Thursday, 22 November 2012

4th Birthday Aisar Na'imullah

Assalamualaikum...

Entry yang boleh dilabelkan sebagai dah basi... Haha, seperti biasa alasan aku adalah busy dan aku bukanlah blogger yang tegar.. Teringin juga nak jadi cam bloggers yang lain, punyai income sendiri. Tapi aku??? ahaks, seorang  ibu dan  mempunyai anak dua, dengan kerja yang sebagai kuli. So terpaksa la batalkan niat tuk menjadi blogger tegar... hahahah

Malas nak celoteh panjang. Jom layan pic jer lah. Sempena birthday anak sulung ku, Aisar Na'imullah. jap jer udah 4 tahun. So 2014 sudah masuk tadika.. hahahaha... cam ner la agaknyer kan. udahler, satu tabiat xleh nak control sampai sekarang. Waduh, bikin rungsing nih... Malas lak nak citer tabiat apa.. hahaha.. Celebrate dengan cara yang simple dimple.. yuhuuu...

 haluuu... nih ler dia besday boy nyer... Choclate Indulgence Cake

 beli kek Secret Recipe (take away) pastu makan kat Wendy.. ahaks

 aku... mesti nak jugak makan kek. So kek aku... Moist Choclate Cake.. yummy

 Nie pula, Choc Mud Cake... sedap giler, tapi kecik... xpuas seh..

 Happy nyer aisar.. ahaks, mana auni? ops, xnampak lak... hahahaha

 Ha, tengok anak perempuan ku.. kena duk kat stroller tu. kalau x, xpernah nak duduk diam.. ciannyer dia..

Akhir sekali, seperti biasa... aku mesti kena pose.. yahahhaa...

So, takat nih jer lah story nyer yer... aku taip nih pon asik di kacau oleh auni...

Mood ~ kelaut sudah... 
Sekarang tiba mood ke Pelamin.. gatalnyer... tapi yang pasti bukan aku... nantikan story nyer nanti yer.. akan aku upload sebanyak mungkin.. tu pon kalu banyak dan kalau aku berpeluang nak berpose sekali... hahahah

~THE END~ 
Read more ...

Tuesday, 20 November 2012

MAHA International 2012

Assalamualaikum...

 MAHA INTERNATIONAL 2012
23 November - 2 Disember 2012
Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS)

(keterangan lanjut boleh click pada gambar untuk ke website MAHA)


Jom beramai-ramai kita ke sana... Tahun 2010 dah try pegi, memang besh...

~ The End ~
Read more ...

Monday, 19 November 2012

Najwa Latif - Adamu (LIRIK)

Assalamualaikum...

Baru nak update blog sementara auni tido. Tapi rasanya x sampai sejam setengah dia dah bangun... haduyaiiii... cam ner nak tempek picture wedding kat Masjid Putrajaya nih :)

So mamamyja tempek Lagu dari Najwa Latif lah.. Adamu...


Besh kan lagu nih. Layan......
Read more ...

Tuesday, 6 November 2012

Bayu Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum,

Hye, hari nih rasa free nak write.. Esok dah mula busy balik.. Curik time jap yer.. Ahaks, sebenarnya nak tempek je gambar kami g bercuti kat Port Dickson. Memandangkan percutian hanya dua hari satu malam, rasa cam no mood jugak lah nak snap gambar hotel.. ahaks, rasanya biasa sangat xd lah special giler... huuu

So jom lah kita layan gambar jer lah yer.. Kekurangan idea la plak.. ahaks

nak turun ke pantai, tapi keadaan tidak mengizinkan.. so, mandi manda dalam bath tab yer anak-anak

 happy walaupon xdapat mandi laut @ swimming pool..

  auni takut jew... hahahha

 akhirnya, masuk jua auni ke pantai.. syok nyer...

bergambar bersama sebelum pulang, tapi auni sleep ar.. letih mandi pantai... ahaks

seperti biasa, aisar ngan ibu... 
























aksi ibu ngan anak... auni mana??? biasa ler dia...
























aksi ayah ngan anak kesayangan dia... huuuu.... auni kan anak ayah..

Ok lah, story sampai sini jer lah yer... bubuyyyyyy

~ THE END~


Read more ...

Monday, 5 November 2012

Sweet November

Assalamualaikum...


Nak write apa yer? maklumlah dah lama sangat aku x upadate blog. Busy ker?? hum.. boleh tahan la jugak,, lagi pon nak update aper pon aku x tahu... huahahahaha.... Actually baru balik dari bercuti kat Port Dickson, nanti aku update story yer kalau ada masa.. hehe.. 

Buhsan sebenarnya, ngah wat laporan punch card tuk bulan Oktober, sambil dengar lagu n makan choclate Kit Kat Chunky.. Layannn.... per yang aku ngarut nih.. Hehe, Kejap jer masa berlalu kan??? dah nak dekat bulan Disember.. apa nak buat masa2 terakir nih?? yang aku pasti dan paling heppy weeding adik ipar aku.. macam aku lak yang nak nikah.. hahaha.. off cause la semua things yang baik2 berlaka kita mesti happy..

Rasa nak bercuti dengan kawan2 lama ku [ina & ecah].. tapi, sekarang musim hujan yang teramat sangat.. so cam ner nak bersantai di tepi pantai???? really miss you all... sekarang ngah layan lagu ainan tasneem, aku suka dia... Like this song okay.. besh nyew... hahahha merepek lagi

Okay lah, x tahu nak taip apa lagi,.. kekurangan idea la... nak bagi tau nih... ujian Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 yang aku amik last month... GAGAL... oh, so sad.. xd rezeki aku, huuaaaaaa.... nanges nih... selamatlah KPSL Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 aku LULUS 2 paper.... alhamdulillah... dapat jugak hiburkan aku... lagi 1 paper repeat next year.. 

Ok lah, tata... tunggu next story lah... ahaks, nak letak pic apa yer???

gambar nih boleh??? haahahahah.... buhsan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ THE END ~
Read more ...

Friday, 26 October 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Dah lama kan mamamyja xupdate blog. Maklumlah orang busy la katakan... Bukan apa, banyak keadaan yang x mengizinkan. Dengan aisar sakit, aku pergi kursus dan kemudian aku plak sakit. Sampai xpergi kerja seminggu.. Huh, xtertanggung rasanya. Dan boleh kira jer beapa hari aku bekerja dalam sebulan nih. Apa pon, malas nak story bebanyak.. aku nak ucapkan selamat hari raya aidil adha. then, bila ada masa akan ku storykan citer2 sepanjang di wad n bla..... ok bye....









Published with Blogger-droid v2.0.9
Read more ...

Thursday, 27 September 2012

[GAMBAR] Penenang Hati dan Jiwa

Assalamualaikum...

Seperti biasa rutin harian sudah pun bermula, kerja-kerja kat opis semakin belambak rasanya. Ujung minggu ujian bakal bermula. ARHGGGG... takutnya.. Harapan aku apa yer? aku teringin nak lulus, sebab aku nak rasa kerja lain dari yang lain. Tapi, aku merindui dan aku suka dengan job aku sekarang walaupun banyak masalah yang aku hadapi. Itu semua adalah pengalaman dan aku akan mengambil iktibar atas apa yang berlaku. Walaupun aku nak jadi yang terbaik, mesti juga ada kekurangan yang aku lakukan. Itu yang membuat aku stress.. ah, lebih banyak aku melalut... Lupakan lah...

Kat bawah nih aku nak show sikit pic penenang hati dan jiwa aku... xyah lah tengok lelama yer.. [jealous].. hahaha, xd lah. kalau jealous baik xyah show kat sini.. tapi kan tipula kalau isteri xd perasaan jealous.. tul x??? blups.. sebenarnya nak tunjuk Mr. Hubby kursus ngan kengkawan dia minggu lepas. 

 hari pertama, tengah buhsan tunggu bilik.. sampai awal tapi bilik dapat lambat.. hahahaha..

 malam-malam kuar lepak.. enjoy yer tanpa gangguan kami.. hehe -_-

 wah, bergaya nampaknya... dengan spek lak tu.. 

 nih le penenang hati dan jiwa...

 orang kursus le abang... sebok bersembang.. kursus ke main nih???

 control macho ker??

 orang-orang terpenting.. 


 hurm.. kurus x?? lama tu amik masa nak kurus balik.. 

 technician C4i, IPK Selangor...

yea..yea... dapat sijil.. sebenarnya syok kursus dah habis. tapi abang xmo balik, sebab seronok dok kat hotel tu... kalau terlepas baca klik entry nih... Casa del Rio Melaka, kalu teringin nak tengok hotel yang my hubby check in click la sini... enjoynyer dia kursus kan?? so, another 2 weeks aku pulak kursus.. bubuy.. jaga anak pulak yer...

Okey lah sampai sini jer.. mood aku kurang sikit, sebab sakit tekak la.. cam nak datang balik jer penyakit batuk nih.. uhuks.. 

~ THE END ~
Read more ...

Wednesday, 26 September 2012

Wordless Wednesday - Jauhnya Nak Amik Exam...

Assalamualaikum..

Aku memang nak ambil JAWATAN nih, tapi aku TAKUT... sebab dah 6 tahun BERLALU.. Aku dah lupa sudah... Doakan aku lulus yer kengkawan.. 

~ THE END ~
Read more ...

Tuesday, 25 September 2012

Jom Shopping Bonus Selangorku ~ TAWAS

Assalamualaikum..

Program santai buat keluarga aku.. Hehe, besh nyew.. bukan senang orang nak bagi duit RM 100 tuk g shopping.. Tul x???  Sebenarnya aku dah terlewat sungguh untuk register kan aisar kat TAWAS nih.. alhamdulillah masih terbuka lagi untuk memohon. So kepada sesiapa yang berminat nak register, masih belum terlewat tapi bagi anak kelahiran bermula tahun 2008-2010.. Boleh la lawati laman sesawang TAWAS yer..

2 minggu lepas dapat call dari Ketua Kampung kawasan aku tinggal, menyatakan aku dapat tawaran ke Program nih, betapa gembiranya aku.. hehe tunggu surat daripada Ketua Kampung

Nih la suratnya.. X sabar nak pergi

 benda penting yang perlu dibawa, mykid dan kad si manja

sampai jer jam 10.30 dah ramai orang beratur.. ahaks

posing jap.. ehehe, sementara nak tunggu proses pengesahan kehadiran selesai

sign dan ambil tag dan peraturan yang perlu di patuhi
sepatutnya lepas nih kena dengar taklimat, tapi My hubby dah dengar, so teruskan perjalanan jer lah yer


posing with aisar  kat banner program.. ahask, teserlah wajah gembira aisar walaupun rasa agak kurang-kurang faham

no tag aku: 0719, hehe.. 

nih ler anak yang bertuah mendapat wang RM 100.00

Masa nak bayar, sebenarnya voucher tu bukan kami dapat pegang pon. aku jer yang gatal dan xtahu malu mintak. Barang-barang yang telah dipilih akan dibayar dengan menggunakan voucher ini lah..

dah selesai bayar, masa untuk ambil goodies.. beri peluang pada aisar belajar sikit-sikit. sudah 4 tahun dah.. kena belajar, esok ibu bagi duit jer, g bayar duit yuran sendiri.. boleh??? insyaallah boleh kan..

bergambar bersama... siapa yer. maaf yer aku x kenal.


goodies yang diterima... jadilah kan siapa nak beri..

nih ler hasilnya... baju aisar. aku ambil yang besar, sesuai untuk tahun depan.. ahaks...

Akhir sekali, aku ucapkan terima kasih kepada TAWAS, kerana memmberi duit Jom Shopping nih.. Alhamdulillah murah rezeki kami sekeluarga.. Nantikan story Nurul Auni dapat duit Shopping.. Tapi maybe lambat lagi kot.. ahaks

~ THE END ~
Read more ...

Monday, 24 September 2012

Casa del Rio, Melaka

Assalamualaikum..

Hye, entry kali nih menghayati tempat kursus Mr. Hubby aku ke Melaka.. Agak-agak korang berapa star la yer Hotel nih? Sure 5 star nyer.. ahaks, aku tengok dalam gambar pon rasa geram giler.. So apa kata aku share kan serba sedikit pasal Hotel nih.. Pic nih semua ditangkap oleh kawan Mr. Hubby aku.. Layan jer lah... Jom

 Pintu masuk Hotel Casa del Rio, Melaka


Casa del Rio, Melaka
88, Jalan Kota Laksamana
75200 Melaka
Malaysia
Tel: +60 6 289 6888
Fax: +60 6 289 6999

pandangan tengah hotel... cantik kan??

 Two Bedroom Suite yang bernilai RM480.00 - 1 Night
Exclusive betul, My hubby kata sesuai tuk guest yang nak g Honeymoon..

 View Bathroom.. 


 shower pon ada gak...

 haha... toiletries pakai buang yang exclusive.. dan ada separuhnya sudah menjadi milik aku..
(bawak balik).. malu siot -_-

 pandangan dari belakang hotel.. memang besh, aku pon teringin nak check in.. cantik siot...

Lastly, aku xd nak citer panjang sangat sebab keterujaan tu xder. Maklumlah bukan aku yang pergi. Apa-apa hal leh ler korang visit Hotel Casa del Rio tuk maklumat lanjut.. Nantikan cerita aku pergi kursus plak... 8-10 Oktober 2012.

~ THE END ~
Read more ...