Friday, 14 June 2013

Cable Car Langkawi, Kedah [DAY 2]

Assalamualaikum

Salam Jumaat.. hum, hari nih nak story yang dah lama basi dah.. Maklumlah, busy. Itu jer alasan yang boleh aku bagi. Semalam just edit gambar dan main game baru dalam FB. Terpengaruh ngan my pren yang jadi cam tu.. sekarang dah edicted dah... oh no!!.. ehehehe. ok lah strait to story yer..

Sesampai jer kami di Langkawi terus g Cable Car, tapi tunggu nyer tunggu akhirnya xdapat jugak naik. Sebabnya angin kencang di atas.. So, kami pon batalkan jer lah program hari nih.. jadi kami g buang masa dekat sini... 


ini jugak tempat yang dituju.. pagi pulak tu. dalam jam 10.00 sampai xboleh nak naik cable car, duduk lepak kat sini. bergambar bersama ular. Macam lah xpernah bergambar... bermain dekat playground. tapi xpulak aku snap picture nyer.. dah puas bermain, so kami pun terus lah check in kat hotel.. Klik sini untuk entry yang lepas.

Keesokkan harinya, baru kami datang lagi untuk menaiki cable car yang x naik dari semalam.. eeheheheh

ha, tengok beratur panjang.. siap masa beli tiket tu dia cakap boleh ker tunggu 1 jam untuk beratur?? so, kami nak kata apa? tunggu jer lah.. kalau x, bila lagi nak naik kan??? 

anak dara ibu, pandainyer posing. actually letih nih.. auni bukan nak dukung atau pon dalam erti kata lain, xreti nak duduk diam.. arghhh pening ngan si kecik nih.. asyik baring kat lantai jer,.... huh

ha, sesambil tu bersembang dan berkenalan... tahu jer lah en abang nih. rajin sangat bertanya.. they from London... huhu...

nih pula dari mana yer?? ha, tu lah jadinya kalau lambat sangat nak update. kan dah lupa.. hahahah

gambar kenangan kami mesti ader la kan... tu xtermasuk yang aku beli lagi lepas turun dari cable car. x silap aku habis RM60.00 sahaja untuk gambar. Membazir kan.. tapi bila tengok gambar tu rasa cantik semacam, tu yang beli.. camera trick.. huhuk


eleh konon manjalah tu.. auni, minum susu... yea diam sikit.. hihik

dah sampai atas dah... huhu... nak tangkap pic panorama langkawi, tapi memandangkan kamera yang belum lagi canggih atau sememangnya kami nih yang x reti nak tangkap.. ahahaha..

tengok ler anak dara aku... hadus, letihnyer dia nih.. aktif sangat. nak bergambar bersama ponn  susah.. ggrrrr

see... aksi anak aku... dah kata dah dia suka baring kat lantai... pergi la kemana akan dia baring... huhu



xbagi orang pegang dia langsung. nak jalan sendiri..


amboi.. aisar

luv u... eceh2... hahahah

ok, singgah kat tempat cenderahati sebelum balik... nak beli apa erk?? key chain jer, masa aku bayar tu siap cashier tu cakap, yang kat atas nih jer special. turun kat bawah nanti xd dah barang2 nih... ehehe






















antara cenderahati yang dijual... ok dah jum turun... nak g tempat lain plak..
untuk maklumat lanjut tentang Langkawi Cable Car leh lah ke Websitenyer  Panorama Langkawi 


CINEMOTION 6D, something new.. mesti cuba... ahahahaha. kelakar dan best. auni pon enjoy harga tiket lupa dah.. hihik


ok lepak kat tepi sambil makan aiskrim... huhu, letih nyer la hai... so lepas nih nak try naek telaga tujuh pula...

Okay Bye... see u next entry maybe Island Hopping... stay tune ya...

~ THE END ~

6 comments:

  1. sonoknyeee.. zura tak pernah lagi sampai kat langkawi.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang besh... ija tahun lepas dah pegi. Tahun nih g lagik.. ingat tahun depan pon nak pegi lagi... huuk

      Delete
  2. hehe...gayattt! akak dah p langkawi, tp tgk je org naik cable car, akak tak naik sbb jenis gayat maksimum punya nie hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pon kak... saya dlu pin gayat. Dah selalu sgt naik dah hilang gayatnyer.. huhu

      Delete
  3. seronoknya jenjalan..kita pon lom pernah sampai lagi kat sana..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer try.. akan jadi satu pengalaman yang x akan dilupaakan.. hihik

      Delete