Thursday, 29 August 2013

PLEASE!! HELP ME TO CHOOSE...

Assalamualikum,

Tengah wat apa tu? Mamamyja seperti biasa lah, nak kata bz xder lah sangat kan.. hahaha Bored, boleh tahan jugak lah yang pasti mood Happy... Why? coz mama dah dapat kunci rumah baru.. Syukur sangat2.. tu yang happy giler cam nak lompat2.. Penantian suatu penyiksaan.. tapi xd lah menanti lama mana pun.. nak tengok ker cam ner rumah mamamyja? alahai kecik, apartment je pon. Janji ada tempat berteduh.. itu pun sudah memadai kan. Maklumlah rumah sekarang mahal giler. Nak beli sampai RM200k pun x mampu. mama bergaji kecik jer. advantage nya cuma kerja kerajaan. Hehehe... 


cantik x? cantik kan... Nanti mamamyja akan story morry pasal Rumah Baru Mamamyja eh... ahahaha...  Nih dah lari tajuk kalau mamamyja citer lelebih.

Sebenarnya mamamyja tengah pening nak wear baju apa untuk Open House dekat opis nih ha. Padahal baju belambak pun xboleh nak pilih baju apa nak pakai. Rasanya sampai boleh roboh wardrobe. Tahun lepas dengan baju kurung moden color block.. Leh klik SINI. Oklah mamamyja share picture yer. tapi non color.. why?? coz saja nak wat suprice.. cheeewah poyo..


and now... please help me to choose. no 1 @ no 2 ... Hopefully korang leh help yer.. ini pesyen2 terkini.. kurung moden bereben @ peplum... baju ini kedua2nya dah ada pada mamamyja cuma pening nak pakai yang mana satu.. ahahahha

Ok lah sampai sini je erk. Nantikan story pasal Open House opis Mamamyja yer..  bubuy.. 

~ The End ~
Read more ...

Thursday, 15 August 2013

Majlis Bertandang di Bachok, Kelantan

Assalamualaikum,

Yehuuu... mamamyja dah start kejer today, Arrgghhhh xd mood langsung. Masuk je keje, bukan wat apa2 pun. Duduk, menung, bukak PC terus Facebook then tengok blog, mana tahu ada yang komen. Tapi xder.. uuuwwwaaa sedey. ala itu pon nak sedih, peee rah.. Macam biasa buka PhotoScape, edit gambar lah kan.

Seperti biasa mamamyja nak share gambar lagi. Kalau nak story memang kurang idea, hehe. Oklah strait to the point. Kan mamamyja nak update cerita pasal Kelantan, ha nih la entry nyer. Raya keempat Majlis Bertandang ke rumah belah lelaki di Bachok, Kelantan. Adik ipar mamamyja kawin. Entry pasal wedding dia dekat Masjid Manjalara pon mamamyja x update, tetiba terus majlis bertandang. Entah bila nak story pon x tahu lah. Ikut kepada tahap kesebukkan mamamyja la yer. Hahaha

 ini lah pengantinnyer.. comei x?? x nampak eh. hihik, saja jer. tengok pengantin lelaki tu posing dekat pokok kelapa.

 ini lah Hotel yang mamamyja dan keluarga check in. Grand Riverview Hotel Kota Bharu. So kalu nak tengok rate or bla.. bla leh open website eh, click kat nama tu yer

 mamamyja pegang bunga.. yea [poyo giler] cam lah x pernah pegang.


 nurul auni.. so sweet dengan peplum raya nyer


 Aisar!!!! kenapa suka rosakkan gambar? argh...


 semestinya kena bergambar dengan pengantin.. nih ler adik ipar aku. Promote plak, bukan nak kenalkan jew

 Ahli keluarga sebelah mak mertua.. nih xramai, sebenarnya ramai lagi dari ini.. susah nak gambarkan


 sempoi...

 Selamat Pengantin Baru... eh baru ke lama yer.. anywhere Congrat lah yer..

 tengok kami lagi bergambar bersama pengantin. anak2 mana? mereka ini suka melarikan diri.. 

nurul auni... so sweet lagik

 tengok anak2 ibu suka biarkan ibu bergambar berdua dengan ayah. eeheheh terasa cam kami pon baru jer kawin. padahal dah 6 tahun.. hahahah


haha... pose terakhir, banyak gambar sebenarnya. Tapi malas nak upload kat Blog dan Facebook. Why?? entahler. hihik. Oklah review pasal baju mamamyja.. mana beli eh?? kat sini Wardrobe2u.com. Tudung pon kat wardrobe juga, tapi terasa cam mamamyja pula pengantin, so i tukar pakai tudung laen. hihik 
To wardrobe, i suka baju nih.. why, selesa giler. After kenduri terus pergi Pasar Siti Khadijah.. hahah, terkedek2 jalan dengan kain mengembang. phew..

~ THE END ~
Read more ...

Wednesday, 14 August 2013

Hari Raya Pertama di Rumah Mertuaku

Assalamualaikum,

Hai, bloggers dan readers. Selamat Hari Raya, tengah bercuti lagi ker or dah start kerja?? Hum, mamamyja masih lagi bercuti. tapi xder lah lama mana. Esok dah start kerja dah.. Uuuwwaaa bored rasanya. Penat x habis lagi nih. Hahaha..

Seperti biasa lah yer, setiap tahun raya mesti bergilir-gilir. So this year turn my hubby lah kan. xd lah raya jauh mana. Dekat sini jugak lah. Entah bila lah mamamyja berkesempatan nak beraya ngn family sebab raya kedua malam dah bertolak ker Kelantan. Jauh nya kan, mamamyja akan update citer nyer nanti eh. 

Tema raya pada tahun ini PINK.. nak x nak en hubby mesti kena pakai. Why? sebab bulan March yg lepas adik en hubby kawin, bertemakan Pink Purple. Jadi tanpa melakukan sebarang pembaziran, kita guna balik baju yang kenduri tu ke hari raya. Cuma mamamyja dan auni sahaja baju baru... ahaks, membazir la jugak, tapi sikit jew. Jom lah layan gambar raya..

 seperti biasa anak sulung mesti bersalaman dahulu.. 

kemudian.. mamamyja pula. ahaks

 disusuli dengan cucu sulung.. aisar na'imullah

 dan nurul auni juga... 
actually mana gambar bersalaman keluarga mamamyja sahaja??

alamak lupa.. cam ner boleh lupa?

 seramai ini lah keluarga belah mertuaku.. xramai kan. cuma 4 beradik sahaja. yang dah berkahwin baru dua

adoi.. aisar naper begitu??

ok lepas nih kami sekeluarga nak beraya ke Kuala Kangsar rumah mak sedara aiman, merangkap kakak kepada mak mertua ku.

inilah gambar raya keluarga mamamyja. sempoi nyer. sesetengah keluarga siap ke studio, duduk kat kerusi and etc lah. kami gambar berdiri saja.. hahahha

 gambar outdoor.. ahaks


mamamyja with en hubby.. ehem ehem

close up face pulak.. poyo giler. sebenarnya nak promote tudung tu. kat mana mamamyja beli eh? kat fb jer pon.. nih owner dia. Nessya Khair. Sungguh selesa pakai. So siapa berminat leh visit Nessya nyer page kat Facebook ya..

 like this picture. ahaks





Ok lah.. nantikan citer mamamyja ke Kelantan eh.. bubuy

~ THE END ~
Read more ...

Tuesday, 6 August 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum,

Hye bloggers and readers, tengah buat apa?? cam mana puasa hari ini? tinggal lagi sehari jer kan nak habis. Preparation nak raya cam ner? dah ready ke semuanya? bagi yang dah dan akan pulang kekampung. Berhati2 di jalanraya yer. Ingat orang yang tersayang.. Chewah.. ahaks.. mamamyja?? seperti biasa lah, mana ada penah cuti awal. Kampung pun xder. hahah. Mamamayja akan balik Rabu petang, berbuka di jalan raya. Maklumlah kampung dekat sangat. ahaks. Terimalah hakikat yer.


Dikesempatan ini, mamamyja ingin memohon maaf di atas segala kesalahan yang disengajakan atau tidak disengajakan dan semua2 lah yer. hihik 
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari mamamyja sekeluarga

Dan ada satu berita yang mamamyja nak kongsi. Hadiah raya yang mamamyja baru jer terima morning tadi.. uuuwwwaaa, nak kata sedih xjugak, frust? hihik, xper mungkin bukan rezeki mamamyja untuk tahun ini. Insyaallah ada dimasa yang akan datang.

nih la hadiah nya. ahahahah..

Mamamyja rasa sampai sini sahaja yer. maybe lama mamamyja xkan update blog sehinggalah cuti raya habis.. mamamyja start cuti on 8 Ogos hingga 14 Ogos 2013. G beraya mana?? ha, nanti mamamyja akan update later.. ok lah, bubuy

~ THE END ~
Read more ...

Friday, 2 August 2013

Majlis Khatam Quran di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum,

Salam Jumaat, salam penuh barakah buat semua bloggers and readers. Hari nih kat opis mamamyja ada Majlis Khatam Quran, Solat Dhuha berjemaah dan Tazkirah. Memang best. First time opis nih buat Tadarus Al-Quran pada bulan Ramadhan. Mamamyja harap ia dapat diteruskan di masa akan datang, Insyaallah. Pada hari ini jugalah Jumaat terakhir di Bulan Ramadhan, di kesempatan ini mamamyja ingin memohon maaf di atas kesilapan yang telah mamamyja lakukan sama ada sengaja atau tidak disengajakan. Jom kita layan gambar la yer

 Sebelum start kita pose dulu...

 Chewah... macam panggilan haji dah.. nak g umrah

 posing jangan x posing

 nampak x mamamyja kat mana?? hihik

 besh nyer dapat cenderahati. Sejadah, Buku Doa dan Wirit, Kurma

Selesai sudah Solat Dhuha berjemaah.. kenapa dengan mamamyja tu?? hihik

Ok lah yer, mamamyja rasa sampai sini jer. Tetiba ada work nak kena selesaikan. Mood dah nak beraya.. tapi dalam keadaan bersedih.. Kat siapa nak luah yer? xperlah pendam jer lah kan.. nak wat cam ner "andai itu takdirku", aku terima dengan redha walaupun mamamyja dah berbuat sehabis baik. Kekadang kita suka memandang buruk orang itu lebih dari kebaikan yang dia telah lakukan. Peringatan untuk diri mamamyja juga. Oklah yer.. bubuy. 

~ THE END ~




Read more ...