Saturday, 31 March 2012

Pemenang Birthday Giveaway @ mamamyja.com

Firstly nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada yang join then wish bufday kat mamamyja. First time wat contest nih. xramai pon yang join. Maklumlah blog kiter nih xramai follower n xramai pengunjung.. Sebab nya kita xd masa jugak nak kunjung blogers2 yang lain. Busy sangat la kan... 

Tiba masanya tuk mamamyja nak umumkan pemenangnya.. ehehe, tapi sebelum tu nak bagi dulu jawapan yang mamamyja suh korang jawab tu..

Tarikh Lahir : 8 Mac 1985
Umur : 27 tahun

Pemenang Pertama : Blog Afasz
Jawapan betul, wish yang menarik siap ada pantun lagik.. tu yang besh tue.. yang paling penting entry nih di pos pada tarikh besday mamamyja..
Pemenang Kedua : Blog Miss Mustache
Jawapan betul, ucapan yang menarik siap ngan song lagik.. ada cupcakes walaupun mamamyja xleh nak rasa pon kek tue.. ngee

Pemenang Ketiga : Blog Fatin Najwa 
Jawapan betul, siap ada poster bufday walaupon gambar tue gambar dia sendiri.. ehehehe..
Pemenang Keempat : Blog  Putery Isya
Jawapan betul, siap ada wish lagik tue...
Pemenang Kelima : Blog Bukan Saya Disini 
Jawapan hampir2 betul. yang penting umur kan.. so tul lah tue teka.. ngeee... wish menarik..

Special Gift : Blog Lizalizlil 

Jawapan betul, post on tarikh bufday mamamyja cuma time jer x tepat.. mamamyja lahir pada 8.29 malam.. ehehehe..

Tahniah kepada para pemenang2.. yang tidak berjaya jangan sedih or hampa sangat. sebab present nyer pon xd lah special mana. korang akan dapat saguhati daripada mamamyja. tinggalkan alamat, bolehla mamamyja pos kan saguhati tue.. bagi yang menang special gift, tinggalkan alamat jugak yer..

Kepada yang berjaya, tugasan korang pulak sila tinggalkan Bank Acc Num (Maybank) kalu xd bank lain pon xper. untuk mamamyja bank in kan duit. Jangan korang post kat comment lak. Please email kat mamamyja okey.. mrsaiman38@yahoo.com.. jangan lupa laks...

Akhir sekali thanks sebab kowang follow mamamyja.. luv u.. bye...
Read more ...

Thursday, 22 March 2012

Kesayanganku Aisar dan Auni

Bila tengok muka anak-anak sejuk jer hati kan... Rasa sayang sangat tu meluap-luap.. Tambah lagi cam aku yang dah ada anak 2 nih, hum... sayang nya tu susah nak gambarkan.. Aisar, sudah semakin besar.. Cepat jer, eheheh.. bau masyam kat badan tu dah hilang dah. sebab terlalu aktif.. huahahah, kalau x bau itu lah pengubat rindu, walaupun selalu jerk bertengkar.. ngeeee... dan dia kekadang agak memeningkan kepala ibu, tapi ibu syukur sangat dapat anak macam aisar. Suka tolong ibu expecially bila ibu tengah sidai kain, lipat kain dan kemas rumah.. Aisar suka tolong ibu.. hopefully sampai ker besar perangai dia tuh.. sejuk hati ibu.. huahahaha

Nih ler aisar, sapa yang dah kenal tu tau dah perangai dia.. ngeee

Sebenarnya xtau nak story apa... Kebetulan tujuan aku kat sini sebab nak g IKEA.. ehehe, beli hadiah kawin. pastu jalan-jalan ada plak teddy bear banyak2 kat tengah2 shopping compleks nih.. so kebetulan pulak aku bawak kamera. apa lagi pas g IKEA kitorang terus ke eCURVE ... lepaks dengan anak-anak. tapi auni wat hal lak.. time syok-syok nih dia meragam nak sleep la plak.. adoi


nih view dari depan.. hurm.. dengan anak ngah nangis cam ner lah aku nak tangkap gambar dengan elok.. jadi, main belasah la snap.. nak godek2 dslr aku pon susah auni ngah bising.. eeee geram, dah la tempat cantik, susah ibu nak tangkap gambar.. ok, jom kita layan gambar yer...


gambar yang aku snap memang ada yang kabur. maklumlah, den baru belajar. dah la auni sik meragam jer. cam ner la ibu ada masa nak setting bagai.. ahahaha.. apa pon puas hati sangat dapat tangkap gambar kat tempat cantik cam gini... uhuhuhu
Read more ...

Friday, 9 March 2012

Blog Reviewing by Haruno Hana

Assalamualaikum... tadaaa
tetiba feel free nak join before 2 days xonline... ahaks
memandangkan blog aku nih xberapa ramai nak follow and rasanyer reader pon xramai, off couse aku nak join okey...

i done FOLLOW u..


Klik pada banner tuk yang nak join...

mamamyja nak tag sapa yea...


Tarikh tutup penyertaan : 19 Mac 2012
Read more ...

Happy Birthday to Me


Semalam Birthday aku.. huahahah, hum dah besar dah aku kan.. Berapa umur aku sekarang erk?? Cam muda lagik jew. padahal dah tua dah...  Ahaks, anak pon dah dua. Next Year tambah lagi satu.. Insyaallah mudah-mudahan... Ngeee... So xd per pon yang aku nak story kat sini... Dah tua-tua nih x banyak hadiah yang aku dapat.. ngeee... Apapun thanks kepada yang memberi hadiah yea... eheheh...
Kat bawah nih antara hadiah yang aku terima... thanks yea kengkawan...

 from CC aku kat opis nih... ngeee thanks yer Kak Jas

from kak an dan zura... thanks ye... Choclate fudge.. I Like..

dan Hadiah paling bermakna untuk aku.... Gaji aku naek 13%... 
tapi belum leh gembira sebab lepas nih Harga Barang pon akan naek... Sure punya...


SBPA Dibatalkan.. tapi, agak menyedihkan lah sebab SBPA nih x menjadi.. Sebab aku penat la wei.. sebab sampai kena marah itu ini, sebab tension ngan semua orang, dan paling aku xleh lupakan sampai aku demam 2 hari... cam hampeh... sedih sangat..... patah balik guna SSM pulak.. dan ada tambah baik.. eheheh. tapi aku malas nak story penambahbaikann tu.. 

Aku nyer contest still berlangsung.. so korang2 leh la join.. untuk dapatkan hadiah. sbb xramai yang nak join pon.. sebab hadiah xmenarik ker??? adoi.. myb traffik ak xup sgt kot..  sob..sob... sedih uuuwwwaaa


So rasanya xd story dah aku nak citer.. today aku nak g ke Kedah,... Yuhuu, g kenduri kawin... So next update, sekitar trip aku ke kedah... ehehehe... nantikan yea...
Read more ...

Wednesday, 7 March 2012

Wordless Wednesday - Bila Nak Beli Nih???

hum.....
Read more ...

Saat Gembira

Happiest Moment... chewah, nak speaking aja.. ahaks, sebenarnya xtau nak update apa. boleh ker cam tu.. hum, aku ada little bit masalah, dan aku xtau nak selesaikan.. How ha?? hum, lupakan boleh x?? tapi cam xelok jer bunyi nyer.. cam nak lari dari masalah la plak. tapi aku bukan yang jenis mcam tu.. so, hope today masalah aku tu selesai, kalau x, selagi tu masalah berlegar2 dalam kepala hotak aku nih.. 


Aku x tau nak story apa.. cuma saja ngah buhsan tunggu aiman balik dari fitness, so kami pon tangkap la gambar ntah hapa2 ntah... bersama dua orang anak aku yang good2 sumernya... ehehe, so jom layan gambar okey...

dengan menggunakan handpone samsung sii aku tu, ini lah hasilnya. memang xberapa clear sbb guna kamera side depan yang hanya 2.3px berbanding yang dibelakang 8.0px..
like this picture coz auni pandang kamera,.. huahahah


 lain yang ibu suruh wat, lain yang ko wat yer aisar... auni kenapa tuh???

 nih lagi satu, adoi.... kotornyer... hum anak sapo lah nih...
auni : hum malas lah layan ibu ngan abang aisar... xhabis2...


ha, tu dia sketsa kami... dah ada 2 anak aku yea... pejam celik, cepat jer masa berlalu... aku pon dah makin tua dah... ehehe, seronok jer tengok anak membesar depan mata.. besh kan??? ibu sayang kamu berdua.. walaupun macam2 ragam korang bagi kat ibu ngan ayah... eheheh

tapi bukan kamu berdua jer yea... lagi 3 akan menyusul kemudian [insyaallah] 
mudah2an, Allah makbulkan permintaan kami... amin

wish to Aisar Na'imullah & Nurul Auni
Jadilah anak yang soleh dan solehah, Taat kepada Perintah Allah dan Rasul serta kedua IbuBapa ye...
Ibu sentiasa doakan kamu semua... amin...
Read more ...

Tuesday, 6 March 2012

Ustaz Azhar Idrus - Cara Nak Kurangkan Marah

Tazkirah Hari ini..

Pesanan tuk semua... walaupun aku ada sifat marah tapi... try to sabar...
Read more ...

Monday, 5 March 2012

Aster Spring - Origin of Beauty

Sebenarnya cerita nih dah lama, cuma aku xd masa nak update. Maklumlah orang busy macam aku nih, nak curik2 bukak blog pon susah. ntah bila lah aku berkesempatan nak update time koje yer.. pakat x sempat lah kan. Kerja bertimbun.. eheheh, rasa cam nak pindah dok bahagian lain.. Jeles nengok orang lain, sambil bekerja leh lagi bukak facebook and blog... Hum.. sabar lah wahai hati..

So tuk merealease tension after SBPA aku pon g lah massage muka nih ha.. Besh memang besh, tapi rege nya, xhinggat.. huahaha, xp asalkan aku puas hati.. Puas ker, pas dari tuh.. ak rasa cam muka aku... hum xmo komen lelebih lah.. ak try use produk tu sampai habis. next pos, aku akan reviewkan pasal produk yang aku pakai nih.. Jom layan gambar lah yer..


 nih la kedai nyer... eheheh..

ha, nih la produk yang aku pakai.. Dermalogica. So pas nih aku akan review satu2 yer.. kalo ada masa lah kan. nih pon curi2 time auni tido.. ehehe, kalu , memang x berpeluang aku nak update blog nih..

~THE END~
Read more ...

Sunday, 4 March 2012

Dengan Slumber Memecah Masuk

Ahahah... tajuk nak gempak saja.. Weee, saja jer kabutkan keadaan.. So story mory kali nih. aku berpeluang memecah masuk opis laki aku.. huahahah... xd lah, sebenarnya kami ada invited jamuan perpisahan diorang. ayat 'memecah masuk' tu cam kasar sangat.. eheheh... 


semua yang hadir berbaju kemeja batik dan berbaju kurung. tapi aku??? huahahah,, shirt ngan skirt.. agak2 diorang nak invite aku ker lepas nih.. ehehe, k per daripada aku wear jeans.. ahaha... xd la xsopan dreass up aku. cuma agak sempoi dan xmengikut tema.. patutla cam orang pandang jew.. mayb cun sgt kot.. xabih ngan perasan xsudah2.. motivate kot. nak haarap orang lain puji memang xd lah kan. so per salah angkat bakul.. untuk keyakinan diri jugak kan. but still know who i am.. tul x...

haha... aku wear cardigan ngn skirt.. ngee, ok per dari xwear apa2, tul x...

so, kami pon menjamah nugget dlulu.. coz aiman sibuk snap pic kengkawan dia.. ahaha, auni mana yer?? xkan ku tinggal my princess sorang2 kat umah. cian dia.. ehehe, so menu malam tu nasik minyak, n bla..bla,.. hum ok lah kan, janji kenyang... ehehe

after makan diorang wat sesi karaoke dan cabutan bertuah. jadi kami nih rasa cam xbertuah so kami pon cabut lari... ahaks.. bukan balik pon..  TAPI.. naik atas, g opis laki aku... kat sini nih ha...

Komen - memang cantik, mengamalkan 5S.. tapi 5S cam budak2.. ahaha, sory yer abang kutuk opis.. ahaha, xmo cakap la cam ner kan, tapi still leh imagine.. huahaha...


 view dari depan... ehehe, leh la cantik jugak la kan

 ok, kitorang sekarang kat pusat kawalan negeri selangor.. ahaks, first time masuk.. selamat lepas.. aha, bila dah dapat masuk, snap pic la gambar...

 view keseluruhan... xd besar mana..

 sistem yang aku nak register rituh... nanti la aku story... MY DISTRESS..


anak ayah.. yer ker?? hum agak sama x muka depa?? hum..


 ~THE END~
Read more ...

Friday, 2 March 2012

Tanpa Dendam diHati...



Lautan Yang Berapi
Daratan Yang Berduri
Bagiku Bukan Musibah
Malahan Hikmah Berharga

Katalah Apa Saja
Yang Jelik Penuh Dusta
Kau Bebas Warnai Diriku
Di Minda Yang Kelabu

Chorus
Siapa Diri Ini
Tuhan Yang Memahami
Amarah Dan Kecewa
Hanyalah Bara Membakar Jiwa

Sungguh Pun Ku Terkilan
Terguris Perasaan
Ku Pilih Berdiam Diri
Tanpa Dendam Dihati

Friday morning... its very hurt to say... but... its ok... i know who i am.
Read more ...