Friday, 27 September 2013

Akhirnya, mamamyja LULUS... KPSL Tahun 2013

Assalamualaikum,

Salam Jumaat all bloggers and readers.. Tengah wat per tu?? mamamyja seperti biasa ada kerja, tapi suam2 kuku.. uhuks. Actually, nak citer happy jer hari ini. Penantian mamamyja sudah berakhir apabila pada 24 September 2013 keputusan KPSL Gred N27 keluar tapi mamamyja langsung xboleh nak buka keputusan sehinggalah mamamyja check pakai mySMS pada 26 September 2013.... dua kali sms okay.. coz nak pastikan betul ker keputusan tu.. hehehe

Nak tahu ke keputusannya aper?? eceh mulanya memang berdebar.. Why coz, soklan nya boleh tahan jugak lah.. then akhirnya... mamamyja LULUS... 


Memang seronok coz ini jer lah berita gumbira selepas mamamyja GAGAL dalam interview Penolong Peg. Tadbir Gred N27 yang lalu... mungkin ada hikmah disebaliknya.. 

So sekarang mamamyja tunggu jer lah panggilan temuduga kali kedua. Insyaallah ada. Lepas jer keluar result cepat2 mamamyja UPDATE permohonan SPA.. hihik, semangat perlu ada.. kekadang teringin nak sambung belajar.. best nyer.. huhuhu 

Ok lah, sampai sini jer lah erk.. mamamyja nak update HRMIS pula.. ada keje yang perlu diselesaikan.. eheheh.. jumpa lagik. Bubuy

~ THE END ~
Read more ...

Tuesday, 24 September 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!






Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

Read more ...

Friday, 20 September 2013

Laguna Biru, Kundang [Part 1]

Assalamualaikum...

Salam Jumaat u oulls.. Mamamyja tengah free nih. Nak update story pasal rumah yang baru mamamyja beli. Alhamdulillah loan pun dah lulus.. Berapa harga nyer?? ops, rahsia lah kan.. murah jer rumah nih.. xder lah mahal mana pon. Harga mampu milik.. Hihik...

Pada 22 Ogos 2013, selepas raya.. mamamyja dah boleh ambil kunci dekat SPNB. Sebenarnya mamamyja terkilan sikit dan tired coz semua benda kena buat sendiri. Walhal mamamyja dah ada lowyer then bayar lagi dekat dia.. So sad.. Oklah malas nak celoteh panjang. Semasa ambil kunci kos yang diperlukan adalah sebanyak RM 601.00 then nak hidupkan elektrik RM440. Wah, banyak nyer nak guna duit.. Last sekali lepas dikira2 semuanya. Mencecah sehingga RM4 ribu lebey. Selamatlah ada duit backup. Kalau x kat mana lah mamamyja nak mencekau duit tuk bayar semua tu.. huhu

Inilah kawasan yang mamamyja duduk. Ada 6 Blok A-F. Blok E tu blok yang menghadap Tasik Biru.. Blok yang mamamyja duduk nih jer xd orang nak sebab menghadap Kelapa Sawit.. hahaha..

 Dah amik kunci apa lagi terus lah masuk rumah... tu lah rumah mamamyja.. hihik


 Pandangan di balkoni, menghadap estate.. tapi xper bagus untuk mata coz melihat hijau..

 Bahagian dapur.. 

 Toilet utama... ada 2 toilet lagi 1 dekat dalam master bedroom

 Master bedroom.. dan ada lagi 2 bilik yang saiz nya sama. Tapi bukan sama dengan master bedroom ya.

Weekend jer kami datang tuk basuh rumah. patutnya biarlah grill pasang dulu. tapi disebabkan ada masalah sikit jadi grill dipasang lambat. basuh lah rumah dulu yer..

 My son, rajinnya dia tolong ibu.. good

 Tengok betapa kotornya.. biasalah kan..

 agak letih ler..


Lastly, moop pula.. memang letih. balik jer rumah terus tangan mamamyja lenguh2. maklumlah bukan pernah buat kerja teruk2 nih.

Ok lah, nanti mamamyja akan update entry seterusnya. Walaupun penat tapi mamamyja happy sangat2. Sebab rumah pertama kan. Setelah hampir 6 tahun mamamyja tunggu untuk memiliki rumah sendiri, akhirnya kesampaian juga. Alhamdulillah syukur. Rezeki yang Allah berikan x terhingga.

~ The End ~

Read more ...

Friday, 13 September 2013

Mamamyja Tengah Sedih ~ KENAPA???

Assalamualaikum,

Lately nih mood mamamyja kurang stabil.. Kenapa yer?? entahlah maybe banyak pikir yang bukan2 x? tapi entahlah hanya mamamyja jer yang tahu.. Jom lah layan lagu nih. Macam tersentuh jer bila dengar lagu nih..


Takkan Terpisah ~ Black

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Oh, mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku teseksa
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku, kerna cintamu sememangnya satu cinta

Takkan terpisah.....
Takkan terpisah ....

Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita

Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Ulang Korus

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/08/lirik-lagu-takkan-terpisah-black.html#ixzz2ekivxVDo


Hehe, layan lah kan yer... sedih2, nak story lelebih pon xboleh. Biarlah ia menjadi rahsia yang mamamyja akan pendam sampai bebila.. Peritnyer... tapi mamamyja redha..

~ The End ~
Read more ...

Tuesday, 10 September 2013

MENANG BAJU RAYA 'TER' CANTIK ...!!! YEA,YEA...

Assalamualaikum..

Entry kali ini mamamyja nak ajak review lagi baju from Wardrobe2U. Kenapa asik baju nih jer eh? entahlah best dan selesa kot.. Nak rasa diri ini GOJES sangat xd lah.. Mamamyja nih xd ar cantik sangat.. biasa2 jer... Memang hobby kot, suka beli baju.. ops kantoi dah... Ok kan rituh mamamyja der buat entry pasal "PLEASE!! HELP ME TO CHOOSE".. leh click kalau nak baca balik entry nih.. akhirnya mamamyja pilih tuk pakai PEPLUM on that day. Open House di Office.. So, jom layan gambar n story sikit erk..

 aik mamamyja dapat hadiah.. hadiah aper erk???
adoiii malu lak nak cakap.. 

  cakap jer lah... menang BAJU RAYA CANTIK.. eheheh 0-0
xcantik mana pon kan baju tu.. tapi nak wat cam ner nama dah dipanggil..

 make up by mamamyja sendiri.. Dengan menggunakan Estee Lauder Foundation Double Wear Stay In Place Make Up. + Loreal Paris True Match Super Blandable Powder.+ Simply Siti Bejeweled Duo Blusher. + Revlon Color Stay Lipstick.. Bulu mata kawan mamamyja yang pasangkan.. Maka sedemikian rupa lah wajahnya.. cam ner?? ok x??

  tengok xd lah GOJES sangat mamamyja kan??? baju nih cantik actually. cuma tudung mamamyja yang labuh ketepi so x nampak sangat beads2 yang berada di kiri kanan bahu baju. 

 so, kalau nak tengok yang real baju nih macam mana leh bukak FB Wardrobe2u eh.. selamat meninjau... 

 apalagi sebab baju cantik dah kena CATWALK.. adoi malu seh.. malu giler... 
hum, xsangka pon boleh menang.. baju mamamyja biasa jer. maybe sebab 1 suit kot.. ce tengok kasut mamamyja.. warna biru juga buy from SUMMIT OUTLET... huhu

 Thanks Dato' coz choose me, mamamyja xsangka then tahu ramai lagi yang baju rayanya cantik2. tapi nak wat cam ner, rezeki mamamyja. Lagipun hadiah yang mamamyja dapat tu bukannya Crown or Cash Money or what ever yang berharga.. mamamyja hanya dapat makanan.
Thanks to my fren "shahida yaman" yang suggest pakai baju nih.. eheheheh...  

Oklah yer, nanti mamamyja nak story pula pasal rumah baru... xsabar rasanya. walaupun xd lah gempak mana pon rumah dan hiasannya. tapi sebab rumah pertama, tu yang telebey excited tu.. Alhamdulillah, ada juga rezeki lebih nak memiliki rumah. Cukup sekadar berteduh... 

~ The End ~
Read more ...

Monday, 9 September 2013

[GAMBAR] Syawal 1434 Hijrah Open House Office

Assalamualaikum...

Hye, Bulan Syawal dah berakhir.. Haha, mood beraya dah habis eh. Mulakan hari seperti biasa yer. Kerja kat opis belambak2 plak rasanya.. Hehe.. sekarang nih mamamyja tengah busy menyetelkan hal2 berkaitan rumah. Maklumlah, dah xsabar nak siapkan rumah baru. Huhuhu... Hum nak update apa yer?? Banyak tapi mamamyja mulakan dulu dengan cerita raya lagi eh. Xhabis lagi pon.. hahaha. maybe ini entry yang terakhir untuk bulan Syawal nih...

30 Syawal 1434 Hijrah, Last day raya opis mamamyja wat Open House yang xberapa nak open la sangat.. Jom kita layan gambar eh.. malas pulak mamamyja nak berceloteh panjang2. Huhu...

 pheewwiittt.. panjang x bulu mata?? hehe

 ahli admin.. ramai sebenarnya.. nih booth admin + unit nasihat. tp ramai yang busy wat kerja




 mamamyja poyo... tutup mata la plak.. wearing sedondon gitu..



 nice pose..

 so sweet.. ahaks

 pose tunjuk bulu mata lagi..



 with bff.. eheheh, sikit jew pic mamamyja ngn die nih.. 



 pose depan kek.. haduyai...



 somethings new for me... apabila wanita berbaju melayu




 yummy.. ais krim





Oklah yer.. ada pic lagi.. tapi mamamyja stop kat sini dulu. Nanti kan entry esok.. Hari Raya part 2. eheheh

~ The End ~
Read more ...