Friday, 7 June 2013

Rumah Peranginan Persekutuan Langkawi Villa [DAY 1]

Assalamualaikum...


Salam Jumaat. Tengahari yang indah. Nak keluar jenjalan kawan plak cuti.. huhu, blur. So dok opis diam2 lah aku yer. Xtahu nak wat per, apalagi write blog lah kan. Lagipon macam banyak perkara nak update, cuma aku jer yang x dmasa kot. hahahah.. Review kali ini, Langkawi.. huh dah berhabuk dah kalau nak di storykan. Dah 2 bulan yang lepas, baru sekarang nak review.. hahahah..ok strait to the point erk.. hihik

nih ler view secara dekatnya.. So aku menginap di sini on 3 Mac 2013 - 6 Mac 2013. bila sampai jer kat sini... arghhh terus menyesal.. why, why and why amik 3 hari 2 malam jer.. kenapa x amik 5 hari?? kekesalan tetap ada sampai sekarang.. huhu. Untuk goverment servan yang nak tempah rumah peranginan leh ler view web nih ... click yea

sampai jer, nah hamik ko semua dah landing.. auni tido, aisar baru nak amik mood.. wahhhh besh nyer.. menyesal lagik.. Bilik yang aku amik Bilik Duluxe RM 77.00 one nite.. berbaloi x?? jom tgk gambar eh..


meja make up, flat screen tv, ada freezer, kettle and others keperluan


wardrobe... rak letak kasut.. 


toilet, bathroom.. cuma xder tab jer. just shower..


aisar?? naper jenguk, nak mandi dah ker??? kita mandi laut jer lah erk.. hahaha


muat ker kami empat beranak?? oh muat jer.. auni kecik jer lagi. hehehe


aisar posing... eheheheh



so kita review pandangan di luar pula yer...


ada playground, so aisar apa lagi, memang suka lah. xsempat tengah hari nak turun main.. huh






mulanya aku terfikir gak kenapa cantik sangat rumah peranginan persekutuan nih.. rupanya diuruskan oleh Holiday Villa.. hihik thats y lah kalu normal price mencecah ke RM300++. dan advantage tuk goverment dapat dengan price murah.. cuma deposit mahal ler RM 200.00 hihik


pose before keluar and check in dekat pantai chenang pula...


tengok auni, muncung nyer.. hahhaha

Lot 1698,Pantai Tengah,
Mukim Kedawang,
07000 Pulau Langkawi,Kedah.
GPS : 6.27382, 99.73357

Penyelia: 
Federal Villa - Langkawi (049529999)

~ THE END ~

15 comments:

  1. hehe.. review la lagi hihi saya hujung bulan ni insyallah g langkawi gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... aduhai, sy nih kekangan masa.. ikutkan memang nk review.. sebab tiap2 tahun g.. ahaks

      Delete
  2. deposit kne rm200 ke...mhl jgk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah... tapi ok per.. selesa duduk... so happy.. hihik

      Delete
  3. bestnyaaaaaaaaaa ... untunglah kan ;) oh ya mind follow me http://apakenani.blogspot.com/ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuhuuuu.. memang besh. ehehehehhe

      Delete
  4. menarik jugak nampaknya tu, mmg tengah google n mencari rumah peranginan persekutuan kat langkawi untill i found your post, review yg sangat memuaskan hihi tengkiu... plan nak pegi Mei 2014, cek dkt website bph start Feb 2014 baru bole booking wuhuuhuhu doakan kitorang 1 family dpt stay kat sini yea..

    meh la singgah sini ye hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... semoga berjaya dan happy holiday.. hihik

      Delete
    2. salam..
      ni nk tanye..kalo dari airport naik teksi ckp nk gi ke holiday viila ke yek?

      Delete
    3. yup... kalau duk dekat situ la ek. tahu jer teksi tu. caakap rumah peranginan kerajaan pon dorang tahu.. kenapa x sewa kereta jerk

      Delete
  5. As-Salam. Yang ni bukan yang banglo tu kan? Kan ada banglo punya kat Holiday Villa nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup memang ada banglo. tapi itu utk gred 52 dan ke atas.. hihik

      Delete
  6. nape gambar xview ek..sy pon plan nk g ni tp kat laman web xd kluar pulak bilik deluxe n standard camne..n leh tau x deposit tu nt dipulangkan o burn??

    ReplyDelete