Saturday, 23 July 2011

Arrora Salwa - Ahmad

Pertama kali dengar lagu nih... hahaha, nak tergelakx rasanya, last2 sedap plak... huhu... jom layan jom... hikhik... ku rasa inilah lagu pertama yang menggunakan nama lelaki...  kelakornyew..

video

LIRIK LAGU AHMAD

Hai Ahmad
mmm… hoowowoo..
Ahmad.. mmmmm
Ahmad..
Pertama kali si aku malu-malu
Saat ku dekat ku ragu-ragu
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad
Ternyata tanpa ku duga-duga
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya
Ah Ah Ahmad
Dialah Idola
Dialah Superstar
Mampu menggetarkan ranah jiwa
Dia yang ku nanti
Selalu terpuji
Ingin ku dekat, selalu ku dekat
(Ahmad) Yang selalu dihatiku
(Ahmad) Luluhkan keangkuhanku
(Ahmad) Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat
(Ahmad) Peribadinya sederhana
(Ahmad) Tiada banyak bicara
(Ahmad) Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera
Ah Ah Ahmad
Ah Ah Ahmad
Ah Ah Ahmad
Ah Ah Ahmad
Ternyata tanpa ku duga-duga
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya
Ah Ah Ahmad
Dialah Idola
Dialah Superstar (Superstar)
Dia yang ku nanti
Selalu terpuji
Ingin ku dekat, selalu ku dekat
(Ahmad) Kau selalu dihatiku
(Ahmad) Luluhkan keangkuhanku
(Ahmad) Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat
(Ahmad) Peribadinya sederhana
(Ahmad) Tiada banyak bicara
(Ahmad) Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera
(Ahmad) Yang selalu dihatiku
(Ahmad) Luluhkan keangkuhanku
(Ahmad) Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat
(Ahmad) Peribadinya sederhana
(Ahmad) Tiada banyak bicara
(Ahmad) Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera
Ah Ah Ahmad.. Ahmad
Read more ...

Saturday, 16 July 2011

Floria 2011, Putrajaya

ROS UNTUK SELAMANYA.... berdasarkan simboliknya dikaitkan dengan cinta, kasih dan sayang sesama manusia, alam sekitar dan tuhan yang berkekalan selamanya... wah, hebat.. hehehe.. hari nih baru aku berpeluang nak g ke Floria nih.. selepas en. abg sembuh dari demam nyer... tu pon esok da last day da.. selamatlah berpeluang.. ntah naper tetiba nak jenjalan tengok bunga.. ngeee, padahal aku nih bukan peminat tegar.. 
Memang menarik lah pegi sini kan, penuh ngan bunga2an.. cantik-cantik plak tu... pengunjung memang ramai giler, sumer nyer berkamera, berposing sana sini.. termasuklah kami nih ha.. cuma aisar jer yang moody.. dia ngantuk sebenarnya time nih.. so, nak tangkap gambar layan x layan jer lah.. tp sebab kerenah ibu dia kan, layankan jugak lah.. cuma nak tgk gambar dia senyum memang xd lah... aduhai, sedihnya ibu... ibu jer yang senyum lelebey...
Malas nak story bebanyak, so layankan gambar jer lah ek.. senang sikit keje.. sbb x tau nak citer aper.. yang pasti memang besh giler-giler ar... huhu...














 ala... ibu, aisar malas la nk pose cam nih... ni keje ayah dia la nih.. suh pegang bunga... yerla2.. aisar pegang.. dilayannyer kerenah ibu ngan ayah walaupun dalam keadaan keletihan... anak yang taat.. amin....
akhirnya, tercapai jugak hasrat nak g Floria... abang, mekacih yea.. tahun depan g lagi tau.. insyaallah leh pose lelama sikit, sbb da nk pakai dslr.. hahaha, tercapai ker hasrat dan impian tuh??? ... heheheh, siap 1 post tuk hari nie.. anaknda da sleep sbb tu senang sikit ibunya nak wat keje... nih pon mata rasa nak lelap jer... ok see u next post.. tata...

Read more ...

Friday, 15 July 2011

Bahagian Tanah Ukur dan Pemetaan.. Part 1

ngeee... saja jer aku nak post.. sebab da x tau nk post apa da.. leh kew cam tu.. hahahah, ngan bosan dan lapar nih.. teringin lak nak makan kek kat secret.. tapi xd org nak bawakkan.. hurm, ngah ngantuk pon ada gak nih.. haha... hurm, sebenarnya aku ngn rindu kat member2 aku kat btup.. lama da x jumpa mereka.. heheheh, maklumlah, masing-masing da bertukar.. hanya tinggal kak mery sorang jer yang setia kat tpt dia tu.. kami yang lain sumer dah pergi dari btup.. banyak kenangan kat sana.. sampai x larat nk ingat dah.. huahahaha...kat sana aku lah orang yang paling bising sekali, tapi bila da kat tpt baru, aku jadi seorang yang senyap,, yang paling x tahan tu aku da x lazer cm dlu da... huahahaha... da berubah kew?? @pun mungkin pembawakan kot... kena berubah sikit... hahahah statement... masing-masing da pindah, wat haluan masing2.. heheh... memang agak dasat jugak lah, dari mula aku masuk sampai la aku pindah, ramai jgk lah yang bertukar.. kenapa ek?? fikir2 kan lah.. hanya aku dan kengkawan ku jer yang tahu kenapa.. ngeee... 

kat sini aku masukkan antara kenangan aku, da x tau bila tarikhnya, nih pon pakai kamera orang.. huahahaha.. thanks fauzi sebab tangkap gambar kami.. hahahah, menumpang kamera mahal.. nk beli, tunggu next year.. x sabar nyew... 

 nih la kak mery, masih setia kat btup bersama kak yati... dorang nih kot akan jadi orang lama kat btup... hehehhe


teringat aku kat piala yang aku pegang tu... 5S tu, dapat no 3 x silap aku ar... semangat, bertungkus lumus... huahahahah.. cam kelakor jer... masa nak buat memang membengkeng saja.. x tau lak leh menang.. hahahah



Read more ...

Tuesday, 12 July 2011

My Pregnancy This Week - 26 Weeks

hehe.... jap jer udah 26 minggu.. hurm, kesihatan aku still cam biasa.. cuma kerap letih jer.. ntah napa lah.. hehhee...

Your baby's becoming more sensitive to sound as the network of nerves in her ears develops. If ayah talks to her now, she might learn to recognise his voice. The more she hears it, the more likely she is to find it soothing after she's born. If he feels strange just talking to the baby, he can read the newspaper or a book out loud - from baby center
Read more ...

Saturday, 9 July 2011

Majlis Konvokesyen UiTM Ke 74

haha... yang pasti bukan aku lah yang nak grade nih.. sebenarnya citer nih da lama da, tapi berlaku pada thiz year jugaklah.. saja jer aku nak entry pasal adik ipar aku yang grade pada alamak lupa lak plak tarikhnyer...    13 Mei 2011 [Jumaat].. aku siap amik cuti 2 hari lagi tuh.. da alang2 kan.. dapat gak lah merehatkan diri yang terlalu penat dengan kerja-kerja kat opis nih... 
hehe... cam ner muka kami termasuk dalam dewan nih?? heheh, nih ler cian kat adik ipar aku, time dia grade mak ayah dah book tiket tuk g umrah.. kalu x dia pon ikut sekali tapi tetiba xleh nk g. So, kami lah jadi peneman setia... huahahaha... tgk tuh, muka kami dulu yang di'snap' nyer.. sementara  nk menunggu tuan badan nak ambil dia nyer ijazah... 

video
 nih la video nyer.. tapi gambar x berapa nak clear lah.. maklumlah x guna video cam.. jadi cam tuh ler.. apa2 pun ok jer.. leh wat kenangan per... hehehehe




 sengaja ko kinah nak merosakkan gambar kaklong.. huish... 

 kenapa ngan muka aku tu erk?? panas or nk membuang... huahahahah.. agak peliks



 orang paling gumbira... dia lah...huahahahah


ko apsal kinah??? x puas hati kew?? sabo lah.. tunggu lah turn ko nti.. xyah lah kuarkan gg cm tuh.. jangan marah
hurm, kami sebenarnya bergegas nak balik, sebab hari tuh jumaat. laki ak nk g sembangyang jumaat.. then balik jer sembahyang terus g studio.. snap gambar lagi.. heheheh...

 patut nya, yang duduk belakang dia nih mak ngan ayah, tapi kami plak.. ada sebab.. hurm, amacam muda x kami, baru umo 26 tahun da ada anak yang grade.. huahahah... xper aku akan tunggu anak sebenar aku yang grade Aisar Na'imullah bin Aiman Marzuki... InsyaAllah..

ha, nih lah adik ipar aku... 
Tahniah Dr. Nurul Farehah binti Shahrir.. 
Lepas nih leh sambung Master plak... InsyaAllah, Amin
Read more ...

Wednesday, 6 July 2011

Kebab... oo Kebab

Hehe, menu tengah hari nih kebab.. kuikui, tapi aku da lupa nama tempat tuh... hurmm, besh sangat kebab nyer... sedap n padat ngan isi2 di dalamnyer... huahahaha... so ak x tau nak write apa kat post nih.. cuma nak bg tau yang aku makan kebab hari senin lepas.. ngeee... so kitorang before n after eat pon still berpose lagi... even ngah makan sekali pon.. so leh ler tgk mimix2 muka yang tengah lapar nk makan kebab tuh.. heheheh

 nih menu yang aku order Kebab Campur + Choclate Sundea = RM 7.20
mahal jugak choclate sundea nyer... tpi x per lah nak makan punya pasal.....

muka pose masa mula2 sampai ... hehehe ayu jew... pose bagai nak rak.. tengok lah nanti muka tunggu makanan...  hahahah
1. muka kat sebelah nih sekali pandang cam nak marah sgt2 dah... tapi bila ditengok balik, cam nak gelak pon ada.... heheheh
2. muka nih plak... apsal nak terkezut?? makanan lum sampai lagi... ish2.. lain yang disuruh wat, lain yang
dibuatnyer...

3. Aper kena ngan muka aku??? hahaha nih keje dorang lah nih candid face aku nih.. kelakar bebeno, like cm da memang buhsan menunggu makanan yang lambat sampai.. hehehe
4. nih lagi sowang, lari tajuk.. org suh wat face tension tunggu makanan, yang dia hepy bagai nak rak.. huahahahaha... apa yg hepy sgt pon x tau lah kan..

nih lah ghayanyer dapat makanan dan cara-cara makan dengan berhemah dan ala2 sopan gituh... kang gelojoh tercekik plak.. 'dalam kamera leh la belakon kawan'... heheheh jangan mare.. hikhik


Read more ...

Friday, 1 July 2011

Laksa..ooo laksa...

Hehe... aku x tau nak write apa pasal tajuk nih.. Yang  pasti hari tu member ak kan ajak g makan laksa kat seksyen 7 Shah Alam, tul ker ha?? aku pon da lupa da tempatnya kat mana... heheh.. kalau salah sorry la ek.. Aku ingatkan makan kat gerai lah, rupanya tepi jalan.. hehe ok jer no hal, cuma on that day aku pakai shawl, so naik berpeluh2 jugak lah aku makan kat tepi jalan walaupun duduk di tempat yang redup... hihi... Kengkawan sempat  lagi nak posing2, katanya nak bubuh dalam blog aku.. wah rajin tul depa nih.. tu lah, bila difikirkan x sabar nak tunggu DSLR aku tuh.. tunggu duit jatuh dari langit sbb nak g beli DSLR.. kalau lah ada nnti, agak2 cam ner lah ghayanyer ek?? xhabis-habis berposing-posing.. kuikui... Sabar lah wahai hati.... so nih la kedainyer
Amacam nak g x? Laksa RM 3.50 Ok lah ngan harga pasaran sekarang nih, banyak jugak bahan2 yang dia taruk, kuah leh topup, so x kedekut sgt lah penjual nih... yang terkezut sikit, peniaga nih nampak kami tangkap gambar dia, so dia suh letak kat facebook.. hehe, memang letak la kan.. salah satu tuk mempromote kan jualan dia... ngeee, sedap lah boleh tahan..


tapi ak cam x suka sikit gambar nih, menampakkan kebongkokkan aku... cam orang tua jer.. apa2 pon thanks la sapa yang menangkap gambar nih.. aku gemuk kan... x gemok tu menipu la kan, kan tengah ngandung... hehehhe... ok lah sampai sini jer post tuk hari nih...

lol.. lots of love
Read more ...