Tuesday, 29 November 2011

Kenduri Kawin [Mazurah & Ajosh]

Selamat Pengantin Baru buat kawanku.. Semoga bahagia ke ahir hayat.. hurm, sonok sgt dapat g, tapi xdok lelama sangat sbb, adalah kan... yg xbesh nyer xdpt tengok kawan bersanding.. tp xper kan zura, ak da datang kan.. cuma laki aku lah xdpt nak jumpa kawan dia kawin.. eheheheh... so, enjoy gambar jer la erk. sbb ak xd benda nak write.. [ kekurangan idea ].. huahahaha

{CLICK PADA GAMBAR UNTUK LIHAT DENGAN LEBIH JELAS}


 aduyai, mukaku.... cm berisi jer...


 auni nih... ngah wat per tue???

 muka auni sudah kenyang.. hihik



tahniah my pren..
Read more ...

Wednesday, 23 November 2011

Kawan Baru Aisar dan Auni

Tadaa.. hehe, nih la gambar kengkawan aisar dan auni. saja jer aku belikan sepasang, geram sangat tengok. sebenarnya diorang nih bukan nak sangat pon.. agak-agak korang sapa lah yang berminat ek??. mesti lah aku, aku nih pantang nengok. ada saja nak dibelinya... ahahah...  comei lak ak tgk patung smurf nih..Layan lah Gambar si tecik nih berpose.. time nih belum sebulan lagi..








Anak ibu nih demam, siannyer.. dekat seminggu gak baru sembuh. Musim kot, ak bawak g klinik pon punya la ramai budak2 yang demam. Batuk ngn selsema. Langsung xd mood nak main, apatah lagik nak makan... hurm yang dia nak coklat saja.. bagi jer lah untuk tenaga, sbb langsung xmo makan.. Minum susu pon xnak..

Untuk menghiburkan hati yang sedih dan xlalu tu.. ibu belikan smurf tuk aisar, baru lah nampak dia senyum jap.. tp lepas tu badmood jer.. xper, faham orang demam, mana ada mood. sama lah cam orang dewasa demam.. eheks... dan sembuhnyer aisar kami semua dapat berita yang menyedihkan.. Mak sedara aiman [makcu] telah kembali kerahmatullah.. {Al-Fatihah} Arwah lah yang selama ini menjaga aisar. seingat aku masa seminggu tu diorang sama2 demam. Serentak. Semoga arwah detempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. amin..
Read more ...

Saturday, 19 November 2011

Maharaja Lawak Mega - BOBOI [Minggu 4]




huahahaha... memang besh2..

kredit to:- MURAI.COM
Read more ...

Maternity and Children Expo Part 2


Ngee, ikutkan hati memang aku nak pegi.. Memandangkan pantangku yang x habis lagi.. dan cam ner nak shopping kalu gaji pon x masyuk lagi.. agak sedih jugak lah.. last2 x dapat ak nak g.. ada tujuan ak nak g nih.. nak tambah lagi banyak storage susu auni.. skrang botol sumer dah nak habis, so lepas nih terpaksa lah ak simpan dalam plastik la plak. tp cam rugi jer, sbb leh guna sekali jer. xperlah, sekurang-kurangnya time part one tu ak dah pegi.. macam2 aku borong,, huahahaha... besh2 sgt. ini sumer sbb semangat aku untuk fully brestfeed kan auni.. semoga aku berjaya jugak menyusukan dia 2 tahun sama seperti aku menyusukan aisar dulu.. insyaallah.. mudah-mudahan dipermudahkan.. sekarang nih ngah sibuk cari suppliment tuk menambahkan lagi susu ibu.. ahaks...
Read more ...

Thursday, 17 November 2011

OST Filem Ombak Rindu

video

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Novel nih aku dah baca, memang besh sangat-sangat.. Cuma x sure sama ada Filem tu syok@x.. ihiks, tapi mesti besh kot sbb pelakonnyer Aaron Aziz, Lisa Surihani, Maya Karin dan ramai lagilah aku pon xingat sangat.. huahaha, so layan jer lah video klip tu yer..

Read more ...

Friday, 11 November 2011

Contest 'Love Your Hijab'

ngeee... dalam pantang pon leh masuk contest ker?? sapa kata x leh.. ahahah.. so, tengah aku bosan2 nih aku pon masuk lah contest yang di anjurkan oleh Puan Mia kita nih.. Kalau ada, rezeki. Insyaallah.. tapi yang masuk nih semuanya muda2.. termasuk lah aku.. ahahha, jangan nak perasan ok.. Aku nih muda per baru sweet 26 baru.. belum masuk 30an lagi... Cuma nampak tua sbb da ber-anak 2.. ehehhe.. apa pon aku still look young.. xd orang puji, so kita puji diri sendiri.. Ahahahah...


hurm... firstly kena LIKE page Puan Mia kita nih baru lah boleh VOTE/LIKE picture aku tuh.. hahah. so kalau sesiapa yang nak masuk le ler korang klik kat gambar kat atas nih... tapi tarikh tutup da nak dekat da.. ahahah.. maaflah lambat nak update sebab internet aku baru hari nih ok. sebelum nih, menyakitkan hati jer... hehehe...


So, pic nih lah yang masuk bertanding,.. tuah ayam nampak di kaki, tuah aku??? siapa yang tau kan... alah saja jer masuk tuk hiburkan hati yang sayup2 sekarang nih... sesiapa yang nak vote/like aku leh ler click kat gambar tuh.. Selamat me'LIKE'... ahahhaha
Read more ...

Pengalaman Bersalin Anak Kedua

Hurm, memang panjang lah kan kalu nak write entry nih.. memerlukan kesabaran untuk menaipnyer.. ahahah apa2 pon taip jugak lah kan..Sebenarnya, due date aku adalah 17 Oktober 2011, tapi disebabkan dah x sabar nak keluar, akhirnya on 12 Oktober 2011 aku selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang sangat comei. Inilah storynyer..

11 Oktober 2011 (Selasa)

  • Jam 12.00 tgh hari -  aku g toilet menunaikan hajat.. ahahah, akhirnya keluarlah tompok2 darah yang x berapa nak banyak jugak lah.. So, aku dah Happy sangat-sangat. So, masuk ke Opiz dan siapkan semua tugas aku dan mewasiatkan kepada kawan yang akan menggantikan aku nanti.. aku kerja macam biasa, time nih x sakit lagi.. aku still relaks, tapi kengakawan dah suruh aku balik, cam ner aku nak balik kalu keje aku x siapkan lagi... hehee
  • Jam 4.30 petang - abang sampai dan kami pon pulang ke rumah, time tu baru aku bagi tau abang yang aku keluar darah. Tapi sememangnya abang dah tau.. ahahah dekat FB aku kot.. abang cal my MIL and nak tanya sama ada hospital selayang or sungai buloh... dan akhirnya,
  •  
CLICK PADA GAMBAR UTK BESARKAN
  • Jam 6.00 petang - aku g ke hospital sungai buloh.. mencuba nasib. Mudah-mudahan semua berjalan dengan lancar. tapi sebelum aku bertolak ke Hospital, aku sempat jugak lah turun naik tangga umah tu, ada lah dalam 5 kali, tu jer yang aku sempat.. ehehehe.. dan sekarang nih dah start contraction selang 10 minit.. ehehehe... leh tahan lagi..
  • Jam 7.15 petang - aku diarahkan masuk ke dalam dan check bunyi.. aku x tau apa yang dorang check sebenarnya.. Abang tunggu kat luar, masa aku daftar, ramai jugak orang.. Hari-hari x putus orang nak bersalin, memang ramai kan.. hurm, aku pon relaks kat bilik sambil dengar bunyi jantung baby tu.. nurse kata graph da cantik so, masa tuk jumpa doktor plak..
  • Jam 8.45 malam - hihi, time nih aku leh sabar lah lagi.. memang lama la tunggu doktor nak check berapa cm dah bukak.. muka aku da macam ayam berak kapur dah... contraction aku dah semakin hampir ke selang 5 minit.. huhu...
  • Jam 9.30 malam - baru lah aku dipanggil tuk berjumpa dengan doktor, so bila doktor check laluan aku baru buka 3cm.. agak lama jugak nak tunggu ya. so doktor cuba tuk besarkan laluan aku.. hurm sakit jugak lah.. doktor x bagi aku balik, dia suruh aku stay sebab aku akan bersalin bila2 masa jer.. hurm... aku dapat bilik, dan aku lepak2 kat luar ngan abang.. time nih memang aku da x leh nak duduk, berdiri jer.. contraction tu wat aku tidak tenang... ahahahaha
  • Jam 10.20 malam - aku masuk wad, dan abang mungkin balik rumah kot.. aku pon duduk di katil, tapi still x leh sebenarnya.. huuuu terasa sakit sangat2 da nih.. akhirnya aku decide tuk berjalan-jalan dan bersiar2 di wad tu.. ahahaha... bila check whiteboard, doktor akan review aku jam 1.. ish lama lagi tuh nak tunggu, aku da rasa x sabar da nih...
  • Jam 11.30 malam - aku jumpa nurse kat situ, aku suruh dia check aku da berapa cm bukak.. dia cakap tunggu pukul 1. masalahnya aku da nak bersalin, aku da rasa nak meneran dah nih.. ya allah, x tahan nyer.. sakit sudah semakin hampir... akhirnya selamat la MIL aku datang jenguk, dia yang suruh nurse tu tgkkan.. 
  • Jam 11.45 malam - kan aku da kata da bukak 8 cm dan aku rasa semacam nak meneran... 
  • Jam 11.50 malam - aku dimasukkan ke labour room... hurm, check lagi graph.. huh, time nih baring memang x tahan la kan.. nangis jer aku.. sakit.. abang masuk tapi dia keluar, sbb xtahan tgk darah. pening dah..hihik
  • Jam 12.00 pagi - cubaan untuk meneran sebanyak berapa kali aku pon lupa.. 3 kali kot... akhirnya
  • Jam 12.10 pagi - lahirlah seorang bayi perempuan ke dunia.... dan abang mengazan kan..

Nurul Auni binti Aiman Marzuki
12 Oktober 2011 (Rabu) 12.10 pagi
2.97 kg
Hospital Sungai Buloh
Read more ...

Tuesday, 8 November 2011

Di kala aku kebosanan...

Hups... sekarang masa aku tengah berpantang selama 44 hari dan hari ini tinggal lagi 15 hari pantang ku akan habis. tapi gumbira kah aku???... hihik, sememangnya gembira, kerana mengempiskan peyut.. dan mengumpul stok-stok susu auni.. ahahah...

Sekarang aku tengah hangin sangat-sangat, x tau la hangin satu badan or not.. mana x nyer, di kala aku kebosanan dan aku punyai idea-idea yang bernas time tu lah internet nih nak DOWN.. ish, rasa nak jer aku g beli BROADBAND sekarang nih jugak, tapi aku da pakai internet DIGI di hpku.. banyak sangat bill plak nanti.. Cam la den nih kayo sangat nak membayar nyer...

So nih lah keje aku dikala aku kebosanan... haha, x cantik pon, sekadar nak puaskan hati yang tengah berduka sebab x leh nak melayari internet dengan pantasnyer.. Guna jer dalam 10 minit, pastu DISCONNECT.. memang sakit ati lah kan.. rasa nak campak jer moderm tuh.. huh...

Read more ...