Wednesday, 29 August 2012

Hari Raya Ketiga @ Kampung Saudara

Assalamualaikum...

Ahaks, hum. Selesai mengedit gambar, so nak story lak. Tapi tetiba perut mula meragam.. adoi, kaco betul lah.. Hehe, dah start kerja x tau la tahap cam ner. Ok lagi kot. tapi dah start nak bz jer petang nih.. hehehe. So malas nak celoteh bebanyak. Tengok gambar lah yer.. 


Sebelum g beraya tangkap gambar dulu kat rumah... hehe, anak-anak mana?? jap yer bagi time tuk ibu ngan ayah posing lak... hehehe
 hehe... ish, malu ahaks

 with family, naper aisar tu muka marah... hehe

 ibu suh stop minum air jap, tangkap gambar. sebab tu marah kot. haha


 kenapa muka auni berkerut tue??

 with my beloved mum... 

saat bersama keluarga..

So berakhirlah sudah story raya aku bersama family tahun nih. Lepas nih akan update story2 open house dan rumah kengkawan. Itupon kalau sempat nak tangkap gambar lah yea. Hehe.. ok lah, nak sambung wat kerja.. see u next story, bye.. muahksss..

~ THE END ~
Read more ...

Tuesday, 28 August 2012

Iftar Admin PUUN @ Intekma Resort

Assalamualaikum...

Entry nih dah basi sebenarnya, tapi nak jugak cerita sebab ada contest tertutup buat kengkawan mamamyja kat opis nih. Penyertaan nyer xder lah ramai mana. 5 orang jer termasuk dengan I. tapi mustahil lah kalau penganjur contest masuk sekali kan.. yer x gitu. So, untuk I suka2 jer. So jom kita layan jer lah gambar yer..

First sekali show gambar reramai... 

 Keluarga Hasni, undian LIKE di facebook sebanyak - 7

 Keluarga Ann, undian LIKE di facebook sebanyak - 26 + share skali

 Keluarga Zura, undian LIKE di facebook sebanyak - 12

Keluarga Sha, undian LIKE di facebook sebanyak - 10

 ahli keluarga aku xcukup orang??? cam ner nak masuk contest.. ahaks...

So boleh tau la kan siapa yang menang? Kepada an norehan, tahniah sebab menang yea. hadiah pon biasa2 jer. hasil tangan i tue tau.. bukan senang orang bz cam i ni nak menjahit... ahaks.. Kepada fren i yang x menang tu, jangan berkecil hati atau sedey. Tahun depan cuba lagi yer. Jangan risau, i akan rajin wat contest. Cuma ikut mood jer lah yer... ahaks...

 nih ler hadiah nyer.. felt id card holder. 

So kepada sesiapa yang berminat nak order leh order yer. Harganya RM 8.00 sahaja.

~ THE END ~

Read more ...

Monday, 27 August 2012

Hari Raya Kedua @ Kampung Sedara

Assalamualaikum...

Hari Kedua raya... ahaks, sekarang nih dah raya ketujuh. Saja jer nak mengimbau hari yang lepas.. Seperti biasa hari nih dah hari kedua aku bekerja. Buhsan tanpa kengkawan disisi aku.. arghhh pecah kepala. Nih pon sambil dengar lagu malas nak hiraukan keadaan sekeliling dengan memakai headphone.. huahaha. Jam pon baru kul 9.30.. Lambatnya masa berlalu.. Oh tidak!!!!.

Entry hari ini adalah sambungan dari entry yang lepas, Hari Raya Pertama. Kepada yang tertinggal leh klik nih. Sebenarnya xd lah banyak sangat aku nak story. Cuma aku nih suka nak menempek gambar jer. Raya Kedua nih kami menziarah keluarga-keluarga tokwan. Hum, ziarah sedara mara. Aku pon sampai sekarang x tahu petalian darah mereka. Boleh ker?? adoi cucu apa nih?? Ahaks. So jom layan gambar jer lah yer...

SILA CLICK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT DENGAN LEBIH JELAS

 seperti biasa tema biru sedondon plak.. alahai abang mana nih??? oh lupa snap gambar..

 ramai nih ker family aku?? oh tidak, ramai lagi sebenarnya.. tapi masing2 balik kg.
(abang? y u pose like that..)

 pose lagi.. ayah mana? baru perasan, toilet erk??

ini dia, my tok wan.. 

 with my cousin.. dah anak 2 dah sama cam aku..

 cousin lagik... next year welcome to the club kan.. sweet february.. good luck okay.. i nak jadi penyambut tetamu.. ahakas.. nak jadi pengapit xleh dah.. coz i dah jadi mama... uuuwwwaaaa

ngah sibuk beraya, auni tidur.. hehe...

 my lovely husband... adoii geramnyer...

 anak ibu... aisar

 anak ayah... auni

seperti biasa, pose baju raya... baju raya kedua... ahaks. but y jari aku kat situ?? cam ada niat jew.. ahaks..
Read more ...

Friday, 24 August 2012

[GAMBAR] Hari Raya Pertama Buat Nurul Auni

Assalamualaikum...

Sebenarnya xd apa yang nak di story kat sini. Cuma nak menepek gambar auni dekat blog. Malas nak letak kat FACEBOOK.. kenapa yer?? ntahlah, rasa lebih selesa di blog. Leh up kan lagi traffik.. haha. So, jom lah kita layan gambar auni yer... Lagipun nak bagi akak tailor yang buat baju auni nih nengok.

SILA CLICK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT GAMBAR DENGAN LEBIH JELAS

tepuk amai-amai...











 alamak.. nampak gigi 2 batang saya... sebenarnya gigi saya sudah 6 batang.. ahaks


haha... tengok saya jelir lidah.. jangan marah yer ibu..

~ THE END ~
Read more ...

Thursday, 23 August 2012

Hari Raya Pertama @ Kampung Halaman

Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya, pohon maaf di pinta kepada semua bloggers dan readers. Jika ada salah silap. Terasa tersinggung dengan penulisan mamamyja nih yer. Berkesempatan juga aku mengucapkan selamat hari raya kat blog nih yer. Maklumlah, raya untuk aku dah habis. Dah start keja dah pon. Nih ngah kerja la nih. Bosan xd benda nak wat, so aku berblog lah kejap.. Xd kerja ker?? belambak nih weh. Lupakanlah kejap sebab mood raya aku x habis lagi nih.. Tahun nih rasa seronok sangat sebab beraya dekat kampung aku. Dapatlah aku beraya dengan ibu dan ayah setelah 4 tahun yang lalu.

SILA CLICK PADA GAMBAR UNTUK LIHAT DENGAN LEBIH JELAS

nih la kampung halamanku.. Sungai Besar. Kenapa aku snap separuh yer.. ntahlah.. Percutian selama 4 hari 3 malam... memang besh dan puas giler.. hahahah

pemandangan yang indah.. haha, padi baru tanam tu. belum menghijau lagi.. nampak x apa yang aku nak tunjuk??? hehehe, teka lah kalu pandai yer.. 

dan yang ini juga?? nampak x?? Firstly sememangnya baju kami sama dan ditempah khas.. aku hanya bg ukuran jer. Selamatlah muat. memang tailor yang bagus. aku berpuas hati sangat2. So kalau ada yang berkenan next year. Leh ler tempah kat Haida Handmade Leh ler klik link tu yer..

tema color tahun nih.. peach pink.. leh ker cam tue?? ngah save budget abang kata.. huuwwaaaa, tu yang xsama tu. why my eyes like that?? sedih coz, adik!!! cam ner ko snap gambar aku nih.. xbalance. kaki pon x nampak.. huh.. aku nak tempek jugak sebab muka auni senyum tu susah nak dapat..

hah, sekarang susah plak nak tunggu auni senyum. yang aisar dari tadi memain. saja jer kan. nak wat cam ner budak2 memang payah nak bergambar. ikut mood dia jer.. gggrrr

thiz is my family
ayah, ibu, syahir, syahmi and me.. aiman dan aisar mana??? 

seisi bermaafan bersama keluarga.. ngan ayah dulu..

dengan ibu.. with aiman?? ala x snap ler.. ahaks

ha ni lah dia ahli keluarga ayah.. cuma tinggal seorang je xd dalam corum nih. biasalah yang sulung dari kiri. 

sikitnyer?? mana yang lain.. hum, masing2 bz agaknya.. tokwan pon xd. xsilap aku g baraan. hehe

selesai sudah bergambar bersama keluarga, so sekarang bersama ahli keluarga sendiri. Now with auni. hehe, senyum meleret. banyak nyer persamaan.. nama pon anak.

bersama ngan yang tersayang.. hehe, anak2 mana? biasa ler dah balik kampung. ramai lak yang nak ngusung auni. aisar lak ngah sebok bermain..

akhir sekali.. pose sesorang.. hehe, saja jer nak glamor kan diri dengan kamera sendiri.. ahaks.. actully, baju yang aku tempah kat tailor tu, untuk budak2 jer. ntah macam mana aku pujuk tailor tu tuk watkan baju aku sekali.. selamat akk tu mau buatkan siap ada reben lagi tue.. ahaks... 
akan bersambung next story, Hari Raya Kedua.. wait yea..

~ THE END ~

Read more ...