Monday, 18 June 2012

Langkawi, Percutian 2012 ..

Hadiah anniversary ke-5 Tahun. Tadaaaaa.... LANGKAWI, Pilihan kami kali ini. Tiada yang lebih indah, selain dari pergi bercuti bersama.. tapi anak-anak tidak dilupakan... So banyak citer nak story, banyak gambar nak share. tapi terpaksa lah i wat part by part yer. maklumlah, banyak sangat kot. huhu

Untuk first nih kita sekali imbas lah yer. 

Tiket yang aku beli nih memang murah giler, berbaloi-baloi rasanya. waduhh.. susah nak dapat lagik nih. Tambang keseluruh dunia dengan harga RM 0.10 sen.. sapa xmau kan?? aku rasa semua orang nak, memanglah last skali kita akan rasa bukannyer jumlah RM 0.10 sen. Pandai2lah fikir, adaker yang nak bagi harga seposen, cumanya BERMULA dari harga sepuluh sen.. oleh itu, aku pon pilihlah penerbangan melalui AIR ASIA.. aku rasa time aku check total harga nih, memang aku xbuat kerja satu hari. Memang line page AIR ASIA buzy giler. Memang susah nak beli online tiket. Sampaikan aku dah putus asa rasanya.. Balik keje pon xdapat aku beli tiket tu.. dan akhirnya, dapat jugak aku membeli tiket tu. Siap boleh pilih seat lagi.. ehehee...
2 Dewasa, 1 Kanak-kanak dan 1 Bayi
Pilih Seat, Beg 20kg pergi-balik. 
Jumlah RM 295.60


Ok, jam 11.30 kami pon sampai Langkawi. Perkara pertama yang penting adalah Kereta Sewa.. ehehe, kuar je terus dah ada orang promote.. So kami decide amik brother nih.. 


Mulanya kitorang just tanya kete Viva - RM 120.00 3hari 2malam. Kalau nak kete Myvi tambah  RM 20.00. Akhirnya, Myvi jugak yang kami pilih. 

bukan kereta sebenar, tapi warna sama dah.. hahaha 
Ahahaha... kitorang ingatkan mahal, sebab dalam list budget, kereta aku spend kan sampai RM 300 tuk 3 hari.. xsangka kami g weekdays harga murah macam nih, kalu tau amik Honda... eheheh.. Destinasi pertama kam sebelum Check In Resort, kami pegi Bird Paradise WildLife Park Tempat yang menarik, sesuai untuk kanak-kanak. Burung-burung nyer jinak semuanya. dalam erti kata lain memang besh.. Nih harga tiket dia

 
Adult yang harga RM 10.00 tu sebab aku pakai Goverment Card. So, korang-korang yang mana keje goment tu jangan lupa bawak ID keje yer.. leh dapat murah, sikit pon jadilah. Tahun 2009 aku pergi satu ID Goment leh kongsi 2 orang, kali nih. Sorang pulak. ehehehe... Child, 3 tahun ke atas dah charge okay.. Habis jer berjalan-jalan kat Bird Paradise nih, kami terus ke Pantai Chenang. Nak Check In, sbb dah nak jam 3pm. Xder lah jauh mana perjalanan tu kan. Ehehehe... So kami memilih untuk bermalam di Malibest Resort. Nanti aku akan wat entry lebih mendalam tentang resort nih. 



seperti yang aku post kan di Facebook, buka pintu nampak laut. indahnyer....

seperti biasa aktiviti mandi sampai kepetang, berehat setelah penat kot, bertolak dari rumah jam 7am.. aktiviti malam, makan malam dan shopping survinior tuk rakan kerja..


untuk kengkawan, xd lah aku beli baju. just keychain n magnet sahaja. Cuma family aku jew yang beli baju.. ehehehe


Aktiviti 13 Jun 2012, Island Hopping. Jam 9.30am - 12.00pm


memang besh, nanti aku juga akan reviewkan citer menarik pasal island hopping nih...


Balik jer dari Island Hopping, destinasi pilihan keliru sama ada nak pergi Cable Car ataupun Underwater World, last-last Underwater World kami kunjung. Bukan xbesh cuma, kurang sikit. Menyesal tak pergi Cable Car.. ahahs, tapi nak buat cam mana kan... Aku pon malas nak citer pasalUnderwater nih. Lagipon gambar yer kurang menarik.. ehehe...


Harganya, boleh tahan jugak. Selamatlah ada Goverment Rate. Murah lah sikit. Ahaks


Destinasi seterusnya, Makam Mahsuri. Adult, RM5.00. Child, tak perlu bayar. 


Bila sampai jer kat sini, aku jadi seram sejuk... eeee takottt...


Akhir sekali, destinasi kami.. Eagle Square/Lang Square hehe, snap gambar banyak2. xpayah bayar pon.. hhehe

 My Wish, 3 tahun akan datang kunjung lagi... Insyaallah

So done tuk Percutian kali ini, akan bersambung next episod pasal Langkawi lagi.. Tunggu yea

~ To Be Continue ~

11 comments:

  1. seronok nye. ..aku nk honeymoon sini masa dah ada anak ..ok tak?

    ReplyDelete
  2. rase cam nak pegi langkawi gak la,tapi pegi ber4 jer,leh x?huhu...

    ReplyDelete
  3. @Afasz
    ahakks... ok jer.. tapi xtahu ler ada masa nak honeymoon ker x bila bawa anak.. ahaks :)

    ReplyDelete
  4. @Liza LizLil
    leh jer, g jer lah.. cakap je ngan depa.. mesti dorang faham.. ahaks

    ReplyDelete
  5. salam kenal...
    wah bestnya gi langkawi..
    sejak balik langkawi haritu 2008 tak berpeluang pergi lagi pun.. hehehe rindu

    ReplyDelete
  6. Hai kak blh tau akak sewa kete kt mne ye?ad contact no x??

    ReplyDelete
  7. island hoping tu berapa ringgit yer ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai... itulah nak update citer island hopping, x lepas2.. erm... lupa la berapa hinggit.. ahaks

      Delete
  8. oit,ckp 3 thn lgi baru pegi langkawi.ni thn dpn nak pegi lgi da,pe kes?hohoho...

    ReplyDelete