Tuesday, 8 October 2013

Laguna Biru, Kundang [Part 3]

Assalamualaikum...

Hihik, mamamyja ngah bosan nih. Mengantuk pon ada, aduyai pagi2 pon dah ngantuk ker? entahlah xtahu la cukup tidor ker tidak. Heeh, nak update story la plak. Rasa2 nya part 3 nih penghujung cerita pasal rumah mamamyja ker? maybe tidak kot, or maybe ya.. hahahah... jangan risau mamamyja akan cuba carik peluang untuk bercerita eh. Tapi der ke yang nak membacanya.. ahhh... pedulikan sumer itu yang penting cerita.. hahah

Oklah, semasa pemasangan tu mamamyja sanggup amik leave. Kebetulan kedua2 kabinet datang. Memang terpaksa amik cuti. Ish, cam ner sampai 2 pula tu. Ha, ini citer nyer...

 First sampai, kabinet free. Macam mana boleh free... ha, macam nih.

Lepas mamamyja dapat kunci dalam pertengahan bulan 8, mamamyja call pemaju tanya.. 
Mamamyja : "Rumah saya ada dapat apa2 yang FREE ker?".. 
Pemaju : Puan beli tahun bila yer?
Mamamyja : Saya beli tahun 2013
Pemaju : Oh, maaf ya puan. Jika pembelian tahun 2013 tidak akan dapat apa2 yang free daripada kami...

dengan hampanya mamamyja letak ganggang... sedih ooo, xper bukan rezeki.

Tup..tup dapat call dari supplier kabinet. Hujung bulan 9

Supplier : Puan, rumah puan dapat kabinet percuma daripada SPNB.
Mamamyja : Aik, saya dah tempah macam mana boleh dapat free nih [marah nih]
Supplier : Nama puan tersenarai, dan saya baru jer lepas dapat senarai nama tu
Mamamyja : Kenapa masa saya call tempoh hari cakap saya x terima apa2 yang free pon...
Supplier : Maaf puan, saya xtahu menahu. saya bukan pekerja SPNB. Saya pembekal kabinet jer. 

huh, memang mamamyja stress tahu x? Geram dengan bahagian urusharta, buat kerja lambat. Ker mamamyja yang gelojoh? ok what, dapat rumah terus think about kitchen kabinet. Nak tunggu lama mana lagi?. So apa keputusan yang mamamyja wat eh?

Set Kabinet yang mamamyja tempah dari KUBIQ akhirnya sudah sampai ... tapi cuma barang jer. Pemasangan orang lain yang memasang.

 Akhirnya ini keputusan mamamyja, pasang kabinet free dekat bilik auni. Just letak sahaja. Table Top boleh diangkat. Maknanya mamamyja boleh ubah letak kabinet tu dekat mana yang mamamyja suka nanti.
Yang x bestnya, kabinet bawah tidak boleh gantung.. arghhhh mamamyja baru cadang semuanya nak drill letak kat atas.

 Pemasangan kabinet KUBIQ, ish dari sampai barang sehingga pemasangan mamamyja memang senyum meleret jer. Entah kenapa lah eh

Part yang mamamyja suka.. pemasangan built in oven.. ah, sukanya.. Last sekali mamamyja akan ceritakan kos nya berapa eh.. stay tune.. hihik

 Sudah siap... Tadaaa.. Puasnya hati .. seronok x terhingga, macam nak lompat2 jer

 Bahagian sinki. 

 Sebahagian daripada kabinet free, mamamyja letak kat bahagian atas yard

Dah siap yang kabinet FREE mamamyja letak dekat bilik auni, cam nih la rupanyer. hiihik

Kabinet Kubiq - RM 3,400.00
Transportation - RM 105.00
Cas Pemasangan - RM 790.00
Hood, Hob dan Built in Oven dari Jenama Elektrolux - RM 2,680.00

Jumlah semua, pepandai lah campur sendiri eh.. Walaupun keluasannya xd lah besar mana, tp mahal juga rasanya. Survey punya survey KUBIQ juga yang murah. Walaupun sumer material yang mamamyja pilih adalah melamin. Kalau Arcylic lagi mahal lah yer.. Harga untuk tahun yang akan datang entah bagaimana pulak yer... 

Oklah, nanti mamamyja story pasal FREE yang lain eh. Nantikan.. hihik, Beruntung juga lah beli rumah baru nih dapat juga FREE walaupon xseuntung orang yang membeli tahun 2011... Boleh view story Laguna Biru part by part mamamyja dekat right side bar "MY APPARTMENTS". Bubuy, see u oalls later

~ The End ~

22 comments:

  1. bestnyeee.. makin semangat lah nak masak lepas nih kan~
    rumah saya x de kabinet dapur cantek cam nih pon.. blom ade bajet lagi.. cuma ade table top jer. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihik.. memang best and semangat lepas nih. owh, xper kumpul sikit2. lelama cantik lah akk nyer dapur tu eh. huhu

      Delete
  2. Cantikkkk... suka bc n3 psl deco2 rumah ni, cari ilham :-)
    Kena byk modal kan..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenqiu.. memang guna banyak modal.. uuwwaaa

      Delete
  3. cantiknya kemas dan simple....kena mengumpul duit ni beli rumah sendiri boleh deco2 hehe...

    ReplyDelete
  4. Wah bestnye... Sy ada tnya abg nizam pasal cabinet nie tp katanya yg booking 2013 nie dah xdpt..

    ReplyDelete
  5. ape name pembekal cabinet yg spnb tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... saya pon sama, memang dia cakap sesiapa beli tahun 2013 xkan dapat. tapi last2, jadi cam nih akhirnya. anyware orang yang incharge tu en farizan. tapi dia bukan keje spnb. dia adalah company yg btanggungjawab untuk menyediakan kabinet free tu. kalau nak bg no hp rasanya baik awk email dekat sy dulu. lebih privacy sikit. daripada sy letak dekat sini..

      Delete
  6. nant tlg emailkn no.phone ke (double_hgurl84@yahoo.com) ya..coz i pon bru dpt kunci rumah n nk order cabinet..tq ya

    ReplyDelete
  7. Nk tanya cabinet free 2 dtg skali sinki ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam, yup kabinet free tu datang sekali dengan singki. kenapa eh???

      Delete
    2. Sy pun dpt gak padahal mase tanye spnb dorg ckp xdpt. Jumaat ni dorg nk g psang. Alhamdulillah rezki..

      Delete
    3. owh.. alhamdulillah... rezeki. best2

      Delete
  8. kabinet free tu same je ke utk type A & type B coz ade org call nk dtg psg kabinet.tp i punye umah type A

    ReplyDelete
  9. Askum.. nk tanye pasang grill 1 rumah bpe eh? Klau ade org bley wat, bley x kasi nombor tepon. Nk tau gak harga, jenis, etc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam.. owh msa sy dalam 180 sbb buat dkt yard blakang. Hum... no tepon sapa yer yg awk nak??

      Delete
  10. wah semangat nak memasak klu cmni

    ReplyDelete