Saturday, 28 January 2012

Testing. ...

Ngeee aku ngah testing wat blog guna tablet nih... So kalu ok ak nak amik samsung tab 10 nih.. Tapi sama cam aiman lak kan... Xper lah x kisah kan. ?. Ini sumer sebab nak menyenagkan aku wat kerja-kerja mengupdate blog... Ahaks


Published with Blogger-droid v2.0.4
Read more ...

Tuesday, 24 January 2012

Pizza Hut - Golden Reunion Feast

Dengan bertemakan Reunion jadi aku memilih tuk makan dekat Pizza Hut sesuai ngan perjumpaan kami yang dah lama x jumpa.. lagi satu lak sebab ada la orang tu kan yang kata nya alergik xleh makan dekat Johnys... Ahakas sapa orang tu yer.. Nanti kita sama2 nantikan... So aku ambik cuti untuk berjumpa dengan kawan lama aku di tempat aku bekerja dulu.. Bahagian Tanah Ukur dan Pemetaan.. RINDU sangat kat diorang nih.. kawan ketawa la katakan... hihi, aku jumpa dorang nih sebab nak belanja makan maklumlah ada untung besar sikit, rezeki Allah beri.. so 3 tahun aku kijer kat tempat lama tu. jadi aku pon teringin gak nak belanja kengkawan lama makan besau.. besar ker?? boleh la kan...

ini lah menu yang kami order... sedap seh... sedap giler

bila berjumpa topik yang biasa kami bualkan, adalah.... ops x leh citer kat sini, rahsia seh.. berkongsi suka duka di tempat baru.. wahahaha... kan sedih, sapa suh gatal pindah??? ngeee untuk kepentingan anak, aku terpaksa pindah supaya dekat dengan rumah... itulah sebabnya... hurm, pas makan, bergossip sok seh... aku pon g pasar tani, tempat yang lama aku x pegi... semenjak pindah hari tuh... tapi sedihnya, ak x shopping apa2 pon sebab kat alamda aku dah shopping baju aisar dan auni sampai RM 250.00. Punya la ralit mengambil baju, sampai kan aku x sedar harga sumernya tu da mencecah 200 ++... baju aku dan abg? bila kami nak shopping yea... nanti la kot.... so jomlah layan gambar plak...


 makanan yang di order da sampai, so snap pic dulu... 

 ini lah orang yang elegik Johny's... Kak Mery...(yg pegang kentang) sebenarnya dia bukan alergik, tapi alahan... So Congrate to you ya.. da 2 month kan... 

 aku n liza... pose jugak... puan kamera pon nak terselit jugak... mana leh moka korang jer.. tu susah pakai D90 ni, x leh nak tangkap gambar sendiri la..

semangat tu penting... huahahaha... sedap erh... cuba jangan x cuba...

~THE END~

Read more ...

Sunday, 8 January 2012

Tree Steak House, Paya Jaras

Sambung write citer pasal makan-makan lagi.. Entry yang lepas aku ada mention pasal Tree Steak House kan?.. Celerate kali nih aku wat simple jer.. belanja makan, bagi hadiah.. biasalah kalu da kekurangan budget, cam nih la jadi nyer. simple but heppy siot.. nak romantik2 xleh show kat sini, huahahah... aku nak snap gambar kedai tapi faham2 la kan, aku nih ibu yang dah anak 2, cam ner la aku nak snap kan. dengan auni yang baru berapa bulan yang asik nak berdukung jer.. xleh la aku nak snap gambar sana sini... so dapat snap gambar makanan jer lah .. layan ok...

TREE STEAK HOUSE
Lot 3026, Kg. Paya Jaras Tengah, Laluan Besar
47000 Sungai Buloh, Selangor
Tel : 016-2690656

 muka auni kelat nyer... nak mamam yer cayang... nanti da besar sikit ibu cuap yer...

 aisar what are you doing tu??? adoi..

 anak ayah ker??? uhuks...

nih antara menu yang dipilih, dengan air barli suam dan limau tanpa gula suam..
 Onion Ring - RM3.50

 Bamboo Black Paper - RM 17.50

 Spaghetti Belogis - RM 5.90

Tualang Chicken Chop Black Paper - RM 10.90

Rasa-rasa nyer berpatutan x harganyer??. aku pon malas nk komen pasal harga nih, sebab kat sini jer nak jumpa chicken chop sedap. kat tempat lain jauh nak g.. uhuks, so xkisahlah kan.. Jadi sesiapa ada tempat menarik nak share, leh ler leave kat comment tu.. 

~THE END~
Read more ...

Saturday, 7 January 2012

Subway, i like..

Story bulan nih adalah... Subway my favorite. Ngeee, cam ner nak mulakan yer. Dah lama ak teringin nak makan subway nih, tapi lama ker?? xd la lama sangat. saja jer nak menggatal makan banyak kali, sedap kan.. Last aku makan on 21 dis rituh, tu pon celebrate besday laki aku.. Sehari aku belanja makan pagi - malam... time lunch, Subway kat section 7 shah alam. Dinner plak kat Tree Steak House.. ha next story aku citer k... 

Setelah penat lelah aku n kengkawan wat Opsyen SBPA, akhirnya Jumaat nih baru kami dapat kuar Lunch. Kalau x sebelum nih kami dok kat opis jer bertungkus lumus menyiapkan borang opsyen tu.. Sampaikan xd masa nak lelapkan mati sekejap pon.. tapi sekarang da relaks sikit. tinggal nak submit borang tu ker HQ jer.. Klah, banyak lak citernyer.. Jom layan gambar la plak yer...

 nih ler roti aku.. Honey Oat ayam aper ntah lupa arrr... ngeee

 wajib, sebelum makan kena pose dulu.. hahaha...


 syok tengok gambar nih... semangat tu penting... jangan marah yer CC..

dia nih sorang jer makan sup.. diet ker cik kak.. ehehehe katanyer kenyang da makan secret recipies..

So memang enjoy.. lepas nih ke mana pulak yer.. kenny roger kew.. ahaks.. any suggestion??? leave a comment ya.. thanks

~THE END~
Read more ...

Sunday, 1 January 2012

Happy New Year 2012


Selamat Tahun Baru 2012. Apa azam yer???.. Sebenarnya aku da berazam time Awal Muharram. So tuk new year nih sama jer lah azam nyer.. Hehe... Xder perkara yang nak di wish kan... Apa aku merepek nih.. ntah lah...


~THE END~
Read more ...