Friday, 7 February 2014

I'm Expecting ... In Shaa Allah

Assalamualaikum ....

Hye, salam jumaat. rindunyer dekat blog nih. Dah lama xwrite.. Kenapa eh? maklumlah alasan seperti biasa. Mamamyja busy dengan kerja.. awal2 tahun nih macam2 benda yang dah berlaku.. sampaikan xd masa nak update blog. Apapun mamamyja akan terus untuk mengupdate eh... actually banyak perkara yang best berlaku awal tahun nih..



Firstly, mamamyja dah pon pindah rumah. So, dah lengkap dah rutin harian mamamyja nih.. Memasak, mengemas rumah, dan semua kerja2 rumah lah... Dengan itu, badan pon dah terasa letih-letih lesu, penat dan macam2 lagi.. Tapi xper memang best.. hehehe... dah bercakap pasal letih-letih lesu, tetiba mamamyja terasa kenapa penat sangat2 eh. Selalunya xd penat macam nih. 

Jadi, check balik kalander.. ooo maybe nak cik p kot.. xper lah tunggu jer lah. sebab penat semacam.. tapi angin kus2 xd plak [cepat marah] hehe.. tak per still tunggu lagi.. Seperti biasa lah before cik p datang mamamyja akan sakit perut yang x berapa nak sakit sangat, pinggang sakit, dan lenguh kaki. Disebabkan selalu alami, dah biasa dah. Berlarutan sehingga 3 hari. Tapi cik p tetap x nak muncul.. Hehe, something yang happy akan berlaku. Tapi mamamyja cuba buat biasa sebab sudah 2 kali mencuba dan keputusannya -ve

Mamamyja tekad juga untuk check UPT buat kali kedua dan resultnya ... sedih -ve tapi macam positif.. cam ner nih???? xper sabar yer ija... mungkin alat tu xberapa berkesan. lagi pon masih awal kan.. 


Mamamyja tunggu dan terus menunggu.. dah cukup 5 hari cik p tak datang mamamyja cuba check lagi UPT. Kali ni mahal sikit.. tapi xder la mahal sangat RM11 jer.. hahahha.. dan resultnya ... tengoklah sendiri.. yuhuuuu....


Akhirnya, rasanya mamamyja positif pregnant In Shaa Allah... ce, zoom sikit tapi dekat T tu still blur sikit2 kan dan kedua2 nya highlight.. So, positif ler.. kan2 


Hahaha... apapun sampai sekarang cik p tak datang Alhamdulillah.. tapi mamamyja dah start simptom awal-awal kehamilan...
  • kejang bahagian perut
  • cepat letih + mengantuk
  • sakit pinggang
  • kekadang sakit kepala
  • tak boleh berdiri lama, kaki sakit

alahan seperti makanan buat masa sekarang xder lagi. tapi sebelum nih mamamyja memang xd alah dengan makanan or apa2 yang tidak boleh.. huhuk

Oklah yer.. nanti mamamyja update lagi yer... hihik. bubuy

2 comments: