Monday, 25 August 2014

[GAMBAR] #THROWBACK RAYA - PART 1

Assalamualaikum...

Hye, semua masih busy pergi open house lagi ker?. Raya dah nak habis dah nih. Hehe, mamamyja pon baru jer balik nih. Masih lagi dalam free time coz anak puteri mamamyja sedang sakit chicken pox. Kenapa mamamyja boleh kata free time eh? nanti mamamyja review erk pasal diorang..

Ok lah, jom kita layan gambar jer lah yer. Malas nak celoteh panjang2. Ada sesetengah gambar x berapa nak ok sangat coz pakai kamera hp jerk. Note 2 bila kat luar memang tip top. tapi bila guna front camera kekadang ada yang berapa xok.. Jom Layan !!!!


[Raya Kedua] @ 29.7.2014_Selasa
Keesokkan harinya beraya di rumah jiran-jiran mil ku. 


[Raya Ketiga30.7.2014_Rabu
Dik Noni ikut ibu p opis. Haha, buat report jap.. lepas tu balik rumah. Still bercuti. Hehe 

[Raya Keempat] @ 31.7.2014_ Khamis
Tinggal berdua jer dengan Dik Noni, coz semalam ayah dengan adik beradiknyer pergi beraya ke Penang. Mamamyja x larat nak ikut coz nak duduk lelama dalam kereta. Panas punggung. Haha..
Time nih kami otw ke AEON Anggun Rawang, nak g tengok wayang. Nih ler bila mamamyja dah berani bawak kereta. So, bosan jer kuar jenjalan..

Tengok ada gaya x saya ?? actually bukan cerita ini yang kami tengok. Disebabkan xberpeluang tengok Transfomerce masa bulan Ramadhan tu yang mamamyja nak tengok. Bukan anak yang nak tengok, mak dia yang lebih2. Kenapa pergi berdua jer? Oh, yang abang kan kena Chicken Pox. Kena tinggal, lagipun ibu mamamyja yang jaga dia time tu. Hihik

[Raya Kelima] @ 01.08.2014_ Jumaat
Dalam kereta otw g pos barang and cod barang kat Shah Alam. Business hubby mamamyja. Hubby sekarang jual SIM CARD NAGA. eh, nak xplain pon xreti.. hahaha

petangnya kami otw ke Cheras, masa tuk mengambil abang balik. Coz next week dah start sekolah. Hehe, layankan jer anak dara tu nak 'peace' setiap masa. So sebab tu banyak gambar selfie jerk. Ahahah

 [Raya Keenam] @ 02.08.2014_ Sabtu
Baru nak merasa beraya sebabnya anak sulung mamamyja dah sembuh. Actually, nak review sikit pasal baju mamamyja nih. Ini baju dari Caryazara. So kalau ada yang berminat. Boleh la kunjung FB nyer. Mamamyja ada 2 pasang jenis cam nih. Warna purple pink yang dipakai time Open House Office

 seperti biasa ber'selfie' x pernah lekang.. anak-anak pon lebey kurang cam ibunya. Suka sangat tangkap gambar berbanding dengan ayahnyer. Nak senyum pon susah. haha

 Destinasi kami Serdang ~ Taman Bukit Anggerik, Cheras ~ Malam kawasan rumah jiran2.
Rumah sepupu ayah, kawan ayah, pengasuh mamamyja dulu




Bergambar dengan hubby, tengok senyum dia. Suka nampak cam buat-buat. Hehe

 Tengok tu, Dik Noni nanges nak pegang kamera. Haha, gambar x berapa nak jadi. Sebabnya pakai LUMIX, nak bawak NIKON yang gedabak tu malas. Jadi inilah hasilnya. Haha

Aduhai seksi giler anak dara ibu nih. Huahahaha. Sebenarnya ada baju kurung warna meroon sama ngan mamamyja. Tapi disebabkan masa tu langsung xd mood nak menjahit. Terus x siap nak oter baju Dik Noni. Mamamyja la ganjil warna meroon.

Tadaaa... gambar full. Mengandung pon still nak melaram ker?. That's my hobby ya. Mamamyja memang begitu.. Suka sangat bergaya. Tapi bila mengandung nih, time g opis kekadang selekeh giler. Ikut mood jugak la kan.. Nak make up selalu pon x boleh masa preggy nih. Baby boleh kena kuning sebab bahan cemical dalam product tu. Tambah lagi mamamyja ni berdarah O+. Lagi senang baby dapat kuning. Tapi kekadang x leh tahan gak. Nak jugak ber'makeup' ... huhu

Oklah rasanya sampai sini lah kot yer. Nanti kalau rajin mamamyja sambung Part 2 plak..

~ THE END ~

13 comments:

  1. Ehh namamyja...preggy yg 3rd ehh??
    Bpe bulan dah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. sekarang dah 8 bulan. Awal bln 10 deliver. Insyaallah.

      Delete
  2. Eh eh... kenapa di padam nombo kereta tu? Batu nak gi tikam!

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahahah... mana leh tikam2. kuuikui

      Delete
  3. anak2 mama sgt comel.. :)
    btw, hani da follow mama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh terima kasih yer. kurniaan allah semua bayi yang dilahirkan didunia nih comel2.. mamamyja pon dah follow hani juga.

      Delete
  4. Asslmkm kak.. Comelnya akk time prgnt.. ;)
    Sy time prgnt ni mlas nk bergaya sngt.. Setakat boleh je la.. Hehe..
    Lawa dress akk tu.. :)
    Sy raya xde mood lngsng nk berselfie.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, oh terima kasih..
      sama lah, nih sebab anak2 jer nih. hehehe

      Delete
  5. amboi..raya sakan...BTW..cantik sangat baju tuh..jeles ioulss..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... mak buyung. memang suka beraya sakan. mm jangan la jeles uuu..

      Delete
  6. emm..nak dapat baby lagi.. seronoknya..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete