Monday, 29 April 2013

BEDAK ARAB [KOKURYU]

Assalamualaikum....

Okay hari ini mamamyja nak review Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu.. Actually aku baru jer berjinak2 dengan bedak ini.. ehehehe. agak2 rasanya macam mana yer... Tu yang nak try tu. Bedak Arab nih 3 IN 1 telah digabungkan dengan powder, foundation dan mosturizer dan pengguna setianya adalah wanita arab. That's y lah diberikan nama manja Bedak Arab.. hehehe


Apsal lah aku tamak sangat beli sampai dua erk?? Mulanya aku ingat sesuailah face aku guna Russet tapi sebenarnya tidak. dan baru jer jap tadi aku grab jenis yang baru Orange Blush dan sebelum aku terlupa aku nak LET GO warna Russet nih. ada yang berminat x? aku baru guna 2x.. so siapa yang nak, PM aku eh.. nak la, nak la...

Kenapa aku x sesuai dengan Color Russet nih eh?? First pakai masa nak g shopping ke Giant, Kota Damansara. Aku tengok orang cam pandang aku jer... kenapa yer.. malu pon ader. Rupanya Russet nih merah sikit.. Aku dengan xsabarnya belum sempat kering asik menenyeh jer bedak tu..lastly tebal.. ah, MALU!!! tapi ketebalan yang under control lagi lah..

Kat sini aku terangkan jenis-jenis bedak arab yang ada di pasaran... so pilihlah mengikut citarasa dan kesusaiann kulit anda...
  1. Orange Blush - Untuk kulit cerah... (chewaahh cerah ker kulit aku???) hahahah
  2. Russet - Untuk kulit sederhana.. Natural
  3. Sunset Tan - Untuk kulit Gelap kemerah-merahan
  4. Amber Rose - Untuk kulit Sederhana Gelap
  5. Puggy Pink - Untuk kulit Cerah (kulit akan jadi Pink & Ianya sangat cantik)
hahah... dan dengan perasannya aku beli warna Orange Blush sebab aku rasa sesuai dengan warna kulit aku... hehehe... 

Okaylah... kalau der yang nak review apa2 pasal bedak arab leh la search kat internet eh... malas lak aku nak ceritakan satu persatu...

Testimoni??? ahhh... malu ar.. muka first time pakai, try lepas solat zohor.. so muka cam sleepy jer tambahan pula puasa.. xyah la eh... ok Done... Bye


Kalau berminat leh ler PM kawan mamamyja nih... Klik sini...

~ THE END ~

2 comments:

  1. alaaa.. yeke? sy baru je order semalam russet ni.. ni ha dah ade kat tangan ni tp belum cuba lagi. apsal laa tak jumpe blog ni mase tengah review pasal bedak arab ni.. (T__T). anyway thanks for the info!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yea???... ahaks, rasanya banyak yang share pasal bedak arab nih.. hihik.. ok you're welcome...

      Delete