Thursday, 30 June 2011

Fitness First

Aku teringin nak berfitness buat masa sekarang nih, jeles giler tgk adik-adik iparku g Fitness ngan laki aku... kan ngah offer Free 7 Day Trial, so dorang pon x melepaskan peluang lah kan.. hehehe...


Aku rindukan class yang rajin jugak ah aku Follow... Body Jam.. besh giler wei.. cuba lah try..  After joint je class tu aku jadi ketagih giler lah.. sampaikan aku sanggup Download n xcersice kat umah... tuk lepaskan gian, hehehe
Tapi xper lah kan, after bersalin nanti aku fitness habis-habisan... huahahaha, nak lepaskan geram.. kuikui... tapi sapa nak bawak aku... ada masa ker nanti, almaklumlah kan dah betambah lagi sorang nih, cam komitmen lagi banyak jew.. ngeeee.. silap-silap aku ber'body jam' kat umah lah ghayanyew.. hehe..

so tuk lebih detail lagi leh lew click jer kat pic tu, terus link jer kat web fitness first.. aku suggest baik korang join jew.. x rugi pon, cuma mahal la sikit.. ngeee

Read more ...

Tuesday, 28 June 2011

Bukit Gambang Water World

hahah, akhirnya sampai jugak kami ker kuantan.. Bukit Gambang WetWorld... hurm Ahad on 26 Jun 2011... last minute decide nak g.. pastu no preparation... kamera lak kat ibu.. so tumpang lah kamera adik ipar ku.. huahahaha... agak letih jugak lah walaupon bukan aku yang bawak kete.. tapi duk lelama kat belakang tuh memang meletihkan lah... apa2 pon besh, cuma ada games yang aku x leh nak main, ngandung kan. kan terover lak, lain jadinya... 
Tiket untuk adult - RM21.90. Menggunakan sistem yang agak memeningkan..dan melecehkan, banyak kena guna deposit.. almaklumlah sistem barcode jer sumer. nak beli makanan pon nak scan tangan.. leceh tul.. First aku g lepak kat  Coco Beach.. besh jugak lah sebab dia berombak.. then kemana2 ntah aku g... pastu g Penguin Island.. nih tuk bebudak jer..Glacier River / Journey of Ice, besh giler tapi lenguh pingang aku.. xtau nk cakap cam ner besh nyer.. korang try sendiri lah ek... hehehe. pastu adik2 ipar ngan laki aku g ler main kat Tree Top Hill Slides. Aku cuma dapat naik Family Raft Ride, gayat nak mampos.. takut giler.. tapi lenguh kaki aku nak memanjat kat atas tu.. xper xcercise.. bukan selalu... 
k lah ak upload gambar la plak ek.. check out ya...



Read more ...

Friday, 17 June 2011

SUK Bergegar...

huahahaha... cam besh jew statement cam tuh... ntah cm new lah leh gegar kan?? mesti tpt lain pon sama... yang peliksnya laki aku dok sblah bangunan pon x rasa... padahal dia pon dok atas bukit jugak... heheheh... hurm, di sebabkan gegaran tuh aku leh sakit kepala sampai esoknyer... yang paling x tahan, kitorang leh snap2 gambar lafgi tuh... almaklumlah nak masukkan kat dalam page aku yang baru nih... besh nyer... cuma aku nih la malas sikit nak edit n write apa yang dah happen.. tambah lagi bakal menimang lagi sowang cahaya mata nih... hahahah, akan ku gagahi jua... yeahahaha... jap ek, korang leh leh tgk gambar, tu pon x banyak, sebab guna member nyew hp la katakan...
nampak x peyut aku yang comei gituh... hehehe... sekarang da 5 bulan da... ehehe.. x sabar nyew...

tgk lah sampai bomba datang lagi tuh... padahal time nih aku baru nak beli breakfast last2 kena berkumpul ... ish2 makin lapar la peyut aku nih... second time gegaran tu dalam kul 10 lebey, then kitorang kena turun buat kali ke dua... last break sampi kul 2.. tapi kitorang dengar kul 3... hahaha... apa lagi memang tepat kul 3 la baru kitorang sampai... da alang2 nk gegarkan... heheheh...

tata.... lots of love..[lol]
Read more ...

Thursday, 16 June 2011

Welcome...

Salam... hehe, sekarang nih aku dah beli domain baru.. tapi 1 tahun jew dulu.. tgk lah kalu besh jer, aku akan sambung lagi... almaklumlah dah murah kan.. hahaha... so aper nk write ek, sebenarnya aku nih tgh nak edit2 design blog nih... dari rituh x jadi... pening kepala... hahahaha.. k lah sambung nnti ya.. tatata...
Read more ...