Sunday, 8 July 2012

Floria 2012, Putrajaya

Assalamualaikum...

Hye, dah lama x update. Seminggu kot. Maklumlah baru lepas Exam KPSL hari tuh. Xd masa la weh.. Sibuk baca buku ker? Eh idak ler, setakat review2 tu adalah. Bila tengok soklan... adui macam nak nangis.. huahahaha.. Time nak exam lah, banyak dugaan yang datang.. hihik, sedey.. So lupakan bab sedey2 tu sumer yer... Thiz weekand, g mana lagi kalu x Putrajaya.. Floria 2012, yang x besh nyer g time malam, so x dapat la nak snap gambar kat bunga2 yang cantik tu.. boleh jer kalu mahu, tp feel tu xd lah... ahaks.. Layan gambar jer lah yer..

 kami bertolak jam 6.30 cadangnya nak pegi lepas asar, tapi hujan..

menikmati suasana nak senja.. hehehe, bersebelahan dengan Masjid Sultan Mizan [masjid besi].

like this pic... ehehehe...

aisar mana?? still buat hal sendiri.. hehe

pergi tempat cantik pada waktu malam... huh, tengok lah gambar tu. masih x berpuas hati walaupun menggunakan kamera yang bagus giler.. xsempat nak setting.. anak dah jemu, last2 pakai jer mode auto and bla..bla...

auni, paksu [adik], aisar dan aku... hahah, muka sama x?? gggrrr

bila malam, ada ker orang nak jaga bunga2 nih... haha, dengan selamba nya masuk kat dalam.. adoi, kalu kena marah xker malu.. ramai orang tue..

hehe, aku xtengok pon show dorang nih. sebab lambat sangat..

diorang nih wat aksi meniup api.. cam ner cara pon x tahu lah kan.. ehehe.. sian kat abang, nak pose ngan dorang, last2 banyak nih jer yang dapat... {tengok gambar kat bawah nih}

hahahaha... banyak nih jer, yang lain dah bersurai.. tu lah, tadi aku suruh jual mahal, 
padahal dia yang mintak tadi.. 

dapat bertiga pon jadilah kan.. eheheh

korang kenal sapa yang kat tengah tue...??

singgah membeli ice blanded choclate.. aku rasa sini jer yang murah, kat tempat lain.. mak aih sumer mahal. kalu ada yang lapar xyah risau macam2 ada.. Melawati Kebab, Kenny Rogers, KFC.. and banyak lagi lah.. cuma yang dekat Cruise tu jer mahal sikit..

pertandingan antara universiti dan sekolah.. ehehehe, xd lah nak tangkap kat semua tempat..

ini lah masa yang dinantikan.. tapi ini yg terakhir.. hahaha.. buhsan nak tunggu lama, sbb tu kami berjalan2.. last2 ni yang terakhir.. adus..

Jam 10.15 kami tunggu tuk last show, bunga api.. sanggup tunggu tuh. selamatlah auni x meragam. dok diam jer. x tido lak.. tahan mata betul. eheheheh

video
 ni jer yang sempat rekod. rasanya adalah dalam 5 minit. lama kan.. tapi tangan lenguh, lainlah bawak stand leh ler rekod sampai habis.. hehehe... 

5 comments:

  1. pegi siang best dpt tgk warna bunge yg cantik.malam dpt tgk bunge api.so,org pegi 2x,malam sabtu ngan petang ahad.hahaha...pastu beli la pokok yg rase senang nak jage..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. tp aiman xmo bawak dah.. xp lh. lgpon bunga kertas. xcntik sgt lh. huhu

      Delete
  2. cantik la gambar yg sunset tu.....

    ko pakai kamera apa eyja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak pki kamera gedabak aku tu ler. nikon d90. mana ada kamera lain dah.. ahaks

      Delete
  3. tak penah lagi pergi floriani.. sayangkan.. mtengok kat sinipun cantik kalau pergi sendiri lagiler bestkan...

    ReplyDelete