. Tapi Allah S.W.T dan merancang semuanya. Mamamyja redha walau apa yang telah terjadi. hehehe

Jom lah kita layan gambar raya kami tahun 2014 nih. 


Tema tahun nih Biru Terqoise. Ahaks. Next year warna apa eh? Huh jauh lagi nak sampai next year tu mamamyja oi.. hahhaa



Mamamyja sorok perut. hahaha. suka gambar nih semua cenyum. termasuk lah anak mamamyja yang kecik..





Tu nampak x perut mamamyja. dah 6 bulan 1 minggu. tinggal lagi 3 bulan jer lagi. makin berdebar pulak rasanya.. uuuuwwaaa, takut sebenarnya nih..


Tengok tu kenapa Aisar wat gaya cam tu. Ada2 jer lah anak lelaki ibu nih.. hehehe


 Sesi bermaaf-maafan dengan mak dan ayah


Sesi bermaaf-maafan dengan opah dan tokwan.. hehehe

Aku?? anak2 xd bermaafan bersama suami ker? erk, lupa. hahahhh alasan xmunasabah langsung.. kuikui

Nih pula gambar kami sekeluarga.. Kelakar pon der gak. Kalau ada anak-anak kecik. cam nih la gelagatnya dan kerenah.. candid memang jd candid yang betul2 bermakna.. hahahha





~ The End ~

4 comments:

  1. Sy thun ni beraya umah mil dulu. Lngsung xbergmbar dgn family.. Nk bergmbr ngn suami pn mlas.. Mybe sbb dh sarat.. Hihi

    ReplyDelete
  2. Anak ko pon kene chicken pox ek. Anak aku kene raya ke 6. Alhamdulillah dh sihat. Tinggal parut je ni. Minggu lepas xberaya. Minggu ni la last nk beraya... Perut tu dh scan ke. Suprise jela. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, first yang sulung. So sekarang yang no.2 plak kena. Dugaan betul kali nih dengan aku pula yang x boleh nak jaga. memang sedih giler. uuuwwaa, em dah scan tapi doc tu cam x confident jer bagi jawapan kat aku. hahaha suprise jer lew..

      Delete