Monday, 16 July 2012

Bijak Mengurus Wang (B.M.W)

Assalamualaikum..

Hehe, aku dah lupa tarikh la, cam ner nih??? Dalam last month aku ada lah kursus Bijak Mengurus Wang (B.M.W) kat Grand Blue Wave Shah Alam.. First aku WOW kan jer.. Besh kot dapat kursus kat tempat FIVE STAR.. hum, teruja lah jugak. Thanks to kengkawan aku yang letak nama aku tu. Maklumlah keje Goment kan kena cukupkan Kursus selama 7 hari setahun.. Orang Admin cam aku, mana lah banyak sangat kursus, tambahan plak kena cu budget.. Adoi, xbesh nyer...

Bila g kursus nih, wah besh nyer.. Agak2 korang lah kan pandai x aku uruskan wang lepas nih.. Grrr, pandai kot. Tapi aku nih jenis yang memang kuat membazir. Xper lah kan aku jenis ngaku.. Hehe, Kursus nih diajar macam2 cara nak uruskan perbelanjaan kita dari mula kita dapat gaji..  Selamatlah aku nih xguna kad kredit. Kalau guna, agaknya berapa banyak lah hutang aku. Huahaha..  dan info yang terkini iaitu majority orang yang telah atau boleh dikategorikan sebagai muflis adalah orang yang berumur bawah 30 tahun kebawah.. Dasyat kan, tapi ak x hairan pon.. Memang ramai kan. So nak wat cam ner kan, itu yang korang pilih so pandai2 lah save duit yer...

Jom layan gambar lah yer.. aku dah x tau nak stori apa.. so kalau ada yang berminat nak template budget, leh la korang helo2 aku, x pon pm jer.. aku akan berikan nanti...

 antara brocher dan nota-nota yang diberikan...

 antara member opis yang hadir.. kak ann, kak hasni, kak ida.. dan aku.. 

 ada gak muka aku yang terselit2 tuh..

 pabila masa kedua... ngantuk seh, nih ler jadinya.. 

 agak-agak korang sedap x?? sedap weh, maklumlah gambar x menarik, snap guna hp jew..

dessert.. eehehe, bila aku dah jumpa makanan memang susah nak snap gambar. ralit sangat makan, dah habis baru terasa nak snap tuk letak dalam blog. huhu.

~ THE END ~

2 comments:

  1. wahhh... lepas ni kau jd bendahari la ek kepada aiman?

    ReplyDelete
  2. @Afasz
    Boleh sangat... tapi dia xmo offer aku arghhh... sedey... takut duit nya akan berkurangan bila aku jadi accountant dia.. ahaks

    ReplyDelete