Tuesday, 30 April 2013

Scanner ker Photostat....

Assalamualaikum....

Hari ini, Selasa 30 April 2013... Wah, jap jer dah nak masuk bulan Mei.. Esok CUTI.!!!!... Labour Day.. Yahooo... tapi x leh nak enjoy sangat sebab en suami kerja... uuuwwwaaa.. bored ler... Hum, kenapa tajuk aku macam tu erk??... hahahah, dah kekurangan idea ker? yer lah tu.. Cuma semenjak dua menjak nih.. dan sebelum2 ini ramai yang mengatakan muka anak aku NURUL AUNI BINTI AIMAN MARZUKI... mak aih panjangnya nama... iras aku dah.. dulu masa kecik muka cam en suami, tapi bila auni dan berumur setahun, dah iras aku dah... yer ker?? ce kita tengok

nih ler dia Nurul Auni binti Aiman Marzuki... heheheheh

dan nih siapa la pulak??? its me ler... 

So, per pendapat korang?? sama ker erk??? kalau sama betul lah tu orang kata.."orang tua2 kata.. nak tengok perangai kita masa dulu tengok lah perangai anak-anak kita"... belum dapat tengok perangai lagi, muka pon dah sama.. so, semuanya sama lah yer... then, bila aku tengok perangai auni pon dah iras2 sama.. hahahaha... masaklah kau eyja... 

Okaylah yer... nak sambung wat kerja 5S hari nih kat opis... happy xyah kerja, kemaskan work station sendiri dengan fail2... yuhuuuu .. ok done... bye2


~ THE END ~
Read more ...

Monday, 29 April 2013

BEDAK ARAB [KOKURYU]

Assalamualaikum....

Okay hari ini mamamyja nak review Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu.. Actually aku baru jer berjinak2 dengan bedak ini.. ehehehe. agak2 rasanya macam mana yer... Tu yang nak try tu. Bedak Arab nih 3 IN 1 telah digabungkan dengan powder, foundation dan mosturizer dan pengguna setianya adalah wanita arab. That's y lah diberikan nama manja Bedak Arab.. hehehe


Apsal lah aku tamak sangat beli sampai dua erk?? Mulanya aku ingat sesuailah face aku guna Russet tapi sebenarnya tidak. dan baru jer jap tadi aku grab jenis yang baru Orange Blush dan sebelum aku terlupa aku nak LET GO warna Russet nih. ada yang berminat x? aku baru guna 2x.. so siapa yang nak, PM aku eh.. nak la, nak la...

Kenapa aku x sesuai dengan Color Russet nih eh?? First pakai masa nak g shopping ke Giant, Kota Damansara. Aku tengok orang cam pandang aku jer... kenapa yer.. malu pon ader. Rupanya Russet nih merah sikit.. Aku dengan xsabarnya belum sempat kering asik menenyeh jer bedak tu..lastly tebal.. ah, MALU!!! tapi ketebalan yang under control lagi lah..

Kat sini aku terangkan jenis-jenis bedak arab yang ada di pasaran... so pilihlah mengikut citarasa dan kesusaiann kulit anda...
  1. Orange Blush - Untuk kulit cerah... (chewaahh cerah ker kulit aku???) hahahah
  2. Russet - Untuk kulit sederhana.. Natural
  3. Sunset Tan - Untuk kulit Gelap kemerah-merahan
  4. Amber Rose - Untuk kulit Sederhana Gelap
  5. Puggy Pink - Untuk kulit Cerah (kulit akan jadi Pink & Ianya sangat cantik)
hahah... dan dengan perasannya aku beli warna Orange Blush sebab aku rasa sesuai dengan warna kulit aku... hehehe... 

Okaylah... kalau der yang nak review apa2 pasal bedak arab leh la search kat internet eh... malas lak aku nak ceritakan satu persatu...

Testimoni??? ahhh... malu ar.. muka first time pakai, try lepas solat zohor.. so muka cam sleepy jer tambahan pula puasa.. xyah la eh... ok Done... Bye


Kalau berminat leh ler PM kawan mamamyja nih... Klik sini...

~ THE END ~

Read more ...

Sunday, 28 April 2013

BOBO DAN GWIYOMI???

Assalamualaikum... 

Tengah bosan nih... so jom lah kita layan video BOBO nih yer.. agak2 comei x???


Done... Mood ngah buhsan nih.. per story nak upload kat Blog eh... thinking2

~ THE END ~
Read more ...

Saturday, 27 April 2013

Sukan Tahunan PASTI Al-Munirah Kali Ke-13

Assalamualaikum...

Huh, penat x habis lagi sebenarnya. Tapi disebabkan blog dah berwajah baru, so aku sungguh xcited nak update.. hehehhe, sampai x nyempat2 tunggu hari isnin nih.. Ahaks, Moh ler kita layan gambar jer lah erk... nanti akan ku ceritakan serba sedikit.. heheheh

 awalnyer kami sampai... dah kata start jam 8.00 pagi. Tapi sesampainya kami, huhu semua belum tersedia. tengok banner pon baru nak gantung.. hehehe, xperlah bukannya ada keje sangat pon kat rumah


tengok, best friend kot.. asal kemana jer mesti ajak Muhaimin... ok lah ada kawan, lagi ramai lagi bagus... heheheh

masa untuk beratur ikut kumpulan masing-masing... Merah, Biru dan Hijau. Tengok tue, seronoknyer aisar

peace lagi...

tengok tu.. buat muka.. ehhehe

ahaks, konon manjala tue...

antara hadiah yang akan dimiliki oleh para peserta... ehehehhe

aku aka ibu, xkan terlepas jugak... nak gak pose selamatlah en abang ikut, so terselit jugak lah gambar aku sekeping dua... huhu

 Acara berkumpulan pertama bermula... BAWA PUNDI KACANG ATAS KEPALA betul ker ejaan tu erk.. 

 Look, still cool and steady... hahhaha aduhai naper slow motion nyer aisar.. mata asik pandang kanan jer, cari ibu la tue..

 Akhirnya, dapat tempat kedua... tapi x sempat nak snap waktu aisar ambil hadiah... best, best

 Acara berkumpulan kedua... BAWA BOLA DALAM GELUNG.. aku mushkil sikit, sebab nama aisar xder pon dalam senarai yang kami terima. Tapi Cikgu panggil aisar untuk masuk ke acara ini... 

 Risau ingatkan aisar xboleh buat.. Tapi, owh.. 

 Berjaya dia pass ke kawan seterusnya.. 

 dan akhirnya mendapat tempat PERTAMA.... yuhuuuu

 Aisar dengan Happynyer.. dan ibu tumpang happy sekali.. good [thumbs up]

 Acara individu aisar... SUSUN ABJAD... mulanya tertanya2.. susun cam ner erk, dari a to z ker... argh, risaunya.. akhirnya, just susun abjad kecil.. i know aisar can do it... cikgu dan ibu dah ajar kan...

 Akhirnya, dapat tempat KEDUA... wah besh2.. proud with you son.. xsempat ibu nak snap pic masa aisar ke garisan penamat.. sebab ibu teruja sangat aisar leh selesaikan dengan cepat.. good2

 Cabutan Bertuah sapa erk?? en suami ler, no 1 adalah no bertuah yang en suami dapat... besh2.. aku?? huhu, xbertuah la. so sad... huhu

 Hum, dah lah rasanya. letih dah aku nak write panjang2. Asal aku nak update, ada jer probs.. sekarang nih masalah internet. hehehh...

Okay lah yer... dah petang. nak g jenjalan lah, tapi nak hujan dah nih... heheeehhe... ok lah bye, bye

~ THE END ~
Read more ...

Friday, 26 April 2013

Majlis Bacaan Yaasin, Tahlil dan Tazkirah

Assalamualaikum...

Hye, Majlis yang berlangsung baru jer kejap tadi.. eheheheh... so, dengan berpakaian tema, inilah hasilnya. malas aku nak story banyak2, coz xder benda pon nak diceritakan... kan..kan...

 its me... mulanya aku malas nak pakai baju nih.. why?? only me know why... heheheh

 all fren, khusyuk dan tawadduk.. good

eh, cam x kena jer... daripada khusyuk dan tawadduk terus jadi cam nih.. heheheh.. gambar nih setelah majlis selesai.. sesi mengemas la balik apa yang di kendurikan tadi.. huhu
lupa lak aku nak snap menu apa yang dihidangkan... maklumlah dah xjadi kameraman tegar dah.. 

aku.. seperti biasa pantang nampak kamera.. so bila rasa cam anda diperhatikan apa lagi, standby 1,2,3... senyum!!! hahhaha

my officemate.... dari pelbagai department

gaya bebas... hhhhuhu...

so sweet... antara muka2 yang xder baju di atas.. so mereka merancang memakai all black.. huhu

aksi gwi..gwi.. yomi... yang x berapa nak gwiyomi sangat.. main bantai jer korang eh.. asalkan menjadi... hahahahah

so, xd per dah nak write... lastly aku so happy, sebab kengkawan happy.. huhu



~ THE END ~
Read more ...

Thursday, 25 April 2013

MAMAMYJA BERWAJAH BARU

Assalamualaikum...

wah dah nak ending april baru nak wite blog... huhu, almaklumlah alasan yang sama setiap tahun and setiap kali aku nak menulis... busy memanjang... eheheheh.. First masalah aku, exceed limit.. Second, aku dah tempah blog.. dan blog aku berwajah baru... yuhuuu... i like simple sahaja...

so nih rupa blog aku sekarang nih...

JANGAN TIRU EH... KALU AKU TAHU AKU CEPUK..!!

So kiut x??? eehehehe of cause ler.. alahai puji diri sendiri la plak. maklumlah nak wait orang puji memang xder lah.. harap2 lah dengan blog baru nih, lagi rajinlah aku nak menulis and berkongsi citer.. tapi aku nih, bilalah ada masa mengizinkan aku meng'hupdate' blog kesayangan aku nih.. ahaks

and kepada sesiapa bloggers yang berminat nak change template leh la ke sini... Heartlicious Design orang cam aku nih, dah la xreti nak mendesign apatah lagi masa x der.. jadi, aku menempah jer lah..

ok lah, masa x mengizinkan... cam ada person usha aku write blog jer ni ha.... huhu, so stop sampai sini. then aku akan sambung ngan wedding story adik ipar ku... huhu...

~ THE END~
Read more ...