Thursday, 20 June 2013

D'Coconut Hill Resort, Langkawi 2013 [Day 3]

Assalamualaikum...

Entry by entry kuar. Tengah bersenang lenang sikit. Dah habis buat pergerakan gaji, lega sikit rasanya. Sekarang dalam proses key in dalam buku perkhidmatan. Next week, sambung wat KEW 8 untuk tambahan lagi satu KGT.. syukur alhamdulillah... So sekarang kita review jap cerita yang dah basi.. Langkawi again... kali nih aku singgah ke D'Coconut Hills, sebab time 2012 xsempat nak pergi. maklumlah singkat sangat masanya. 3 hari jer kan.. ok lah malas nak buang masa sangat. layan gambar sikit eh...

Restaurat Tinggi di Langkawi... 

Peningkatan 3000 kaki di pulau yang damai Langkawi, D' Coconut Hill Resort di Gunung Raya. 
Dari Bandar Kuah dan Langkawi Airport mengambil masa 35 minit dan ia adalah destinasi resort terbaru.

 jalan menuju ker D'Coconut Hills



 ha, sebelum tu bila nak masuk kena bayar RM 10.00 seorang yer.. kanak-kanak aku lupa lak.. hihik
terasa sejuknya, angin kuat jugak... gayat weh.. huhuk





 aisar posing

auni posing

ha, bro baju biru tu bekerja kat situ.. dia yang menlayan tetamu yang naik ke atas.. kalau nak tengok gambar dan pemandangan yang cantik leh le singgah ke website nyer. kalau aku nak snap gambar bebanyak, payah sikit lah kan. siapa lak nak jaga auni plak kan....

Kuala Lumpur Sales & Reservation Office
No. 48B, JALAN MAMANDA 9
AMPANG POINT
68000 Ampang, Selangor

Tel: 603-4252 6686, 603-4296 5753
Fax: 603-4252 2689


~ THE END ~
Read more ...

Tuesday, 18 June 2013

PEPERIKSAAN KHAS KPSL PPT GRED N27 TAHUN 2013

Assalamualaikum..


ye haaa... jadual penempatan dah kuar.. semalam jer pon. cuma aku yang lambat nak update.. tegok tu jauhnyer la nak g ke ampang tu... tinggal lagi satu paper jer nak repeat.. boleh ker aku jawab eh tahun nih?? mudah2an lah yer.. study pon belum lagi. bilalah berkesempatan eh.. hihik dengan auni yang asik meragam jer sekarang nih. Struggle sabtu dan ahad nih.. Chaiyok2 okay.. 

to fren yang seangkatan, good luck okay...

to all readers, wish me luck again and again... insyaallah

~ THE END ~
Read more ...

Friday, 14 June 2013

Cable Car Langkawi, Kedah [DAY 2]

Assalamualaikum

Salam Jumaat.. hum, hari nih nak story yang dah lama basi dah.. Maklumlah, busy. Itu jer alasan yang boleh aku bagi. Semalam just edit gambar dan main game baru dalam FB. Terpengaruh ngan my pren yang jadi cam tu.. sekarang dah edicted dah... oh no!!.. ehehehe. ok lah strait to story yer..

Sesampai jer kami di Langkawi terus g Cable Car, tapi tunggu nyer tunggu akhirnya xdapat jugak naik. Sebabnya angin kencang di atas.. So, kami pon batalkan jer lah program hari nih.. jadi kami g buang masa dekat sini... 


ini jugak tempat yang dituju.. pagi pulak tu. dalam jam 10.00 sampai xboleh nak naik cable car, duduk lepak kat sini. bergambar bersama ular. Macam lah xpernah bergambar... bermain dekat playground. tapi xpulak aku snap picture nyer.. dah puas bermain, so kami pun terus lah check in kat hotel.. Klik sini untuk entry yang lepas.

Keesokkan harinya, baru kami datang lagi untuk menaiki cable car yang x naik dari semalam.. eeheheheh

ha, tengok beratur panjang.. siap masa beli tiket tu dia cakap boleh ker tunggu 1 jam untuk beratur?? so, kami nak kata apa? tunggu jer lah.. kalau x, bila lagi nak naik kan??? 

anak dara ibu, pandainyer posing. actually letih nih.. auni bukan nak dukung atau pon dalam erti kata lain, xreti nak duduk diam.. arghhh pening ngan si kecik nih.. asyik baring kat lantai jer,.... huh

ha, sesambil tu bersembang dan berkenalan... tahu jer lah en abang nih. rajin sangat bertanya.. they from London... huhu...

nih pula dari mana yer?? ha, tu lah jadinya kalau lambat sangat nak update. kan dah lupa.. hahahah

gambar kenangan kami mesti ader la kan... tu xtermasuk yang aku beli lagi lepas turun dari cable car. x silap aku habis RM60.00 sahaja untuk gambar. Membazir kan.. tapi bila tengok gambar tu rasa cantik semacam, tu yang beli.. camera trick.. huhuk


eleh konon manjalah tu.. auni, minum susu... yea diam sikit.. hihik

dah sampai atas dah... huhu... nak tangkap pic panorama langkawi, tapi memandangkan kamera yang belum lagi canggih atau sememangnya kami nih yang x reti nak tangkap.. ahahaha..

tengok ler anak dara aku... hadus, letihnyer dia nih.. aktif sangat. nak bergambar bersama ponn  susah.. ggrrrr

see... aksi anak aku... dah kata dah dia suka baring kat lantai... pergi la kemana akan dia baring... huhu



xbagi orang pegang dia langsung. nak jalan sendiri..


amboi.. aisar

luv u... eceh2... hahahah

ok, singgah kat tempat cenderahati sebelum balik... nak beli apa erk?? key chain jer, masa aku bayar tu siap cashier tu cakap, yang kat atas nih jer special. turun kat bawah nanti xd dah barang2 nih... ehehe






















antara cenderahati yang dijual... ok dah jum turun... nak g tempat lain plak..
untuk maklumat lanjut tentang Langkawi Cable Car leh lah ke Websitenyer  Panorama Langkawi 


CINEMOTION 6D, something new.. mesti cuba... ahahahaha. kelakar dan best. auni pon enjoy harga tiket lupa dah.. hihik


ok lepak kat tepi sambil makan aiskrim... huhu, letih nyer la hai... so lepas nih nak try naek telaga tujuh pula...

Okay Bye... see u next entry maybe Island Hopping... stay tune ya...

~ THE END ~
Read more ...

Friday, 7 June 2013

Rumah Peranginan Persekutuan Langkawi Villa [DAY 1]

Assalamualaikum...


Salam Jumaat. Tengahari yang indah. Nak keluar jenjalan kawan plak cuti.. huhu, blur. So dok opis diam2 lah aku yer. Xtahu nak wat per, apalagi write blog lah kan. Lagipon macam banyak perkara nak update, cuma aku jer yang x dmasa kot. hahahah.. Review kali ini, Langkawi.. huh dah berhabuk dah kalau nak di storykan. Dah 2 bulan yang lepas, baru sekarang nak review.. hahahah..ok strait to the point erk.. hihik

nih ler view secara dekatnya.. So aku menginap di sini on 3 Mac 2013 - 6 Mac 2013. bila sampai jer kat sini... arghhh terus menyesal.. why, why and why amik 3 hari 2 malam jer.. kenapa x amik 5 hari?? kekesalan tetap ada sampai sekarang.. huhu. Untuk goverment servan yang nak tempah rumah peranginan leh ler view web nih ... click yea

sampai jer, nah hamik ko semua dah landing.. auni tido, aisar baru nak amik mood.. wahhhh besh nyer.. menyesal lagik.. Bilik yang aku amik Bilik Duluxe RM 77.00 one nite.. berbaloi x?? jom tgk gambar eh..


meja make up, flat screen tv, ada freezer, kettle and others keperluan


wardrobe... rak letak kasut.. 


toilet, bathroom.. cuma xder tab jer. just shower..


aisar?? naper jenguk, nak mandi dah ker??? kita mandi laut jer lah erk.. hahaha


muat ker kami empat beranak?? oh muat jer.. auni kecik jer lagi. hehehe


aisar posing... eheheheh



so kita review pandangan di luar pula yer...


ada playground, so aisar apa lagi, memang suka lah. xsempat tengah hari nak turun main.. huh






mulanya aku terfikir gak kenapa cantik sangat rumah peranginan persekutuan nih.. rupanya diuruskan oleh Holiday Villa.. hihik thats y lah kalu normal price mencecah ke RM300++. dan advantage tuk goverment dapat dengan price murah.. cuma deposit mahal ler RM 200.00 hihik


pose before keluar and check in dekat pantai chenang pula...


tengok auni, muncung nyer.. hahhaha

Lot 1698,Pantai Tengah,
Mukim Kedawang,
07000 Pulau Langkawi,Kedah.
GPS : 6.27382, 99.73357

Penyelia: 
Federal Villa - Langkawi (049529999)

~ THE END ~
Read more ...