Tuesday, 4 September 2012

Gaji VS Harga Rumah

Assalamualaikum...

Sebenarnya xd apa yang nak distory kan cuma, nak share jer. Sebab tengok berlambak orang share kat FACEBOOK nih. Sejak akhir-akhir nih memang aku rajin gak survey2 rumah nih. Hadoi, bila difikirkan memang xmampu. Sedih sangat rasanya. Ingatkan bila dah masuk goment nih, bolehlah beli rumah. Bila ikut gaji, bukan xmampu nak beli, TAPI.. apasal harga rumah MAHAL sangat. Bukannya design bertambah atau anything else yang menarik pon. Guna batu ngan simen jer.. Huh, serabut kepala otak memikirkannya. Tolonglah kurang-kurangkan sikit harga tu. xyah la nak mangkap sangat. Aku nih bukanlah anak orang kaya. Tetiba sedey.. Teringin nak wat asset jugak, tapi bila cam nih.. Gigit jarilah rasanya..


Oklah yer. Tulis panjang-panjang pon sapa lah nak dengar bicara hati ku yang kecil nih. Memanglah salah aku sebab x belajar pandai2.. tapi entahlah. Malas pulak nak pikir pasal dunia nih. So, bila korang tengok nih. Fikir-fikirlah sendiri yer. 

~ THE END ~  

4 comments:

  1. Replies
    1. itulah... hopefully dia akan turun rege nanti..

      Delete
  2. mmg dah mahal... tkpe de rezeki insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik, memanglah.. tapi nak beli rumah skim pertamaku pon payah. inikan pulak yang jual bersepah2tue. huh

      Delete