Thursday, 9 August 2012

Aktiviti 5S Di Opisku..

Assalamualaikum...

Aktiviti yang dilakukan sebelum datangnya Ramadhan.. Hehe, besh ooo. Seharian aktiviti 5S. Xyah fikir pasal kerja pon. Syok kan gitu.. ahaks.. Yang besh nyer, dengan bersemangat waja kitorang menempah baju t-shirt 5S. Betapa berkoba-kobanya kami.. ahaks. Firstly, kemaskan dulu workstation masing2. Hehe, aku nak show kan tempat aku kerja pon aku segan kot.. Biasalah aku nih, bukanlah rajin mana pon nak mengemas. Apatah lagi menghiaskan tempat aku sendiri.. haha

work station first part... berselerak dengan punch card yang kena settlekan.. tu lah kerja aku awal bulan..

work station second part.. handbag kat atas meja, terselit keropok lagi.. adooiii memang berselerak..

haha, tengok.. time ngah mengemas, handbag atas printer plak.. eee, malasnya aku tengok tempat kerja aku nih. xleh dijadikan contoh pon.. kan kantoi sikit, tengah bukak maybank2u lagi tu

Lupakan pasal work station aku tu. xkisah lah nak jadi apa lepas nih kan... kita teruskan aktiviti 5S kita bersama-sama dengan bahagian masing2

sebelum mulakan kerja, makan dulu. Tu yang penting.. hehe, nanti lapar susah nak wat keje kan. seperti biasa makanan ditaja.. Alhamdulillah..

aktiviti sisih - sisihkan apa yang rasa nak disisihkan.. haha

barulah kita rincih kertas-kertas yang xdiperlukan lagi tuh.. eh, pinggan tu pon nak kena rincih jugak ker

bila dah hampir selesai, leh ler kita possing.. haha

nih ler gegirls pentadbiran dan kewangan... hahaha...

sekali lagi, makan time.. lunch nih ditaja jugak. makan apa ntah aku pon dah lupa.. hehe

 pose, jangan x pose ok. ada dengan sup, peha ayam dan sudu pon.. ahahah, yang kat belakang tu cam majuk jer? ker dah kenyang tapi nak lagik.. hehe

 makan time, bergossip.. penting sangat kah.. hehehhe

 habis makan g lift... eh nak kemana tue??? hahaha.. nantikan next episod okay...

bubuy you oullss... tata.. bersambung next story...
 

1 comment: