Monday, 16 April 2012

Battleship 2012

Filem Battleship memang besh giler.. rasa nak tengok banyak kali.. xrugi seh... 9* aku bagi... ehhehehehe


Bertempat di kepulauan Hawaiian, sebuah latihan laut bersama beberapa negara di dunia telah dilakukan untuk mendapatkan kerjasama serta mempereratkan hubungan di antara negara. Di antara yang turut serta adalah NAVY dari US, dan juga negara Jepun.

Lt. Alex Hopper (lakonan Taylor Kitsch) yang telah ditugaskan kepada kapal perang USS John Paul Jones adalah adik kepada Stone Hopper (lakonan Alexander Skarsgard), Stone Hopper adalah commanding officer kepada kapal USS Sampson. Alex Hopper telah jatuh hati kepada Samantha Shane (lakonan Brooklyn Decker) yang juga merupakan anak kepada Vice Admiral Shane (lakonan Liam Neeson).

Pada awal cerita, ada disebut bagaimana alien telah dihubungi dengan adanya alat perhubungan dan satelit yang dipancarkan dari sebuah pulau. NASA telah membuat kesimpulan bahawa adanya sebuah planet yang sama jarak seperti matahari dan bumi, yakni adanya hidupan di sana yang boleh kita kenali. Pancaran satelit itu telah dipancarkan setiap 17 jam dan menunggu maklum balas alien tersebut.

Hinggalah pada satu keadaan, 5 kapal angkasa alien telah mendarat laju ke arah tempat latihan budak-budak NAVY itu tadi. Sedar-sedar Alex Hopper dah ada dalam lingkungan kapal angkasa alien tu, dan perlu memimpin kapalnya untuk selamatkan dunia.

4 comments:

  1. ha'a ramai kata best gile....aku dapat tiket dr nuffnang tp bukan movie ni, aku ada review kat blog. huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulh.. rasa nk tengok lg.. tp cam dah xleh jew.. maklumlah dah ada ank.. uhuks

      Delete
  2. semua kata movie ni best giler!!! nk layan lah nanti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi jangan x g.. tgu next movie lak avanger.. lg beshhh

      Delete