Thursday, 13 September 2012

Upin Ipin Bagi Duit Raya ???

Assalamualaikum..

Hehe, ngah ada masa terluang nak taip story sikit. Mentang-mentanglah anak ngah tido, so ibu ada lah masa. Nak wat time opis leh, tapi banyak sangat keje nak dibuat.. Haha.. Cerita nih berlaku last week kat rumah ibu aku di cheras. Sebenarnya kami malas nak balik ke sana sebab banyak benda aku nak settle kan kat rumah. Tapi memandangkan kerja tu leh siap sehari lepas g Open House kami terus pulang ke Cheras.. Banyak lak aku berceloteh.. Cam ner Upin Ipin leh datang Cheras erk??

Actually aku xtahu sangat sebab apa Upin Ipin datang, xsempat nak interview jiran aku.. Yang aku tahu dia menang peraduan yang di anjurkan oleh TV9...  Ok, nih la pemenangnya.. merangkap jiran aku. Masa aku anak dara diorang niih kecik lagi.. tengok dah besar dah sekarang.. comei..

aku pon xpasti adakah ia pertandingan mewarna, melukis dan mewarna or... apa-apa lah berkaitan.. 

Kehadiran kanak-kanak, memang hapening lah kan... Diorang lah yang paling syok sekali.. xlupa jugak ngan bapa budak nih...

My Hubby, baju biru tu.. nak jugak tangkap gambar ngan pengacara. Korang kenal sapa dia?? aku pon x kenal ler... sedih tul kan. Maklumlah dunia hiburan nih aku kureng sikit...

Betul ker Upin Ipin bagi duit raya??? Jom kita tengok video nih...

video
adoi malunyer ibu nak usung kamu berdua nih coz, ibu sama tinggi jew ngan kanak-kanak tue.. hahaha sengan nyerla hai.. ha, nampak kan... anak-anak ibu semuanya TAKOTTT... maklumlah tengok mascot besar cam tu. Aisar lagi lah.. pandang x berkelip2.. terkejut kot.. 

setiap sampul yang bernilai RM 5.00. Duit raya buat aisar dan auni.

Lepas dapat duit raya, tibalah masa tuk makan.. Hidangan yang ditunggu-tunggu oleh kanak-kanak termasuk lah jugak mak bapak diorang nih.. tadaaaa....

yang dalam tray tu, ketupat rendang and etc... aku malas nak turun bawah snap gambar, lagipun pakai kamera samsung s2 aku tuh, xtau upin nak datang, kalau tau dah lama bawak kamera gemok tu...

ha, nih la makanan yang kami tunggu-tunggu KFC siot... besh giler, keutamaan kepada kanak-kanak lebih baru akan diberikan kepada ibu bapa. Set Snack Plate. Alhamdulillah kenyang..

last sekali, snap gambar la ngan maskot.. hihi

eee, auni senyum. muka baru bangun tido.. hahaa..

Selingan, sesiapa pernah ambil exam dari SPA jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29?? share la ngan aku weh.. aku kena amik exam nih hujung bulan September ni, gementar lor...

~ THE END ~

7 comments:

  1. waaa duet raye ..!

    dari upin ipin ...

    jom lah join segmen saye yang sempoi ni :D
    http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html
    ia bukan pertandingan tetapi gift

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerrr!!! besh nyer.. haha
      owh ok, insyaallah akan join.

      Delete
  2. waahhh.. rezeki anak2.. dapat duit raya dari upin ipin.. anak2 saya pon suka ngan upin ipin nih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. itulah, mcm shock sikit. sbb besar sangat kot. haha

      Delete
  3. assalamualaikum myja...wah seronok yer dpt jumpa upin ipin...:)

    ReplyDelete