Sunday, 29 December 2013

Penghujung Tahun 2013

Assalamualaikum...

Hi, tengah wat apa tu? Mamamyja write nih pon sambil mengoreng ikan. Haha, mudah2an ikan ku x hangit didapur tu ya. Bila lah ada masa nak write lagi kan.. maklumlah sekarang nih tengah buzy menanggung kerja kawan. Dengan penghujung bulan yang sememangnya mamamyja banyak kerja. hahaha. Baru jer lepas Office Conference.. disusuli pula dengan LNPT yang telah dinilai.. berapakah bos bagi markah dekat mamamyja erk.. ah lupakanlah yer. tapi takut tahun depan sejarahnya berulang kembali. Apa pun terpulanglah kan. Mamamyja dah buat sehabis baik. Dimata orang kita xtahu.. Redha jer lah segala keputusan yang telah diberikan. Hihik

Ok lah seperti biasa tiap2 hujung tahun. Mamamyja akan bawa pulang Buku Cuti opis untuk dikemaskinikan di rumah. Kenapa x buat kat opis eh??? xd masa kot. baru nak sentuh jerk ada benda lain yang datang. Better lah kan mamamyja bawa pulang kat rumah. tapi ia telah mengganggu masa dengan suami dan anak2. Jangan risau mamamyja akan buat masa dorang tido tengah hari.. hahahah...

 nih ler Buku Cuti opis mamamyja. tahun nih biru tua, tahun depan hitam pulak... tahun 2015 ?? merah boleh?

 disebabkan tahun nih nak cepat jadi semua mamamyja kena tulis sendiri. Kalau x sebelum nih mamamyja taip terus print jer. senang

 nih x siap2 lagi. Bila nak siap nih? hadoi pening plak. cam xd masa jerk

aik kenapa ada LESEN nih?? tadaaa... tengah nak bg tahu yang mamamyja dah lulus lesen [poyo giler] dah tua2 baru nak amik.. Syukur Alhamdulillah. cuma sekarang nih mamamyja masih lagi takut2 nak bawak.. adoii ce la hilang perasaan tuh. cam ner nak xpert cam orang lain nih?

Hihik nak story apa eh?? ok lah kita rewind balik per yang dah berlaku kat mamamyja Tahun 2013 nih eh.. sebenarnya banyak. tapi mamamyja akan letak separuh jer lah eh..

  1. Blog mamamyja dah berwajah baru ... penat mamamyja tempah. sampai sekarang masih menggunakan lagi. kalau x dulu asik tukar2. 
  2. Anak sulung mamamyja dah start Tadika 5 Tahun. Alamak pasal entry dia pergi sekolah xd plak.. huhu. Yang ada pasal  Sukan Tahunan dia jerk. hehehe
  3. Mamamyja dapat Panggilan Interview ... syoknyer
  4. Mamamyja pergi bercuti merelease tension .. hahahah 5 hari 4 malam tu. Dekat Langkawi lagi.. 
  5. Mamamyja amik exam KPSL Tahun 2013 dan alhamdulillah mamamyja LULUS paper yang direpeat tu ha.. 
  6. Mamamyja dah pun beli rumah di Laguna Biru, Kundang. Entry selebihnyer boleh jengah kat right side bar Blog mamamyja eh.. 
  7. Menghadiri kenduri kawin sedara, adik ipar, dan kengkawan... Perkara wajib pergi.. hahahah
  8. Fitness First event yang best giler sampai xboleh dilupakan lah. Rasa cam nak pergi lagi.. huhu
Rasanya sampai sini jer kot. Banyak juga yang mamamyja xtulis kat sini. apapun, semoga ia menjadi kenangan yang terindah 2013. Huhuk, tahun depan buka buku baru... Buku baru mamamyja dah buka pon tempoh hari, time maal hijrah rituh. Mudah2an berterusan dan diredhai.. Ok lah mamamyja rasa sampai sini jer kot. Nak sambung makan pulak. Lapar perut nih. Anak2 pon lapar sama la tu kot. hahaha

Selamat datang 2014 moga tahun depan lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya. In Shaa Allah..

~ THE END ~





Read more ...

Friday, 27 December 2013

Malam Nostalgia P.Ramlee dan Saloma

Assalamualaikum...

Seperti yang dijanjikan... mamamyja nak upload jugak gambar Malam Nostalgian P.Ramlee dan Saloma yang opis mamamyja buat tempoh hari.. Ahaks, jom layan gambar mamamyja dan friends eh...

 posing... of cause hihik

 alamak kabur la plak... sedey

 glamourous ... pheewwiitt

 so sweet ....

 aghhh... mata sakit ker... hahahah

 adoiii .... afro


 gggrrrrr .... no komen

 actually i la cameraman... hahahah ..

 uit.. mana kasut?? lengun seh.. tpaksa bukak kasutnya

 pic with Dato'... 

 pic with Bahagian Pendakwaan... sweet

 zoom dari dekat.. hahahah saloma xberapa nak jadi tudung biru tu.. hehehe

with zura... hahahaha 
Read more ...

Wednesday, 25 December 2013

WORDLESS WEDNESDAY - L.O.V.E

Assalamualaikum....

Hye, happy holiday today.. ahaks actually mamamyja tengah lepaking, boring and bla... bla... hahaha


Ibu  L.O.V.E. YOU ALLS...

bye..bye
Read more ...

Monday, 23 December 2013

PERSIDANGAN PUUN SELANGOR "MALAM NOSTALGIA P.RAMLEE"



Assalamualaikum... 

Ahaks, lama mamamyja x update kan? rindu x? kalau x rindu xper lah.. nak tutup lappy ar.. {majuk konon} heheheh. tengah free ker? xjugak kan. ahaks. mamamyja nak update sikit jer. sebenarnya xd nak show apa pon. 

Nak tunjuk baju ngan make up mamamyja jer.. dalam nih pic mamamyja sorang tau. then after this mamamyja akan wat part by part tuk story eh... stay tune ya.. 

 mamamyja amik gaya like saloma.. ada gaya ker??? cam x jerk.. hahaha

 jenuh mamamyja practice cara nak wat mata like saloma... xberapa nak jadi coz tangan mengiggil... hahaha

 rasa-rasa jadi x sentuhan tu??

 hihihik... saloma kurus atau dalam erti kata lain, flat screen.. hahaha

tadaaa.... done sampai sini eh.. nanti mamamyja write lagi... komen la weh... hows i look?? hahha

Ok lah... BUBUY...
Read more ...

Wednesday, 4 December 2013

Wordless Wednesday - Telatah anak-anak ibu

Assalamualaikum..


Telatah anak-anak ibu selepas bufday mereka.. iaitu setelah berumur 5 tahun dan 2 tahun.. dah besar2 dah dorang. So, ibu dah boleh tambah lagi sorang geng korang eh.. cheewah. hahaha - In Shaa ALLAH




Ibu ngan ayah sayang sangat kat korang... 

~ THE END ~

Read more ...

Tuesday, 3 December 2013

FIGHT for your RIGHT to party - FITNESS FIRST

Assalamualaikum...

Lamanyer mamamyja xupdate blog kan?? ahaks dah bulan Disember dah. Hum, jap jer dah nak Next Year. Yuhuuu, banyak nyer planning nih... Tengok jadual pon dah semakin pack ajer. Hahahak... Hari nih, free kot. Agak2 boleh update berapa story yer hari nih.. 

Ok lah straight to the point yerk.. Event last week memang mamamyja xdapat nak lupakan.. Actually memang best giler and happening.. payah nak gambarkan cam ner.. Sebenarnya ikut en suami, dia beria-ia ajak mamamyja teman dia. Myb tuk guide jalan kot.


Hum.. kenapa nak pergi sangat event nih. apa yang best nya?? oh cam ner nak citer eh. nampak x gambar tu. Rachael Newsham.. siapa dia eh??? jom kita tengok biography dia

She is Body Combat Director
The multi-talented Rachael is Program Director for SH’BAM™, Co-Program Director for BODYCOMBAT™ and also an International Master Trainer and Presenter for BODYJAM™. Rachael is also an inspiring educator who is passionate about upskilling LES MILLS™ instructors and devoted to motivating the global Les Mills tribe. 

Rachael has attended a Wing Chun Kung Fu school, gone through Muay Thai training in Thailand and been tutored in various other martial arts. She has an Honors degree in Sports Management as well as qualifications in Drama and Classical and Contemporary Dance. 

Dan setelah 15 tahun, baru dia turun Malaysia. Sebab tu lah en suami nak pegi sangat2. nak tengok secara live dia perform dekat atas stage.. ahaks..


Haha, kami kena bayar RM70.00 sebab apa beli lambat? en suami la, masih berfikir2 nak pegi ke x? last2 dah selepas 11 Nov baru terbuka hati. Pergi jugak akhirnya, selepas di motivate oleh  trainer yang lain... 
Di hari kejadian kami dapat T-Shirt 2 helai, Goodies Bag - 2 dalam Goodies tu der Milo 3 in 1, Biskut and bla..bla xingat la plak.. hahahah

red carpet ... 



apsal cam kelako jerk mamamyja pose.. hahahah 
macam poyo jer... macam geliw jer

 posing dlu sebelum masuk

tengok ramai x orang.. nih several jer.

Start dengan Body Combat 90 min.. actually mamamyja nak showkan video, tapi maybe sebab fail terlalu besar. so x boleh nak upload. so sorry eh...
 tengok muka reachel... semangat x dia?? itu yang kita mau.. hahah






Second, Sh'Bam 90 minit.. Ada jugak video, tapi xleh nak upload. x dapatlah nak tunjukkan.. 


Overall, mamamyja memang happy giler dapat g event cam nih. Dengan sakit2 kepala, hilang jap. pastu bila balik umah sakit balik. Mamamyja dapat join Sh'bam, tapi jap jer. sebab tetiba perut mamamyja sakit. huhu maybe sebab dah lama x exercise.. hahahah

Ok lah yer. mamamyja rasa sampai sini jer lah eh.. Nanti sambung story lain plak eh.. 

~ THE END ~
Read more ...