Monday, 10 February 2014

Laguna Biru, Kundang [PART 5] - Kenduri Kesyukuran

Assalamualaikum..

Nih last entry pasal rumah mamamyja eh. Cukup 5 dah kan, nak write apa lagi pon xtahu dah.. hehehe. So, kalau ada yang nak bertanyakan berkaitan dengan Laguna Biru. Rajin2lah private msg mamamyja eh.. Ok lah strait to the story la yer..

Actually, kenduri kesyukuran nih dah lama. Tapi memandangkan rumah mamamyja xder internet. Xpasang pon lagi sebab dah terlalu banyak guna duit dan potongan itu ini. Serasanya xmampu nak pasang internet. Cukuplah internet di hp yang mamamyja bayar tiap2 bulan tu. Kalau nak write dekat opis pulak, mamamyja memang xder masa. Al maklumlah sekarang mamamyja tengah menanggung kerja. Lagipun awal2 bulan nih memang banyak benda yang nak kena siapkan before mamamyja g bercuti bulan 3 nanti. 

Okey kenduri nih mamamyja xder la ajak ramai.. Cukuplah sekadar ahli keluarga kedua-dua belah pihak. Keluarga belah mamamyja dan keluarga belah suami dan juga jiran satu aras. Kenapa x jemput kengkawan?? bukan x nak jemput. Masih baru dan juga kekangan uwang.. hehehe. Kengkawan in shaa allah raya boleh datang. Tapi larat ker mamamyja ??? macam x jerk.. hahhaha . So, menu yang mamamyja sediakan nasik tomato tunjuk diiringgi dengan lauk pauknyer. Agar2 dan Apam yang dibuat khas oleh ibu dan Buah-buahan dari Kuala Kangsar [langsat, rambutan, dll]. Jom layan gambar lah eh,



hahah... teruk betul, upload yang dah nak habis .. hehehe






keluarga belah suami, dari kuala kangsar dan tanjung malim..

keluarga belah mamamyja pula.. semua area selangor jer nih


tuan rumah baru nak makan.. hehehe

apsal mamamyja nampak gemuk?? hahaha, aisar yang try snap pic nih.. boleh la..


tetamu sumer dah nak balik dah.. seronok betul bila sekali sekala berkumpul.. memang best..

hehe, rasanya sampai sini jer lah kot. mamamyja dah kekurangan idea nih. lagipun ngan letih2 lagi.. morning sickness xd plak.. syukur alhamdulillah. mudah2an sama lah macam preggy anak2 yan sebelum nih. uhuks

~ The End ~
Read more ...

Friday, 7 February 2014

I'm Expecting ... In Shaa Allah

Assalamualaikum ....

Hye, salam jumaat. rindunyer dekat blog nih. Dah lama xwrite.. Kenapa eh? maklumlah alasan seperti biasa. Mamamyja busy dengan kerja.. awal2 tahun nih macam2 benda yang dah berlaku.. sampaikan xd masa nak update blog. Apapun mamamyja akan terus untuk mengupdate eh... actually banyak perkara yang best berlaku awal tahun nih..



Firstly, mamamyja dah pon pindah rumah. So, dah lengkap dah rutin harian mamamyja nih.. Memasak, mengemas rumah, dan semua kerja2 rumah lah... Dengan itu, badan pon dah terasa letih-letih lesu, penat dan macam2 lagi.. Tapi xper memang best.. hehehe... dah bercakap pasal letih-letih lesu, tetiba mamamyja terasa kenapa penat sangat2 eh. Selalunya xd penat macam nih. 

Jadi, check balik kalander.. ooo maybe nak cik p kot.. xper lah tunggu jer lah. sebab penat semacam.. tapi angin kus2 xd plak [cepat marah] hehe.. tak per still tunggu lagi.. Seperti biasa lah before cik p datang mamamyja akan sakit perut yang x berapa nak sakit sangat, pinggang sakit, dan lenguh kaki. Disebabkan selalu alami, dah biasa dah. Berlarutan sehingga 3 hari. Tapi cik p tetap x nak muncul.. Hehe, something yang happy akan berlaku. Tapi mamamyja cuba buat biasa sebab sudah 2 kali mencuba dan keputusannya -ve

Mamamyja tekad juga untuk check UPT buat kali kedua dan resultnya ... sedih -ve tapi macam positif.. cam ner nih???? xper sabar yer ija... mungkin alat tu xberapa berkesan. lagi pon masih awal kan.. 


Mamamyja tunggu dan terus menunggu.. dah cukup 5 hari cik p tak datang mamamyja cuba check lagi UPT. Kali ni mahal sikit.. tapi xder la mahal sangat RM11 jer.. hahahha.. dan resultnya ... tengoklah sendiri.. yuhuuuu....


Akhirnya, rasanya mamamyja positif pregnant In Shaa Allah... ce, zoom sikit tapi dekat T tu still blur sikit2 kan dan kedua2 nya highlight.. So, positif ler.. kan2 


Hahaha... apapun sampai sekarang cik p tak datang Alhamdulillah.. tapi mamamyja dah start simptom awal-awal kehamilan...
  • kejang bahagian perut
  • cepat letih + mengantuk
  • sakit pinggang
  • kekadang sakit kepala
  • tak boleh berdiri lama, kaki sakit

alahan seperti makanan buat masa sekarang xder lagi. tapi sebelum nih mamamyja memang xd alah dengan makanan or apa2 yang tidak boleh.. huhuk

Oklah yer.. nanti mamamyja update lagi yer... hihik. bubuy

Read more ...